GÜNCEL

Nedim Şener : Midye çiftliğinde şaibe: İşte tanık, işte kanıt

Tarih
27 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Marmara Adası Gündoğdu Köyü’nde, halkın balıkçılık yaptığı ve deniz yoluyla zeytinliklerine ulaştığı iki koya yapılacak midye çiftliği iznini alan kişi Marmara Deniz Ürünleri Ltd. Şti’nin sahibi Engin Algan olarak görünüyor ancak arkasında bir başka şirket olduğu iddia ediliyordu. Bu konudaki şaibeyi isim vermeden birkaç kez dile getirdim. Ama artık açık açık yazabilirim. Çünkü konu iki ayrı dilekçeyle Marmara Adalar Kaymakamlığı’na, oradan da izinleri veren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın inceleme alanına girdi.

Dilekçedeki bilgilere göre, karşılığında devletten 1.5 milyon TL teşvik alınacak midye çiftliklerinin kağıt üzerindeki sahibi Engin Algan görünüyor ama arkasında Marmara Adası’nda faaliyet gösteren Misya A.Ş. isimli şirket var. İddiaya göre Algan, ekipman ve eleman desteğini de Misya’dan alıyor. Gündoğdu Köyü sakinleri yatırım izni iptali için Balıkesir İdare Mahkemesi’ne başvuru yapacağı sırada Misya A.Ş.’nin ortaklarından Ömer Görener, Engin Algan aracılığıyla Gündoğdu Köyü Muhtarı Fehmi Bayraktar’ı toplantıya çağırmış. Bayraktar’ı köyden Misya’nın otomobiliyle Engin Algan alıp şirket merkezine götürmüş. Muhtarı karşılayan Ömer Görener, yanındakilere “Siz gidin ben muhtarla yalnız görüşeceğim” dedikten sonra “Muhtar sen bırak bu işi, bu işin sahibi biziz. Anlaşırsak biz buradan (Maşatlık Mevkii) çıkarız, diğer koya yaparız” teklifinde bulunmuş.

Kaymakam, “Müfettiş isterim”

midye çiftliği misya ile ilgili görsel sonucuMuhtar Bayraktar yaşadıklarını, 19 Ağustos 2019 tarihinde Gündoğdu Köyü’ne gelen Marmara Adalar Kaymakamı Hasan Uğuz’a anlattı. Benim de katıldığım toplantıda Kaymakam, şaibeli bir ortaklıkla devletten 1.5 milyon lira teşvik alınması gibi bir olayla yakından ilgilendi ve “Bunu bize yazı ile bildirin hemen müfettiş isteyeyim, incelensin” dedi. O dilekçe 21 Ağustos 2019 günü öğlen saat 13.30 gibi verildi. O gün çok ilginç bir gelişme yaşandı. Ömer Görener, saat 15.54’te köyün sakinlerinden iş insanı Hüseyin Semerci ve bana bir e-posta mesajı attı. Ben şaibeli ortaklığı reddedeceğini umarken, aynen şunları yazıyordu;

“….Gündoğdu köy merkezine 700 ve 1300 metre uzaklıkta olan 2 koy için izin almış olan Sayın Engin Algan kaptandır. Yine doğrudur ki, yetiştirici belgesini aldıktan sonra Misya’ya devretmek üzere bir anlaşma imzalamıştır…”

“…Sayın Şener…adanın ve o koyların turizm potansiyeli çok yüksek diye beyanatta bulunuyorsunuz… O iki koyda Misya gibi deli bir yatırımcı çıkar da, yılda 2 milyon TL katma değer yaratacak bir turizm tesisi kurar ise ben tüm çiftliği söker giderim!”

İlginç değil mi?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;