GÜNCEL

Nedim Şener : Amerika’nın pisliği!

Tarih
24 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

ABD Başkanı Trump’ın, Suriye’deki askerlerini geri çekme kararını açıklamasından sonra, Savunma Bakanı Mattis’in ardından IŞİD ile Mücadele Temsilcisi Brett McGurk’ün istifası çok ciddi politika değişikliğine gidildiğini gösteriyor. Ancak konuştuğum tüm uzmanlar, “ABD girdiği hiçbir yerden çıkmadı ki, Suriye’den çıksın” diyor. Söz konusu Amerika olunca ben de ihtiyatlı olmak gerektiğini düşünüyorum. Yine de terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin üzerindeki Amerikan güvencesinin zayıflamış olması Türkiye için olumlu bir gelişme. İşte bu noktada dikkat edilmesi gereken konular var; Türkiye artık PKK/YPG ve IŞİD ile karşı karşıya. Önümüzdeki süreç hem IŞİD ile hem PKK ile mücadele dönemi olacak. Türkiye’nin karşısında, kimi yerde PKK, kimi yerde IŞİD olacak, kime yerde de PKK ile IŞİD birlikte olacak. Yani ileri günlerde PKK/YPG/PYD’nin IŞİD ile işbirliği yaptığını görebiliriz. O zaman geldiğinde PKK’nın asıl derdinin IŞİD ile savaşmak olmadığı daha net anlaşılacak.

Nitekim, PKK/YPG’nin kontrolü altına aldığı bölgedeki hapishanelerde tuttuğu 1.100 IŞİD üyesini serbest bırakmayı planladığı konuşuluyor. Daha önce de çatışmalarda ele geçirdiği IŞİD üyelerini Türkiye ile savaşma karşılığında serbest bırakan, en son Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanmak üzere IŞİD’li teröristlerle anlaşma yapan PKK/YPG şimdi tüm dünyayı tehdit ediyor.

Avrupa’ya tehdit

Bunun işaretlerini SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'dan İlham Ahmed ve Riad Dirar Fransa'dan verdi. Le Monde gazetesinde yer alan açıklamasında, "...Artık cezaevlerimizi kontrol edemeyeceğiz ve Fransa dahil Batı ülkeleri adına orada tuttuğumuz yüzlerce IŞİD’linin kaçması gibi bir durumdan korkmak zorunda kalacağız. Müttefiklerimiz anlamalı ki çekilmelerinden dolayı topraklarımızı kaybedersek yabancı teröristleri beraberimizde götüremeyiz.” PKK/YPG’liler bir Avrupa ülkesinde Avrupa’yı IŞİD terörüyle tehdit edecek noktaya geldiler. Teröristin elindeki koz da terörist oluyor. Peki PKK/YPG temsilcilerinin sözleri sadece tehdit mi?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;