GÜNCEL

Nedim Şener : FETÖ’yü devlete yerleştirme planı

Tarih
30 Mayıs 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

OHAL komisyonuna yapılan 124 bin başvurudan, 107 bini “terör örgütü üyeliği ve ilişki” nedeniyle reddedilmişken, 57 bini hükümlü 100 bini yargıda olan KHK’lılarla ilgili olarak CHP ve Deva Partililerin açıklamalarını görünce; “FETÖ’yü devlete yerleştirme planı yapıyorlar” diye düşünüyorum.

Başını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Deva Partisi Genel Başkanı Babacan çekiyor, arkalarında da altı masanın görünen üyeleri SP, İP, DP, GP ve görünmeyen üyesi PKK’nın sesi HDP var.

Mağduriyet algısı yaratan FETÖ’cülerin yanında oldukları kadar FETÖ ile mücadele eden milletin yanında durmadılar.

Bu partilerin liderlerinden, FETÖ ya da PKK ile mücadele konusunda herhangi bir açıklama ya da kamuoyuna açıklanmış bir plan duyan, hatırlayan var mı?

Ya da, “AKP, FETÖ ile iyi mücadele edemiyor, biz iktidar olduğumuzda devlette tek bir FETÖ’cü kalmayacak” dediklerini duyan oldu mu?

Bunun yerine bol bol, “KHK’lıları iade edeceğiz”, deyip FETÖ’nün 13-14 yaşında kod adı verip çalıntı sorularla askeri okullara soktukları örgüt elemanları için “Askeri öğrenciler masumdur” kampanyaları yaparak, FETÖ’cülerin algı operasyonlarının sözcülüğünü yapıyorlar.

SAHADAKİ EKİPLERİ

Dediğim gibi bu konuda Kılıçdaroğlu ve Babacan başı çekiyor. Kılıçdaroğlu’na bağlı KHK’lı danışmanı FETÖ’nün Taraf isimli gazetesinin yazarlarından Yüksel Taşkın ile milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cihangir İslam, Babacan’a bağlı olarak da FETÖ’cülerin algı operasyonlarının parçası Mustafa Yeneroğlu ile HDP’de FETÖ ve PKK destekçisi Ömer Faruk Gergerlioğlu sahada görev yapıyor.

Yaptıkları siyasi kurnazlık; hepsi de KHK’lılar ve ailelerinin oylarının peşinde. O yüzden yapamayacakları sözler veriyorlar.

KİMİ İADE EDECEKLER

Neden mi? Anlatayım. Önce, “KHK’lıları görevlerine hemen iade edeceğiz, bir parmak şıklatmasıyla halledeceğiz, bir haftada çözeceğiz, tümünü iade edeceğiz” derken artık cümleyi şöyle kuruyorlar: “Haklarında soruşturma ve kovuşturma olmayanlar ile takipsizlik ya da beraat kararı almış olanları görevlerine iade edeceğiz.”

Kimler bu kapsama giriyor rakamlarla anlatayım; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan KHK’lar ile 125 bin 678 kişi kamu görevinden çıkarıldı. OHAL kapsamında, 3 bin 213 rütbe alma, 270 yurtdışı öğrencilikle ilişiği kesilme, 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatma olmak üzere alınan toplam tedbir kararı sayısı 131 bin 922’ye ulaştı.

BAŞVURULARIN YÜZDE 98’İ SONUÇLANDI

27 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla komisyona 127 bin 130 başvuru yapıldı. Başvuruların yüzde 98’i yani 124 bin 235 başvuru hakkında karar verildi. Geriye sadece 2 bin 895 başvurunun incelemesi kaldı.

124 bin 235 başvurudan 17 bin 265’i kabul edildi. 106 bin 970 başvuru ise reddedildi. Yani, OHAL Komisyonu’nun “hak ihlali” belirlediği ve kişi ve kurum sayısı 17 bin 265.

RET GEREKÇESİ: TERÖR

Gelelim başvuruları reddedilen 106 bin 970 kişinin durumuna... Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, aidiyeti, iltisak veya bunlarla irtibatı bulunduğu gerekçesiyle 106 bin 970 başvuru hakkında ret kararı verildi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;