SİYASET

Murat Bardakçı : Utanç afişi!

Tarih
22 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Bardakçı

Berbat bir soğuk algınlığı evden dışarıya çıkmama mâni olduğu için şehrin bazı yerlerine asılmış bu pankart ile karşılaşma bahtsızlığına uğramamıştım, dün günler sonra ilk defa çıktım ve pankartı görme azabını yaşadım!

Bu konu daha önce sosyal medyada gerçi şöyle bir tartışılmış ve bazı gazetelerde hakkında bir-iki haber çıkmıştı ama böyle bir ayıba dikkatleri daha fazla çekmenin şart ve hattâ vazife olduğuna inandığım için hadiseyi yazmadan edemeyeceğim:

Pankartın burada yer verdiğim fotoğrafında da görüyorsunuz: Bir partinin Fatih Belediye Başkan Adayı olan hanımefendi, Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyecekmiş!

Sahilyolu’nda bir utanç manzarası gibi asılı duran pankart.Üstelik, şimdi dar bir grup dışında bütün dünyanın mücadele ettiği nefret zihniyeti ile aynı olan ve buram buram nefret kokan bu pankart, bin küsur seneden buyana dünyanın en kozmopolit şehirlerinden olan İstanbul’da pervasızca asılıyor ve amatör bir siyasetçi “Beni seçtiğiniz takdirde Suriyeliler Fatih’te barınamayacaklar” demeye çalışıyor!

Ama, imlâdan bile bîhaber; “Suriyeliler’e” diye yazılması gereken ifadeyi “Suriye’lilere” hâline getiriyor, yani Türkçe’yi de eğiyor, büküyor, katlediyor!

İstanbul’un sokaklarına asılan pankartlardaki bu ifade, ırkçılık ile İslâm düşmanlığından kaynaklanan ve en son Yeni Zelanda’da yaşanan katliamları lânetleyen memleketlerin başında gelen, üstelik bu gibi sapık düşüncelerle mücadelenin bayraktarlığını yapan Türkiye’nin elini zayıflatacak akıl almaz bir düşüncesizliktir!

“Suriyeliler’in Fatih’te barınmalarına izin verilmemesi” ile neonazilerin, neofaşistlerin,vesairenin “Türkler” yahut “Müslümanlar dışarı!” sloganları ve yine bu sayfada gördüğünüz Türkler’i Avusturya’dan “süpürme” hevesindekilerin söylemleri ile hazırladıkları afişler arasında hiçbir fark yok gibidir! Özellikle de Christchurch’deki katliamın ardından devlet olarak en sert tepkiyi gösterdiğimiz günlerde İstanbul’un sokaklarında bir utanç paçavrası gibi dalgalanıp duran bu pankart karşı tarafa “Suriyeliler hakkında siz ne düşünüyorsanız, aynını biz de Müslümanlar için düşünüyoruz! Dolayısı ile lâf etmeden önce kendinize bakın!” deme hakkı tanır ve böyle bir suçlama karşısında cevap vermekte hayli zorlanırız!

ON ASIR ÖNCE GELİP KALDIK!

Nedense hep unutuyor yahut bilmezden geliyoruz: Türkiye bir göçmenler ülkesidir! Bizans’ın kurucuları da buraların insanı değildir, Batı’dan gelmişlerdir; bu toprakla onların ardından gelen bizler ve başka diyarların daha dünya kadar milleti için “daimî vatan” olmuştur ve gelenlerin hiçbiri geri dönmemiştir.

Dönmeyenlerin en başında da bizler varız: Yani 11. asırdan itibaren Asya’dan kalkıp batıya doğru yürüyen ve bu topraklara yerleşen Türkler!...

Türkler’in “süpürme” hevesindeki Avusturyalılar’ın hazırladıkları bir afiş! Bu afişteki zihniyet ile “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceğim” sözü arasında hiç fark yoktur!Üstelik, Türkiye gibi imparatorluk geçmişi olan ve imparatorluğun aslî unsurunun yaşadığı memleketlerin, eski toprakları üzerinde kurulmuş yeni ülkelerin halkına gerektiğinde kapılarını açıp evsahipliği etmesi normal bir hadisedir. Akın akın gelenlerin geri çevrilmesi hem tarihî sorumluluk sebebiyle, hem de insanî bakımından mümkün değildir. İstanbul gibi bin küsur seneden buyana imparatorlukların payitahtı olan bir şehirde her zaman için kalabalık bir mülteci nüfusun mevcut bulunmasının ve mültecilerin bugün de gelmelerinin bu yüzden tuhaf karşılanmaması gerekir…

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    23 Mart 2019 00:59
    0 0
    ''Saçmalık'',şu bahsettiğin fabrikanın adını ve kendi adını bize de ver ki kimim gerçekten saçmaladığını öğrenebilelim.
  • Vatansever

    22 Mart 2019 21:19
    1 0
    Fatihi Suriyeliler’e vermemeyi bırak Türkiyemizi PKK ya vermeye hazırlanıyorlar dağıtıp bölmek için kahpeler
  • hursit dilaver

    22 Mart 2019 19:49
    1 1
    y0rumlara baktım da fetöculuk z0r znaata be..
  • hursit dilaver

    22 Mart 2019 15:41
    1 0
    İNGİLİZ KÖPEKLİĞİ PARAYA DEGİL YA..koca imparatorluğu yıkan devlet-i fehimanenin ,elbet ruhen işgal altında tuttuğu yerlerde devşirmelerinin olması normaldir.onlar ki her zaman,kraliçe ve yaranına ayağınızın türabı olayım, def-i hacetiniz olayım diye salya sümük yere yatar,takla atar. ne edeceksiniz. inşallah bu sahte düzenin sonuna geldik. canımız yanacak ama, ülke bu devşirmelerden kurtulacak.ÜMİTVAR OLUNUZ. HER DOĞUM SANCILIDIR AMA BİR NUR TOPUNUN DA MÜJDECİSİDİR.
  • Saçmalık

    22 Mart 2019 13:44
    0 10
    İstemiyorum kardeşim ben de istemiyorum.Osmanlı da kendi halkını gariban bırakıp Suriyelilere imtiyaz tanımak var mıydı?İstanbul' un en güzel yerlerinde kaymak üstü bir hayat yaşasam ben de böyle yazılar yazarım.Açız arkadaş düğün yaptım, kredi çektim işime güvenip ama hiç bir şey yok halim ortada.İşten çıkarıldım.Fabrika sahibi, ki adam haklı sen 3500 tl'ye suriyeli 1200 tl'ye mal oluyor dedi,başımı öne eğdim.Bana ne imparatorluk kültüründen, açım arkadaş açım,borçlarımı ödeyemiyorum.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;