SİYASET

Nedim Şener : HDP kapatılmamalı, kendi kendini kapatmalı

Tarih
24 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Tam 3.5 yıl önce yani 28 Şubat 2016 günü bu köşedeki yazıma, “HDP yoktur, PKK ve TAK vardır” başlığını atmıştım. Seçmenin iradesini terör örgütü PKK’ya teslim ettiği için yazmıştım bunu. Oysa 7 Haziran 2015 seçimlerinde “Türkiye partisi olma” iddiasıyla HDP’li dışında yüzbinlerce seçmen HDP’ye oy vermişti. Yüzde 13 oy ile 80 milletvekilliği kazanınca Genel Başkanı Demirtaş da, “Emanet oylara saygılıyız” demişti. Ama PKK ona bu alanı bırakmadı. PKK elebaşıları üst üste “Emanet oy yok, geri gelen oylar var” demişti.

Hatta Cemil Bayık, “PKK olmasa HDP yüzde 5 oy alamazdı” diyerek seçmen iradesine hakaret etmişti. HDP de sessiz teslim olmuştu. Tam o günlerde PKK’nın alt yapılanması TAK’ın Ankara’daki bombalı saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Bırakın buna tepki göstermeyi Tuğba Hezer isimli milletvekili canlı bomba saldırısını gerçekleştiren örgüt üyesinin taziyesine katılmıştı. HDP, 7 Haziran 2015’te elde ettiği siyasi başarı ve şansı, siyasi ve ahlaki bitişe çevirdi.

demirtaş pkk ile ilgili görsel sonucuO günden bu yana HDP sadece dağdaki teröristlerin ağzı ile siyaset yaptı, elbette bol bol, “demokrasi, hukuk, insan hakları” kavramlarını kullanarak. Daha önce olduğu gibi HDP’nin kazandığı belediyelerde PKK’lıların cirit attığı, belediye başkanlarının dağdan gönderilen teröristlerin güdümünde olduğu biliniyordu. Son yerel seçimden sonra da durum değişmedi, değişemez de. Görevden alınan belediye başkanları ya da HDP’lilerin, “Ne ilgisi var bu belediyelerin PKK terör örgütüyle” dediğini duydunuz mu?

PKK-Amerika

Herkes her şeyi biliyor, terör örgütü ile iç içe olmuş kişiler ağızlarından “demokrasi ve hukuku” düşürmüyor. Kayyım atanmasıyla birlikte HDP’nin kapatılması tartışması gündeme geldi. Bunu açıkca dile getirenler HDP ile PKK arasındaki ilişkiyi en net anlatan Demirtaş’ın, “HDP’nin başarısı sayın Öcalan’ın çok önemli bir projesidir.

Kendisinin son 20 yılını adadığı bir projedir. PKK’yı silahlı terör örgütü olarak görmüyoruz, biz daha başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini...” sözlerini hatırlatıyor. Hatta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, ETA terör örgütü ile ilişkili Herri Batasuna kararında, bırakın terörü, teröristi övmeyi, “bir siyasi partinin terör eylemini kınamaktan kaçınmasını teröre destek” sayarak kapatma kararı vermesini örnek gösteriyorlar. Bence böyle bir davaya ve kapatmaya gerek yok.

Çünkü, HDP yoktur, PKK vardır, hatta artık PKK değil karşımızda terör örgütünü destekleyen emperyalist Amerika vardır. Durum buyken...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Diriliş34

    25 Ağustos 2019 16:33
    0 0
    AKKI SELIM DOGRU BIR YAZI,DOĞRU BIR TESBIT...DIS GÜÇLER VE MASALARI VAR BU ULKEDE YAŞAYIP EKMEGINI SUYUNU ICEN, HAVADINI SOLUYAN...YA SKILLSTINI BAŞLARINA ALACAKLAR,YA DA VSKTI GELDIGINDE BENIM GIBILER ALACAK...SESSIZCE IZLIYOR VE BEKLIYORUZ...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;