Mahmut Övür : FETO ile CHP arasındaki iletişimde kilit isim Yeşil
Tarih 05 Nisan 2022İzlenme KişiYazar Mahmut Övür
Paylaşım
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zaman zaman CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "özel"ilişkilerine dikkat çeken çokağır şeyler söyledi. Kılıçdaroğlu "Devlet bizi dinliyor" iddiasında bulununca,Bakan Soylu daKılıçdaroğlu'nun Pensilvanyamukimi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le telefon görüşmesini gündeme taşıyarak şuiddiayı seslendirdi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonlarını dinleseydi kendisinin Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Konuşmadıysa konuşmadım desin. Şu şu kişiyle bir dişçiye gitmedim, Pensilvanya ile konuşmadım desin."
Doğrusu Kılıçdaroğlu bu iddiaya hiçbir zaman açık ve net bir cevap vermedi, hatta "Bu yalandır" bile demedi. Sadece "Adalet Yürüyüşü"nü eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Pensilvanya'yakadar gidin, geri gelmeyin" sözüne karşı şunu söyledi: "Ben hayatım boyunca ne Pesilvanya'ya gittim, ne Pensilvanya ile konuştum, ne de teşekkür ettim. Fetullah Gülen rahatsız olduğu zaman gazetelerde yayınlanan teşekkür ilanında genel başkan olarak sadece benim adım yok."
Kılıçdaroğlu'nun özgüvenle "Teşekkür listesindebenim adım yok" vurgusu dikkatinizi çekmiştir. Bunun ne anlama geldiğini yazının sonunda göreceksiniz.
Bu tartışmaya geçen hafta bir yenisi daha eklendi. Bu kez İçişleri Bakanı Soylu, sadece Kılıçdaroğlu'nu değil 6'lı ittifaktaki partileri de suçlayarak çok daha sarsıcı bir iddiayı seslendirdi. Şöyle diyordu: "Türkiye'yi yönetmeye talip oluyorlar değil mi? Altılı bir masa kurmuşlar. Buradan Kılıçdaroğlu'na bir şey söylemek istiyorum, bir de o altılı masadaki diğerlerine. O masada Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla."
İçişleri Bakanı, 6 muhalefet genel başkanını açık açık dış güçlerle iş tutmakla suçladı ama hiçbiri de bu vahim suçlamaya cevap veremedi.
Tıpkı Kılıçdaroğlu'nun bir dişçi muayenehanesinde Gülen'le görüşüp görüşmediğine cevap veremediği gibi. Kılıçdaroğlu da CHP yetkilileri de hatta foncu medyaları da hep sustu. Sanki söylenen normal bir şeydi. Oysa konuşulan kişi Gülen, darbeci bir örgütün lideriydi ve bir CIA ajanı olarak devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, kurduğu örgütle binlerce insana kumpas kurmuş ve en sonunda da 15 Temmuz darbe girişimine imza atmıştı.
Bu kirli yapı, Kılıçdaroğlu ve çevresinin de yıllarca F Tipi diye adlandırdığı ve "irticacı" dediği bir yapıydı.
Kılıçdaroğlu'nun bu kirli yapıyla gizli ilişkisi en son yine İçişleri Bakanı Soylu tarafından A Haber'de tekrar edilince bu kez medyanın bir bölümü ilgisiz kalmadı ve "Bu dişçi kim?" diye o diş muayenehanesinin izini sürerek sahibine ulaştı. Sözü edilen Diş Hekimi A.Arif Özzeybek'ti. Özzeybek, Kılıçdaroğlu'nun 7 yıl danışmanlığını yapmış, sonra da istifa ederek AK Parti'ye geçmişti. Görüşmeye ilişkin ayrıntı vermiyordu ama görüşmeyi de reddetmiyordu.
Peki, o görüşme ne zaman olmuştu ve Kılıçdaroğlu ile FETÖ elebaşı Gülen ne konuşmuştu?
Şimdi gelin, CHP'li bazı yetkililerin sadece "Kim görüşmüşseAllahbelasını versin" diyebildikleri o görüşmenin tanığı olan diş hekiminin "özel notlarını" birlikte okuyalım.
Birinci Not
KILIÇDAROĞLU, YEŞİL'İN TELEFONUNDAN GÜLEN'İ ARADI CHP Genel Merkezi'nde ilk telefon görüşmesi:
"Ekim 2013 tarihinde Fetullah Gülen'in rahatsızlığında. Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezden Mustafa Yeşil'inverdiği numaradan Pensilvanya'yı aradı. Fakat ilaç aldığıiçin konuşacak durumda olmadığı söylendi. Durumunusordu. Mustafa Yeşil ile konuştu. Geçmiş olsun dileklerinisundu.
İlan çıkmadan 3-4 gün önce Ekrem Dumanlı, arayıp gazetedevereceğimiz geçmiş olsun ilanında Kemal Kılıçdaroğlu'nunismini de verelim mi diye sordu. Kılıçdaroğlu da şimdilik ismimeyer vermesinler der ve gazete ilanında adı çıkmaz."Gördüğünüz gibi Kılıçdaroğlu, Gülen'in geçmiş olsun listesindeolmamasını bizzat istemiş. Herhalde bugünleri düşünerekbu adımı atmış, yoksa geçmiş olsun dileğinde bulunmamışdeğil.
İkinci Not
EKİM 2013'TE ANKARA'DAKİ DİŞ KLİNİĞİ'NDE İLK TOPLANTI
"Yaptığımız görüşmeler sonucunda toplantının saat 11'demuayenehanede olmasına karar verdik. Hüseyin Gülerce kalpkrizi geçirmesi sebebi ile toplantıya katılmadı.
10.30'da Hüseyin Mercan ve Mustafa Yeşil geldi. (Yeşil,FETÖ'nün Gazeteciler Yazarlar Vakfı Başkanı.)
11.00'de Kemal Kılıçdaroğlu geldi.Mustafa Yeşil öncelikle cemaatin yaptığı çalışmalarıdetaylı olarak anlattı. Arkasından hükümetle ilgili sorunlarıanlattı:
KCK operasyonlarını hükümet bizim yaptığımızı söylüyor,bu tamamen yanlış."
Üçüncü Not
"YURTTA SULH CİHANDA SULH BAŞLIĞIYLA SÖYLESİN"
Bu görüşme de Kılıçdaroğlu ile Mustafa Yeşil arasında geçiyor ve tarih yok.Önce Mustafa Yeşil konuşur:
"İkincisi dershanelerin kapatılmasını birileri Recep Tayyip Erdoğan 'Cemaatin para kaynağı buralar' demiş ve buradan kaynaklı dershanelerin kapatılması istenmiş. 28 Şubat'ta bile bu kadar baskı görmediklerini söyledi.
Ayrıca Uludere emirlerini Tayyip Bey'in verdiğini söyledi. (Kirli yapının kendi kurduğu bir tuzaktı bu ve CHP'liler de aynı yaklaşımı paylaştı.)
MİT krizi... Savcıya gelen belgelere bakınca MİT içinde bir illegal örgütlenme olduğu ve gayri resmi Hakan Fidan haber gönderir fakat cevap gelmezse sonra fezleke hazırlanır. Mustafa Yeşil tam bunu başbakan ameliyat geçirdiği esnada söyler. Recep TayyipErdoğan'ın ölüm korkusu olduğunu söyledi.
Mustafa Yeşil toplantı sonuna doğru, 'Bizden istedikleriniz veya Fetullah Gülen'e söylemek istediğiniz neler?' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz dini cemaatleri sivil toplum olarak görüyoruz, sizinle bir sorunumuz yok' dedi.
'Fetullah Gülen, hükümetin dış politikasının yanlış olduğunu, bunu da, yurtta sulh cihandasulh başlığı ile söylesin' dedi. (Dikkatinizi çekmiştir, Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbecilerinin kullandığı "Yurtta Sulh Konseyi" ismini öneren kişi.)
Din şekle indi, ahlak öne çıkartılsın. CHP camilere karşı haline getirildi. Bu özellikle kullanılıyor. Bu yanlışı söyleyin. Din ve ayrımcılık üzerine siyaset yapılıyor. Bu ülkeyi böler de' denildi. F.G. Bey'e selam söyleyin."
Dördüncü Not
"SERTER'İ BAŞKAN YAPIN"
Konu CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter. "2014 yerel seçimler öncesi.
F.Gülen işadamı yapılanması olan İzmir dernek yöneticilerinden iki kişi geldi, çok önemli olduğunu söylediler.
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.