GÜNCEL

Melih Aşık : Terör çukurunda...

Tarih
11 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Aşık

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’nın Güneydoğu’da hendek kazarak şehir savaşı yapmasını “halk savaşı” diyerek destekliyor ve şöyle diyor:

- Halkta şöyle bir kararlılık var: Bütün şehiri de yaksalar, hepimizi de öldürseler biz de bu hendekleri kapatmayız. 

Demirtaş Silvan’daki hendek savaşlarını da(15 Kasım) şöyle destekliyordu:

- Kürdistan halkının özgür geleceği ile ilgili bir direniş yapılıyor...

* * *

Öte yandan... PKK terör örgütü değildir dediği için başına gelmedik kalmayan sonunda da faili meçhul bir cinayete kurban giden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise bakın 4 Ekim’de Aydınlık gazetesinde İlyas Gümrükçü’ye neler söylüyordu:

“Biz Cizre’de barikatlar kurulmasının, hendekler kazılmasının ve o mahalle ya da semtlere giden güvenlik güçlerine karşı silah kullanılmasının doğru olmadığını söyledik ve yine söyleyeceğiz. Ama biz aynı zamanda bu tür durumlara karşı yasal hükümler çerçevesinde güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonların da hukuk içerisinde olmasını söylüyoruz. Biz bir bütün olarak PKK’nın ‘halk savaşı’ diye ifade ettiği durumun halka zarar verdiğini, halkı mağdur ettiğini ve bir çözüm olmadığını, PKK’nın bu tür eylemlerinin halkların birlikte yaşama arzusuna da zarar verdiğini ve birlikte yaşama zeminini tahrip ettiğini söylüyoruz.”

Anayasa’ya bağlılık yemini etmiş bir siyasi lider ile sağduyu sahibi talihsiz bir hukukçunun sözleri karşılaştırılmalı...

Milliyet
11 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;