GÜNCEL

Mahmut Övür : Resepsiyonda ne konuşuldu?

Tarih
01 Eylül 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mahmut Övür
Külliye'de Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, eski yeni birçok siyasetçiyi, sanatçıyı ve sivil toplum liderini buluşturdu.
Bu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, önceki yıllardan farklı kılan biraz da içinden geçtiğimiz küresel koşullardı. Birileri görmese de Türkiye 97 yıl öncekine benzer yeni bir küresel kuşatmayla karşı karşıya. Başkan Erdoğan, konuşmasında tam da bu gerçeği vurguladı.
"Bundan 97 yıl önce bir 30 Ağustos günü Anadolu'nun bağrına saplanmakistenen hançeri söküp atan atalarımız yeni bir ufuk açmışlardı. Biz de yürüttüğümüz mücadeleyle sonraki nesillerin önüne çok daha geniş, çok daha aydınlık bir ufuk açmanın gayreti içindeyiz."
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuSonra da 30 Ağustos ruhunu devam ettiren gayenin kapsama alanını çizdi:
"Bugün Irak'ta, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de ve coğrafyamızın dört biryanında verdiğimiz mücadelenin tek gayesi bulunuyor. Bu gaye, öncelikleTürkiye Cumhuriyeti Devleti'nin haklarını savunmak, bunun yanında dost ve kardeş halkların güvenliklerini de temin etmektir. Çünkü sınırlarımızınötesinde milyonlarca insanın hayatı ve evi tehlike altındaysa bizim buradahuzur içinde yaşayabilmemiz mümkün değildir."
Külliye'deki resepsiyon alanına girdiğimde, çevreme biraz da dünle bugünü buluşturan o ruha sahip çıkanlar gözüyle baktım. Sürprizler de vardı, ilginç isimler de...
Eskilerden Başbakan Tansu Çiller, eşi Özer Çiller ve Yıldırım Akbulut oradaydı. Ama gözler daha çok mevcut siyasi parti liderlerindeydi. Devlet Bahçeli, MeralAkşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek, Mustafa Destici ve ÖnderAksakal katılan liderlerdi. Katılmayan ve özellikle manidar karşılanan isim ise cumhuriyetin kurucu partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu.
Bu tabloda ilgi çeken isim Meral Akşener'di. Başkan Erdoğan, katılan bütün liderlerle görüştü ama Akşener'le samimi el sıkışması bir hayli ilgi çekti. Bunun bir nedeni CHP'yle hareket etmesiyse bir diğer nedeni de son dönemde siyasi kulislerde yoğun biçimde konuşulan İYI Parti- Cumhur İttifakı'nın yakınlaşma ihtimaliydi.
Resepsiyonda sadece siyasiler yoktu, iş dünyasından sanat çevresine, spordan askeri cenaha herkes oradaydı. Eski yeni Meclis Başkanları Mustafa ŞentopBülent Arınç ve Cemil Çiçek, eski yeni içişleri Bakanları Abdülkadir AksuEfkan Ala ve Süleyman Soylu, Adalet Bakanları Abdulhamit Gül-Bekir Bozdağ, Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy dikkat çeken isimlerdi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve komuta kademesi de tam kadro oradaydı.
İş dünyasından Nihat Özdemir, Cemal Kalyoncu ve Ferit Şahenk görebildiğimisimlerdi.
Resepsiyon sohbetlerinde ağırlıkla sıcak gündem olan Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon ve İdlip'e yapılan rejimin saldırıları nedeniyle gelecek göç dalgası konuşulsa da yer yer siyaset kulisleri ve ekonominin geleceği de konuşuldu.
Siyasetle ilgili merak edilen "Yeni bir partiye ihtiyaç var mı?" sorusuyla, yukarıda da sözünü ettiğim "İYI Parti ile Cumhur İttifakı arasında yeni bir ilişki olabilir mi?" sorusuydu.
Siyasetçilerin genel yaklaşımı şuydu: "Önümüzde seçimsiz en az 3 yıl var ve her şey hızlı değişiyor. Öngörmek çok zor"

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;