GÜNCEL

Nedim Şener : Oyuna devam...

Tarih
05 Kasım 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

CHP son yerel seçimlerde İP ile “Millet İttifakı” adıyla yan yana geldi. Bu ittifakın bir de gayri resmi ortağı vardı; HDP… CHP, İP ve dışarıdan da HDP’nin desteği ile ittifak kurarak istediği sonucu almıştı. Elbette, yasal partilerin resmi ve gayri resmi bir ittifak içinde olması son derece normal. Anormal olan, HDP dışında diğer partilerin bu dayanışmayı reddeden gülünç halleri.

CHP’liler ve İP’liler, HDP ile ittifak kurmadıklarını söyleseler de ortak adayı desteklemekten tutun, bazı illerde aday çıkartmamaya kadar varan ittifak çalışması istedikleri sonucu verdi. Dediğim gibi bu durum gayet normal, gülünç olan bunu reddedenlerin düştüğü hal. Ancak aradan geçen altı ay içinde çok önemli gelişmeler oldu. İP sözcüleri resmi ittifak ortağı CHP’yi, HDP ile ilişkisinin biçiminden dolayı eleştirdiler. Çünkü, HDP yerel seçimde verdiği desteğin diyeti olarak kendi gündemini dayatmaya başlamıştı. Anayasa değişikliği ile yeni bir Kürt açılımı tartışmaları başlamıştı. Ancak, terör örgütü PKK’ya yönelik Barış Pınarı Harekatı tüm bu tartışmayı başka bir boyuta taşıdı.

nedim şener ile ilgili görsel sonucuDiyet borcu mu?

Tezkere’ye TBMM’de CHP’nin de “evet” demesi terörist PKK’yı ve HDP’yi kızdırdı. “Kılıçdaroğlu’nun, “içimiz acıyarak evet diyoruz” sözü de durumu kurtarmaya yetmedi. Önce terör örgütü PKK yöneticilerinden Sabri Ok, CHP’yi eleştirerek, “İstanbul’u, Mersin’i, Adana’yı HDP sayesinde aldıklarını ne çabuk unuttular”dedi. Beklendiği gibi hemen ardından HDP yöneticisi Pervin Buldan da “Biz İstanbul başta olmak üzere birçok yerde aday göstermedik, bugün yaşananlara ses çıkarmayanlar, bizden gereken cevabı mutlaka alacaklar” diye açıklama yaptı.

Tüm bu açıklamalara CHP sessiz kaldı. Seçimden hemen sonra HDP’ye mesaj olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kürtçe dil kursları açacağız” sözleri ile ittifakı kurtarmaya çalıştı. Şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer topa girdi; Kürtlerin de anadilinde kamusal hizmet isteğinin sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakılacağı aşamanın geçildiğini söyledi. Soyer’in, PKK ve HDP’nin Barış Pınarı Harekatı ile aldığı tavrı yumuşatmayı amaçlayan açıklaması yalnızca kendi fikri değilse CHP’nin yeni bir açılım sürecinde ısrarlı olduğunu gösteriyor.

Elbette, Tunç Soyer ve benzerlerine, Anayasa’nın 3’üncü maddesini bir kez daha hatırlatmakta yarar var: “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür, dili Türkçe’dir.” Bunu Atatürk’ün kurduğu CHP’den bir belediye başkanının söylemesi ne kadar acı. Anayasa’nın bu maddesi ortada dururken Tunç Soyer ve benzerleri kamusal alanda bunu nasıl yapacaklar merak ediyorum.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    06 Kasım 2019 15:07
    2 0
    tunç bey yapacak tabi. oranın kestane pazarından FETÖ çikti.BENİM DERDİM, AYASOFYA.. ÖNÜMÜZDE NOELE, PASKALYA, İSA GÜNÜ YILBASİ FALAN DİNİ YORTU GÜNLERİ VAR. IBB ekrem bey, BÜYÜK JEST YAPSIN. AYASOFYA MİNARELERİNE KILIF GEÇİRSİN..AYİNLER ORDA YAPILSIN. BATININ ÇOK HOŞÜNA GİDER. VE KUAYDO GİBİ CUMBABA OLARAK TANINIR.bu aklı ona herkez vermez.
  • hursit dilaver

    06 Kasım 2019 15:03
    2 0
    CHPliler utançtan sokaga çıkamıyor zaten.bir tek ortaya kemal beyi iteliyorlar,o da ancak grupta korka korka konuşuyor.başkan olduğuna bile pişman.en güzeli yurtdlşına açılmak.İBB ekrem bey gibi. orada istediğini salla.BATILILAR ZATEN TÜRKİYEYİ HAM YAPACAKLAR DA ÇÜRÜMÜŞ DİŞLE BU OLAMAYACAĞI İÇİN MİDELERİNE OTURMASIN DİYE BURADAN DİŞLERİNE İMPLANT OLACAK ADAM İSTİYORLAR. ne güzel. bizim ezik ve hödükler de bu batılıların ham yapmasını salyası aka aka bekliyor.
  • Cemil

    06 Kasım 2019 08:12
    3 0
    Tunç Bey'de de İzmir Belediyesi yazısının yanına bir de Kürtçe olarak İzmir Belediyesi mi yazacak? Bunun ülkeye, insanlara ne katkısı olacak, merak ettim.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;