GÜNCEL

Markar Esayan : Sırtlanlar panik halinde...

Tarih
13 Şubat 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Markar Esayan

Eski GKB İlker Başbuğ’un açıklamaları, CHP GB Kılıçdaroğlu’nun siyasi ayak çıkışları ve Rand Corporation raporu (buna pek çok irili ufaklı hareketlenme ve emare de ilave edilebilir) birbiriyle ilişkilendirilerek hem gazetemizde, hem de milli medyanın diğer organlarında isabetli analizler yayınlandı.

***

Her şeyden evvel, 15 Temmuz gibi korkunç bir hıyaneti yaşadığımız için hepimiz her an teyakkuzdayız; ancak bu teyakkuz halinde karamsarlık, yılgınlık ve korku asla olmamalıdır.

***

Türkiye büyük devlet, Türkiye halkı büyük millettir. Yeni ihanetler planlayanların akıbeti 15 Temmuz’dan beter olur. Hiç kimse bu sonuçtan kuşku duymamalıdır.

***

markar esayan ile ilgili görsel sonucuBu son hareketlenmeye gelince, bence iki ana nedene dayanmaktadır. İlki, 2023 seçimlerine kadar Erdoğan hükümetine uyguladıkları “Sırtlan taktiği” gereğidir. Bir sırtlan sürüsü koca bir fili avlamak için önce ona toplu halde saldırır ve ayaklarında küçük yaralar açarlar. Zaten bundan fazlasını da yapamazlar.

***

Sonra günlerce, hatta aylarca fili kovalayarak onu yorarlar. Ayaklarındaki önemsiz yaralardan usulca sızan kan uzun kovalamacada fili yorgun düşürür ve sonunda onu yere yıkar. Teşbihte hata olmaz; işte bu güruhun taktiği de budur. Asla yenemeyecekleri bir devi sinsice alt etmek.

***

İkinci neden ise içine düştükleri panik halidir.

***

15 Temmuz hıyanetine sempati beslemişler, muhtemelen haberdar oldukları bu darbenin kendilerine iktidar getireceğini ümit etmişlerdir. Ancak o meşum gece Sayın Erdoğan hal edilemeyince iyot gibi açığa çıkmışlardır. O andan itibaren panik halindedirler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;