GÜNCEL

Nedim Şener : Devletin parası ‘himmet’e gidiyor mu?

Tarih
14 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL (Olağanüstü Hal) uygulaması tam iki yıl sürdü ve 2018 yılı Temmuz ayında yürürlükten kalktı. Devletin her yerine musallat olmuş FETÖ’cüler başta olmak üzere, diğer terör örgütleriyle mücadele için çıkartılan OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerle yüz binden fazla kişi kamudan ihraç edildi. Ancak kurunun yanında yaşın da yandığını, büyük bölümü doğru olsa da yanlış kararlar alındığını gördük. Bu konuda haksızlık yaşamış ve görevine dönmeyi umutla bekleyen binlerce insan var. Haksızlığa uğradığı idare hatta mahkemeler tarafından tescillenmiş gerçek mağdurlar işini kaybettiği için evini geçindiremiyor.

SGK’ya kayıt düşüldüğü için başka yerde çalışamıyor hatta eşi ve okulda okuyan çocuğu bile mağdur oluyor. Buna karşın FETÖ’cü olduğunu itiraf ettiği halde maaşını alanların da olduğu anlatılıyor. “Nasıl yani, FETÖ’cü olduğu bilindiği halde devletten maaş alan mı var?” diye sorduğunuzu biliyorum.

Savcılık ve Emniyet’in elindeki rakamları öğrenince ben de aynı şaşkınlığı yaşadım. OHAL kapsamında son KHK 2018 yılı Temmuz ayında yayınlandı. O tarihten bu yana KHK uygulaması kalktı dolayısıyla ihraç kararları da alınmıyor. Öte yandan basına da yansıdığı gibi özellikle TSK’da FETÖ temizliği son hızla devam ediyor. Savcılık ve Emniyet’in çalışmaları sonucunda ihraç edilen 15 FETÖ üyesinden sonra 15 bin yeni isim daha belirlendi.

Yarısı itirafçı oldu

Bunlara yönelik operasyonlardaki son rakamları vereyim; Son KHK sonrası yani Temmuz 2018 ile 10 Ocak 2019 arasında yapılan operasyonlarda toplam 4 bin 340 TSK mensubu FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alındı. Bunlardan 2 bin 183’ü itirafçı oldu ve adli kontrolle serbest bırakıldı. Bin 565 kişi ise delillere göre tutuklandı.

398 kişi delil yetersizliği gibi sebeplerle serbest kalırken 332 kişi ise firari durumda. Ve bu kişilerden hiç biri kamudan ihraç edilmedi. Rakamları toplayarak tekrar ediyorum, gözaltına alınan 4 bin 340 kişiden 2 bin 183’ü örgüt üyeliğini itiraf ederek serbest kalmış, 1.565 kişi ise tutuklanmış, 332 kişi ise suçunu biliyor olmalı ki, firar etmiş durumda.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;