GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Topuz ve papaza ABD tarifesi

Tarih
06 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 ABD’deki hukuk tiyatrosunda ilk perde kapandı! Zarrab’ın gözaltına alınmasından hemen sonra 24 Mart 2016’daki gazetemiz “DERİN OPERASYON”sürmanşetiyle çıkmıştı. Malum medya savcı Bharara’ya “Şerif” diye methiyeler düzerken, biz teşhisi baştan koymuş sonra da defalarca manşetlerden bu kumpası teşhir etmiştik.

Süreç o gün öngördüğümüz gibi gelişti ve dava Türkiye’yi köşeye sıkıştırma stratejisi üzerine kurgulandı. Mahkeme esnasında yaşananlar, Zarrab’ın ‘yalan söylerim’ itirafı, tanık FETÖ’cü komiserin ‘50 bin dolar’ aldım açıklaması, bilirkişilerinden, hakimine ‘özel’insanların başrolde olması aslında davayı çoktan çökertti!

Ama ABD yargısının amacı bağcıyı dövmekti ve çok da aceleleri vardı. Kendileri çalıp, kendileri oynayarak davayı 9 ay gibi bir sürede karara bağladı...

ABD adaletinin bu ‘hızını’ görünce aklıma iki isim geldi;

Birincisi, ‘casusluktan’ tutuklu bulunan ve ABD’nin uğruna ‘vize yasağı’ kararı aldığı ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz.

İkincisi, benzer suçlamalarla cezaevinde olan ve Trump’ın görüşmelerinde gündeme getirdiği papaz Andrew Brunson.

Bu iki ismin FETÖ’yle ilişkileri neredeyse tescillenmiş durumda. Özellikle Topuz’un 17/25 Aralık sürecinde üstlendiği rol, kamera görüntüleriyle bile kanıtlandı. Kendisi savcılıkta 5. kez sorgulandı ve çok önemli bilgiler verdi.

Demem o ki; bizim yargımız da elini çabuk tutup, bu iki isimle ilgili yargılama sürecini bir an önce başlatmalı!

Elbette geciken adalet adalet değildir! Hem yargılama sürecinde hem de ortaya çıkacak sonuçta ABD ile FETÖ arasındaki ilişkinin ne olduğu ortaya konulacaktır!!!

Akşam
6 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • vedat

    08 Ocak 2018 08:51
    0 0
    bizim yargı tosbağa hızında ilerliyor, adaletli hakim savcı yokkk, çünkü kur'an ahlakı yok (kur'an ahlakı olanlar elbet var ama sayıları yetmez) adalet sistemi okullardaki öğretim görevleri vs. çoğunluğu solcu ne bekleyebilirizki onlardan.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;