SİYASET

Nedim Şener : Koltuk sevdası Vatan sevdası

Tarih
29 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Seçim sonuçları CHP’de beklenen kavgayı başlattı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yüzde 30.6, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP, parti olarak yüzde 22.6 oranında oy aldı. Muharrem İnce 25 Haziran günü basının karşısına çıktı ve yakaladığı rüzgarın etkisiyle mücadeleye devam edeceğinin sinyallerini verdi. O andan itibaren, İnce’nin aldığı yüzde 30.6 oya karşın CHP’nin yüzde 22.6 alması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği, görevi İnce’ye bırakacağı söylentisi yayıldı. Kılıçdaroğlu da dün medyanın karşısına çıktı ve istifa etmeyeceğini belli etti. İnsanlar şaşırdı.

Benim için şaşırtıcı olmadı, çünkü CHP’deki son kurultaydaki gelişmeleri dikkatli takip edenler, Kılıçdaroğlu’nun ilk seçimde beklenen yenilgi sonrasına hazırlandığını görürdü. Ona göre Parti Meclisi, ona göre milletvekili adayı listesi hazırladı. Şimdi CHP içinde görevli olmayan deneyimli bir milletvekili ve parti meclisi üyesi “Kendisine itiraz edecek herkesi dışarıda bıraktı” diye uyarmıştı.

O yüzden Kılıçdaroğlu kendisi istemediği sürece CHP’nin başından gitmesi zor ama imkansız değil. İşte Muharrem İnce’de onu deneyecek.

Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamasından hemen sonra Muharrem İnce, 81 ili gezeceğini açıklayarak liderlik savaşını başlattı. Sürecin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz.

Yoğun bir seçim kampanyası ve ardından yaşanan yenilgi psikolojisi, yaz tatilinin de etkisiyle ilgi sınırlı kalabilir. İnce “Herkesin cumhurbaşkanı adayı” olarak yüzde 30.6 aldı ama CHP liderliği için dolaşacak.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun örgütteki hakimiyeti de büyük.

İnce’ye mesaj

Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok İnce’ye mesaj vardı. İstifasını isteyenlere “koltuk sevdalısı olanların bu partide işi yok” diye açıkça rest çekti.

İşte tam bu noktada mesele Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi “koltuk sevdası”… Evet hem Kılıçdaroğlu hem de Muharrem İnce için konu koltuk sevdası.

Peki o koltukta ülkenin yönetimi için tasarlanan nedir?

Elbette her parti yönetimi partiyi kimin yöneteceği o parti üyelerini ilgilendirir. Ama ülkeye yön verecek programı herkesi ilgilendirir. O yüzden şu soruyu sormak gerek; Mesela, Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasında fark nedir?

Örneğin 15 Temmuz darbe girişimi konusunda, “Kürt sorununda”, terörle mücadele konusunda, ekonomi ya da diğer konularda görüş ayrılıkları var mı?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mamocan

    30 Haziran 2018 14:16
    0 0
    nedim şener ergenekon davasında neden ihanet ettin dava arkadaşlarına. neden riccardone ile buluştun da tv de gazetede garanti iş buldun?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;