GÜNCEL

Nedim Şener : Ateşe su taşıyan karınca

Tarih
17 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Önümde bir kitap var, yazarı Tayfun Uzbay. Adı, “Hazdan Bağımlılığaİnsan Neden Bağımlı Olur?”

Teknoloji, alışveriş, seks, kumar ve her türlü madde bağımlılığı konusunda inanılmaz bilgiler ve mücadele yolları anlatılıyor. Buraya kadar çok bildik bir özet oldu. Şimdi size yazar Tayfun Uzbay’ı anlatayım, farkı öyle anlayın; Uzbay, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında doçent oldu. 1997-1998 yıllarında TÜBİTAK ve Kuzey Teksas Üniversitesi bursları ile ABD’de Kuzey Teksas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’nde ve 1999’da İtalya’da, Cagliari Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Bölümü’nde araştırıcı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2003 yılında profesör oldu. 2003-2011 yılları arasında GATA Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı, 2011-2013 yılları arasında GATA Yüksek Bilim Konseyi Üyesi olarak çalıştı. 2003-2012 yılları arasında TÜBİTAK Ulakbim Türk Tıp Dizini Kurulu Üyeliği ve 2004-2012 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı Tedavi Usulleri Bilim Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkçe 9, İngilizce 1 kitabı, 108 bilimsel makalesi yayımlandı. Çalışmalarıyla sayılamayacak kadar çok ödül aldı. 2009 yılında GATA’da görevliyken şizofreni hastalığının oluşumu, tanısı ve tedavisine yönelik ilaç adayı üç molekülün incelemeli patentini aldı.

Kumpas mağduru

Eğer şizofreni hastalığının tedavisi ile ilgili çalışmaları geliştirilebilseydi, ABD’dekiler dahil, kitlelerin ilaç bağımlılığı ile milyarlarca dolar kazanan ilaç şirketleri dünyayı sömüremeyeceklerdi. Peki ne oldu? Tayfun Uzbay, patenti aldıktan kısa süre sonra FETÖ’cülerin kumpasıyla hapse atıldı. Önce “sahte evrak düzenleme” suçlamasıyla dava açtılar, beraat etti. Yetmedi, İzmir Casusluk Soruşturması’nda, üç kız ve hayali “Ferit Yuvarlak” isimli bir travesti aracılığı ile askeri yetkililerin özel hayatları konusunda bilgi toplama iddiasıyla tutuklandı. 2012’de 9 ay hapishanede kaldı. Tahliye olunca GATA’ya döndü, FETÖ’cüler tekrar hakkında dava açtı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bekir Gökçe

    17 Ağustos 2018 16:41
    1 0
    Bütün olumsuzluklara ve itibar suikastlarına rağmen sabrederek vatanına hizmet için çalışmaya devam ettiğinden dolayı takdir edilecek bir insan. Teşekkürler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;