GÜNCEL

Nedim Şener : FETÖ’cüleri bıraksanız general ve yüzbaşı olacaklar

Tarih
25 Nisan 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Akıl alır gibi değil, eğer “Ankesörlü hat” operasyonları da olmasa 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’ne giren Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri neredeyse yüzbaşılığa kadar yükselecekler.

Sadece İzmir’de 2019 Kasım ayından beri yapılan “Ankesörlü hat” operasyonlarında, 52 albayın FETÖ bağlantısı ortaya çıkarıldı. O albaylar açığa çıkarılmasaydı bugün general olarak görev yapıyor olacaklardı. Belki de 15 Temmuz öncesi TSK’ya sızmış ve hâlâ açığa çıkmamış FETÖ’cüler generalliğe, 15 Temmuz sonrası sızanlar ise yüzbaşılığa doğru gidiyor. Bu yazdıklarım şaka ya da komplo teorisi değil, acı ama gerçeğin ta kendisi. Rakamlarla konuşalım biraz da...

TEĞMEN ÇIKIP 3 YILDA ÜSTEĞMEN OLDULAR

15 Temmuz 2016’dan sonra askeri okullara girenler, “teğmen” olarak göreve başladı. Üç yıllık görev süresi sonunda “üsteğmen” rütbesine yükseldiler. Neredeyse altıncı yılın sonunda yani seneye yüzbaşı olacaklar.

İşte bunların arasında FETÖ üyeleri de yer alıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Can Tuncay’ın koordinesinde, MSB, MİT, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sağladığı koordinasyonu ile yürüttüğü Ankesörlü hat operasyonları şu çarpıcı gerçeği ortaya çıkardı; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ, TSK’ya sızmaktan vazgeçmedi. Bu gerçeğin en acı tarafı, 15 Temmuz ihanetine uğramış devletin ilgili kurumları FETÖ’cülerin bu sızmalarına karşı, riski sıfırlayacak önlemleri alamıyorlar.

İZMİR OPERASYONU

İzmir’de geçen hafta yapılan “Ankesörlü hat” operasyonunda, haklarında itirafçı ifadesi, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama tespiti de bulunan 8’i yüzbaşı, 14’ü üsteğmen, 3’ü teğmen, 8’i astsubay, 1’i uzman çavuş rütbesinde; 25’i Kara Kuvvetleri, 2’si Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları’na ve 7’si Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 31’i muvazzaf 34 asker şahıs, 65’i darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 99 kişi gözaltına alındı.

Bir kısmı itirafçı oldu, bir kısmı tutuklandı.

İZMİR’DE 3 BİN 835 FETÖ’CÜ

Şimdi daha önemli bir kısma dikkat çekmek istiyorum. İzmir Cumhuriyet Savcılığı, 19 Kasım 2019 tarihinden bu yana, 23 operasyonda toplam 3 bin 835 kişi hakkında FETÖ’den işlem yaptı. Bunların 2 bin 337 TSK’da görev yapan muvazzaf askerlerden, 712’si muvazzaf olmayan askerlerden, 831’i ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencilerinden oluşuyor.

MUVAZZAF OLAN VE OLMAYANLAR

Haklarında gözaltı kararı verilen ve işlem yapılan, görevi başında yani muvazzaf askerlerin rütbelerine göre dağılımı şöyle: 52 albay, 46 yarbay, 102 binbaşı, 237 yüzbaşı, 456 üsteğmen, 64 teğmen, 193 uzman çavuş, 1.187 astsubay.

Görevde bulunmayan; yani emekli, açığa alınan, ihraç edilen, ilişiği kesilen ve muvazzaf olmayan 712 askerin rütbeleri de şöyle: 53 albay, 37 yarbay, 61 binbaşı, 92 yüzbaşı, 89, üsteğmen, 69 teğmen, 44 uzman çavuş, 267 astsubay.

FETÖ’CÜ ALBAYLAR GENERAL OLAMADI

Özellikle, muvazzaf yani görevde olan askerlere dikkatinizi çekmek istiyorum. Muvazzaf olan askerler, olmayanların üç katı. Ve 2019 Kasım ayından beri sadece İzmir’de FETÖ bağlantısı ortaya çıkarılan muvazzaf askerlerin sayısı 2 bin 337. Bunların 456’sı üsteğmen, 64’ü teğmen.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;