GÜNCEL

Murat Bardakçı : Tarih bilen caninin nefret listesi

Tarih
16 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Bardakçı

Yeni Zelanda’da şimdilik 49 kişinin hayatına mâlolan katliamın sorumlusu Brenton Tarrant, Müslümanlar’ın canını almakta kullandığı silâhların ve bu silâhların şarjörlerinin üzerine bazı isimler yazmış.

Biz, bu isimler arasında sadece 1389’daki Kosova Savaşı’ndan hemen sonra Birinci Murad’ın hançerleyerek öldüren ve Sırplar’ın asırlardan buyana “kahraman” olarak gördükleri Miloş Obiliç’in ismini farkettik. Ama silâhların ve şarjörlerin üzerindeki diğer yazılara bakıldığında, Tarrant’ın tarih boyunca Müslümanlar’a ve özellikle de Türkler’e karşı mücadele etmiş olan daha birçok kişinin ve Avrupa’daki önde gelen neonazilerin adlarını yazdığı, 1683’te Viyana önlerinde uğradığımız bozgundan da bahsettiği, yani katliamın sorumlusunun “tarih bilen bir cani” olduğunu gösteriyor.

Cani bu isimleri yazarken alfabeye de özen göstermiş, meselâ Ruslar’ı ve Sırplar’ı Kril, Gürcüler’i Gürcü, Ermeniler’i de Ermeni alfabesi ile yazmış…

Tarrant’ın silâhların ve şarjörlerin üzerine yazdığı bu isimlerden okuyabildiklerimden bazılarının kim olduklarını burada kısaca naklediyorum:

* Charles Martel (686-741): 10 Ekim 732’de Endülüs Emevi ordusunu Potiers’de mağlûp ederek Müslümanlar’ın Avrupa’nın tamamını ele geçirmelerine engel olan ve Emevi ordusunu İspanya’ya çekilmeye zorlayan Frank Krallığı’nın önemli devlet adamı ve generali.

* Feliks Kazimiers Potocki (1630-1702): 1683’teki İkinci Viyana Kuşatması’nda Türkler’e karşı savaşan ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’’nın kumandasındaki Türk ordusunun geri çekilmesini sağlayanlardan olan Polonyalı asilzade.

* Konstantin Asen (ölümü: 1277)): Büyük Bulgaristan kurma uğruna Bizansla, Macarlarla ve Teterlarla uzun yıllar mücadele eden Bulgar Kralı.

* Michael Szilagly (1400-1460): Macar generali ve Mcaristan Kral Naibi. Macaristan’ın güçlü bir devlet olması için çalıştı ama Osmanlılar ile arasının bozulması üzerine İstanbul’a getirildi ve burada idam edildi.

* Davit Ağmaşenebeli (1073-1125): 1121’de Selçuklu ordularını Didgori Savaşı’nda mağlup ederek Güristan’dan çıkartan ve daha sonra “aziz” ilân edilen Gürcü Kralı.

* Davit Sosan (ölümü: 1207): Alan Prensi, Gürcistan’ın efsanevî kraliçesi Tamara’nın kocası ve özellikle Selçuklular’a karşı Gürcistan’a başarılar kazandıran ordu kumandanı.

* Dimitri Senyavin (1763-1831): Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya arasında 1806’da başlayan ve altı sene devam eden savaş sırasında Seydi Ali Paşa kumandasındaki Türk donanmasını Çanakkale’de ve Limni’de bozguna uğratıp Ege’dekiOsmanlı gücünü ortadan kaldıran Rus generali.

* Marko Antonio Bragadin (1523-1571): İkinci Selim zamanında Kıbrıs’ı fethetmek için açılan seferde Türk kuvvetlerini durdurmaya çalışan Venedikli amiral. 30 Temmuz 1571’de teslim oldu ama elindeki Türk esirlerin tamamını öldürttüğü ortaya çıkınca bu cinayetleri işlerken uyguladığı metodlarla, yani önce kulakları ve burnu kesilerek, ardından da derisi yüzülerek idam edildi. Kemikleri seneler sonra Venedik’teki bir kiliseye nakledildi ama masum esirleri öldürtmesi Avrupa’daki tarih kitaplarında yazılmadı, bunun yerine “Barbar Türkler, teslim olan Venedikli General’in derisini yüzdüler” şeklinde hatırlandı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    18 Mart 2019 17:06
    0 0
    ve de ikide bir SİZİ ABye ALMAYIZ tehdidi.. TAYYİP BEY de ' AMAN ALMA ,HATTA ÇIKAR DA BİZ DE BU DERTTEN KURTULALIM' dedi ya, bu sefer 1.5 milyar euro göçmen için vereceğiz dediler.türkiye çok önemli dediler, ah biz hata ediyoruz dediler.. sakın kanmayın.BUNLARLA zaten kanmaya hevesli ZİLLET İTTİFAKINI KANDIRIRLAR.AMA BİZİ DEĞİL.
  • hursit dilaver

    18 Mart 2019 17:03
    0 0
    şimdilerde ne zamana şu eğitim sistemi değişsin dedikçe bakın kimler kıyamet kopartyor ve bunların lozancı ingiliz ve sonrasında abd muhibleri olduğunu görebilirsiniz.SİSTEM VE LOZAN VESAYETİ AYNEN DEVAM ETSİN DERLER, İŞTE AYASOFYA ŞARTI, İŞTE EĞİTİM LAFI ETTİKÇE TÜYLERİNİN DİKEN DİKEN OLMASI.
  • hursit dilaver

    18 Mart 2019 17:00
    0 0
    bizde bu tarihleri bilecek tek bir kişi çıkar mı. tarihçilerden. belki 3 kişi vardr.çÇÜNKÜ BİZ İNGİLİZ VESAYETLİ EĞİTİM SİSTEMİMİZLE OSMANLIYA VE İSLAMA KİN VE NEFRETLİ OKUTULDUK. SAKIN BU TÜRKLER BİR DAHA OSMANLIYI, İSLAMI ÖZLEMESİNLER DİYE LOZANDA DA SONRASINDA DA ÖNCE İNGİLİZ SONRA DA 1947DE ABD VESAYETİNE GİRDİK.
  • Halit Paşa

    16 Mart 2019 15:58
    0 0
    Bu caninin tarihi bu denli biliyormuş gibi görmeyip te maşanın daniskası olarak görebiliriz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;