GÜNCEL

Nedim Şener : Ne damatmış ama

Tarih
03 Ocak 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener
CUMHURBAŞKANLIĞI Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, FETÖ’den yargılanan ve beraat kararı verilen damadı Ekrem Yeter ile yine gündemde. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın, FETÖ üyesi olarak yargılanan Ekrem Yeter’in ceza alması için dosyada yeterli delil olduğunu ve mahkemenin kararına itiraz edildiğini söylemesi üzerine iki sayfalık yazılı açıklama yaptı. Zaman göstermiştir ki Kocaman, FETÖ ile mücadelede kahramanlaşmış bir isimdir. Sağduyulu ve iyi bir hukukçudur. Yaptığı açıklama ise yetkisi ve görev sınırları içerisinde son derece makuldür. Ekrem Yeter’in yargılandığı davanın iddianamesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na aittir. Yani başsavcılık davanın tarafıdır. Asıl mesele, basına yansıdığına göre Ekrem Yeter’in FETÖ yöneticileri ile 700’den fazla telefon irtibatı, FETÖ’nün derneğinde yöneticilik ve FETÖ elebaşının çağrısı sonrası Bank Asya’ya para yatırmasına rağmen nasıl beraat kararı aldığıdır. Elbette mahkeme kararları eleştiriye açıktır. Tuhaf olan ise Bülent Arınç’ın açıklamasındaki ayrıntılar. Arınç, Ekrem Yeter hakkındaki kararı veren mahkeme heyetinde olmamasına rağmen Başsavcı Kocaman’ı “ihsas-ı rey” ile suçluyor. Ayrıca yargıyı etkilemeye teşebbüs suçunu işaret ediyor. Daha da ileri giderek Adalet Bakanlığı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nu Kocaman hakkında inceleme yapmaya çağırıyor. “Dosyada ciddi deliller var” diyen Kocaman’a, “Nereden biliyorsunuz? Soruşturmayı siz yapmadınız, kovuşturmada bulunmadınız, istinafa giden ise başka savcıydı” diye çıkışıyor, damadı uğruna hedef gösteriyor. İnsan “Ne damatmış ama” demekten kendini alamıyor. Öyle ki Arınç açıklamasıyla hukukçu kimliğini bile sorgulatıyor. Azıcık hukuktan anlayan birisi, başsavcının iddianamedeki delilleri bilmesini değil, bilmemesini eksiklik sayardı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Busezon

    05 Ocak 2020 17:42
    0 0
    Artik yeter ya düş bu milletin yakasından,vallahi gına geldi ve bıktık senden,kendin bir sorunsun şimdi birde damat çıktı ortaya hem ak partiye hem bu ülkeye zarar veriyorsunuz sırf kendi menfeatiniz ićin.Yazıklar Olsun
  • Ali Sarıkaya

    03 Ocak 2020 22:54
    1 0
    Bu damat ne kıymetliymiş. Bülent Arıncın partiye faydasından çok damadı ve konu hakkında mahkeme kararı zarar vermiştir. Bu zarar aynı zamanda ülkeye de dokunur.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;