GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : 2018’in hain planı hazır

Tarih
07 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Kelkitlioğlu
 Rusya lideri Putin’in akıl hocalarından biri olan Alexander Dugin, son röportajında Türkiye’yi uyarıyor; bağımsız politikalar izlediğiniz için sürekli saldırı altında olacaksınız. Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Yaptırımlar gündeme gelecek, ekonominizi kurtarmak için bir B planı yapmalısınız...

15 Temmuz girişimini önceden haber veren isim olan Dugin, bu sözleri, “Yeni bir girişim beklenmeli mi?” sorusu üzerine veriyor.

Yani Türkiye’yi tankla, tüfekle işgal edemeyenler ekonomik bir operasyonla diz çöktürmenin peşine düşecekler... Bu girişimle ilgili sinyaller de gelmiyor değil! Dugin’in gördüğünü resme biraz yukarıdan bakanlar da rahatlıkla görebilir.

Mesala Katar krizi bunun bir ayağı... Suudi Arabistan’da yaşanan gelişmeler ve Körfez’de oluşan yeni ittifaklar bir parçası, dövizdeki sanal dalgalanmalar keza öyle!

Amaç Türkiye’yi yeniden IMF’ye bağımlı hale getiren bir ekonomik sistem yaratmak.

“Yaptırımlar gündeme gelecek” sözünün altını ise 17/25 Aralık sivil darbe girişiminin ABD ayağı dolduruyor!

“İran’a yaptırımları deldiniz” bahanesine sığınılarak böyle bir çılgınlığa girişileceğini öngörmek çok uçuk bir teori olmaz kanaatindeyim.

Peki bu sadece dış kaynaklı bir operasyon mu olacak? Elbette değil! Yurtiçinde ne kadar çok Soros sever olduğunu yakın zamandaki gelişmelerle görmedik mi?

Bir de içeride siyasi ayağı var bu işin!

Onda da rol Kılıçdaroğlu ve ekibine düşüyor... AK Parti iktidarını hizmetler, yatırımlar üzerinden yıpratamayacağını bilen CHP, önümüzdeki dönemde bütün siyasi argümanını “diktatörlükle yönetilen ülke” iftirası üzerine kuracak!

Yani Bülent Tezcan’ın o densizliği, bir anlık densizlik deği! Planlı bir kampanyanın işaret fişeği! Bunun böyle olacağını, CHP’nin Türkiye’yi uluslararası düzlemde köşeye sıkıştıracak adımlara suflörlük yaptığını yaşayıp göreceğiz!

Bu konjontürde Türkiye’nin milli güçlerine düşen ise bu oyunu bilip, ona göre konumlanmaktır. 2019’a giderken o destansı 15 Temmuz ruhuna daha çok ihtiyacımız olacak!

Akşam
7 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;