GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : FETÖ lobisi silahların arkasında

Tarih
13 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 15 Temmuz darbe girişimini adlandırırken herkesin üzerinde hem fikir olduğu bir tanımlama vardı... O da bu alçaklığın aynı zamanda bir işgal girişimi olduğuydu.

Türk milletinin emirlerine verdiği silahlarıyla, tanklarıyla, uçaklarıyla sokaklara çıkan alçaklar milletine düşman bir başka güç adına hareket ediyordu.

Sonra bu güçle ilgili çok sayıda parmak izi ortaya çıktı... Büyükada'da darbe gecesi CIA ajanlarıyla yapılan toplantı, İncirlik Üssü'nün FETÖ'cü komutanının ABD'li komutanlarla kurduğu temas, Genelkurmay'ı ele geçiren hainlerin darbe konusunda önce Washington'ı bilgilendirmesi gibi pek çok ipucu artık ortada duruyor!

17/25 Aralık'tan beri hep söyledim, yazdım; gizli servislerle, derin güçlerle iç içe geçmiş grift bir terör örgütüyle karşı karşıyayız.

40 yıldır sadece Türkiye'de değil, başta ABD olmak üzere dünyanın birçok yerinde örgütlenmiş, yer yer bazı devletlerin bürokrasine sızmış veya güçlü lobiler oluşturmuş bir örgütten bahsediyoruz.

Özellikle ABD'de en az Türkiye’deki kadar örgütlüler.

Bir kere FETÖ elebaşı, Pensilvanya'daki dev çiftliğinde gününü gün edip, örgütünü oradan yönetiyor.

FETÖ, ABD seçimlerinde bir başkan adayını açıkça destekleyecek, para yardımı yapacak, kampanyasının içine sızacak kadar etkin.

Kurduğu charter okullarıyla hem ciddi bir ekonomik kaynak edinmiş hem de askeri üslere kadar sızmış durumda.

Onlarca senatörle 'gayri ahlaki' ilişkiler kurmuş, onlar sayesinde ABD siyasetinde ciddi bir baskı unsuru haline gelmiş.

Rıza Sarraf operasyonu, akabinde Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı'na yönelik şüpheli gözaltı kararı adalet sistemindeki etkisini de gösteriyor.

ciddi strateji izlenmeli

Şimdi, 'Bu örgütü de amma büyüttün' diyenleriniz olduğunu biliyorum. Ama karşımızdaki belanın çapını, büyüklüğünü ortaya doğru koyarsak, mücadele konusunda daha doğru adımlar atarız kanaatindeyim!

Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Acırsak acınacak duruma düşeriz' tespiti yersiz değildir!

Şu an ABD'de özellikle CIA ve Pentagon kaynaklı Türkiye'yi rahatsız eden adımların arkasında FETÖ lobisinin etkisini aramak inanın abartı değil... Yani ülkesinde PKK'yla kol kola hareket eden örgütün Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için PYD'ye silah yardımı konusunda aktif rol almadığını düşünmek saflık olur!

Velhasıl, Türkiye bu terör lobisine karşı çok daha ciddi bir strateji izlemelidir!

Anlaşılıyor ki, ABD derin devleti için kullanışlı bir araç olan FETÖ ve lobisinin bu etkisi kırılmadan, hassasiyet duyduğumuz konularda istediğimiz sonuçları almak mümkün olmayacak...

Akşam
12 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;