SİYASET

Mahmut Övür : İmamoğlu neden bu kadar borçlanıyor?

Tarih
16 Mart 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mahmut Övür
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öyle bir havaya girmiş ki gözü İstanbul'u bile görmüyor. İstanbul'u bir basamak olarak kullanıyor. Sanıyor ki İstanbul'u alınca Türkiye'yi de alacak.
Ama kazın ayağı öyle değil. İstanbul için çalışmadan, hizmet etmeden ve zamanın ruhunu yakalayan siyaset üretmeden o yolculuğa çıkmak kolay değil.
Kolay olmadığını CHP'li Nurettin Sözen örneğinden biliyoruz. Sözen, bırakın genel siyasette etkili olmayı, ikinci kez bile seçilemedi. Ondan önce İstanbul için önemli işlere imza atmasına rağmen Bedrettin Dalan bile genel siyasette istediği başarıyı yakalayamadı.
Herhalde İmamoğlu onları değil Başkan Erdoğan'ı örnek alıyor ama yanlış yoldan gidiyor. Daha doğrusu Başkan Erdoğan'ın İstanbul'da yaptıklarından çok siyasi yürüyüşünü taklit ediyor. Bu yüzden de siyaseten HDP ile İYİ Parti arasında savrulmaktan kurtulamıyor.
İstanbul'u yönetirken de bu siyasi argümanlarla hareket ediyor. Hizmetten çok siyasi çalışma yapıyor. 
Belediye bünyesinde oluşturduğu "Paralel Yapı" ile İstanbul'daki rantı yönetip yönlendirirken, sürekli yerel aktörlerle buluşuyor. Örneğin, şu sıralarda CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarıyla sık sık kahvaltıda buluşması bunu gösteriyor. Herhalde HDP'li ilçe başkanlarıyla da gizlice buluşuyor.

Gözü İstanbul'da değil
İBB'den skandal tören! 'Borç alma' töreni düzenlediler - Son Dakika HaberlerAma işin en vahim yanı, İstanbul'u yönetme biçimi... CHP ve dostları, AK Parti hükümetini "borçlanma" konusunda ağır eleştirirken, İmamoğlu İstanbul'da deyim yerindeyse borçlanma rekoru kırıyor. Bunun nedeni de İstanbul'a geçici gözüyle bakması ve "o makama" hazırlanması...
Bu gerçeği, AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bütçede temsil ve tanıtım giderlerinin yüzde 104 arttığını belirterek şöyle anlatıyor:
"Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği bütçede ne kadar borçlanma var, biliyor musunuz? Yaklaşık 9 milyar lira borçlanma var. 
İBB'den skandal tören! 'Borç alma' töreni düzenledilerAslında İBB gider bütçesi 34.5 milyar. 2 yılda bu kenti soktuğunuz borç miktarı 24 milyar lira. AK Parti döneminin bütün yıllarını aldığınızda ortalama 5 milyar lirayı geçmiyor ve o kadar yatırım yapmış. Bu bütçe sizin yönetim anlayışınızı koyduğunuz bir vesikadır. Bu bütçe 'Bir sonraki dönem burada olmayacağım' diyen belediye başkanının bütçesidir."
Anlayacağınız İmamoğlu, "Bir sonraki dönem burada olmayacağım" diye parayı hizmete değil, siyasete harcıyor. Bir anlamda İstanbul'u, Ankara'ya gitmek için bir basamak olarak kullanıyor.
Bir taşla birkaç kuş vurmayı hedeflediği Meral Akşener ile Pervin Buldan mesajı da bunun işareti.
Şimdi soralım

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;