GÜNCEL

Latif Şimşek : Cin şişeden çıktı! PKK’ya “intihar” emri! Erdoğan ayrıntısı

Tarih
17 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Latif Şimşek

PKK’lı teröristlerin kar kalınlığının bir metreyi bulduğu mevsimlerde inlerinde kış uykusuna yattığını biliyoruz.

Peki ne oldu da bu teröristler 2023 Aralık ayından bu yana inlerinden çıkma cesaretini gösterip, intihar saldırılarına başladılar..

PKK’lı teröristlere birilerinin lojistik ve istihbarat desteği sağlamadan, ileri üs bölgelerimizin yerini tespit etmeleri mümkün değil. Hele hele, şiddetli kar ve tipinin yaşandığı bir süreçte, çoğu iletişim cihazlarının çalışmadığını göz önüne alırsak, farklı ileri teknoloji ürünlerinden yararlanarak bu bilgileri aldıkları muhtemeldir. Peki kim veriyor PKK’ya o cihazları ve istihbarat bilgilerini?

Bunu tahmin etmek güç değil.

PKK’nın tasması kimlerin elindeyse bu desteği de onlar veriyor.

ABD’nin kuruluşundan bu yana PKK’lı teröristleri Türkiye’ye karşı bir maşa gibi kullandığını, kuklası olan bu terör örgütünün iplerini elinde tuttuğunu bilmiyor olmak mümkün mü?

PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’ye yüzlerce milyon dolarlık yardımı açık açık bütçelerine koymadılar mı?

PKK’ya 20-30 bin TIR silah göndermediler mi?

PKK ile açık açık, sözüm ona askeri tatbikat yapmadılar mı?

Ya İsrail?

Gazeteci Latif Şimşek'in yeni görevi belli oldu - Haber 7 MEDYA1990’lı yıllardan itibaren Irak’ta ayrılıkçı güçlere destek veren İsrail, kaç sefer suçüstü yakalandı?

O yıllarda peşmerge olarak adlandıran gruplara, daha sonraki yıllarda da PKK’ya açık açık MOSSAD tarafından askeri eğitim verilmedi mi?

PKK’lılarla İsrailli askerlerin boy boy fotoğraflarının yayınlandığını sadece ben mi hatırlıyorum.

Amerika ne ise İsrail de odur. Bu iki devleti birbirinden ayıramazsınız. Amerika’nın seçilmiş her devlet başkanı aynı zamanda İsrail devlet başkanı, İsrail’de seçilen her başbakan aynı zamanda bir ABD yöneticisidir. CİA ne ise MOSSAD da odur.

Dolayısıyla, ABD uçaklarından PKK’lı teröristlere atılan yardımları, İsrail atıyor demektir. CİA ve MOSSAD tek bir istihbarat örgütü gibi çalışıyor. Her türlü bilgiyi anında paylaşıyorlar.

Türkiye gelecek perspektifiyle sadece İsrail için değil, aynı zamanda ABD için de bir “kaygı” sorunudur.

Birinci Dünya Savaşı’ndan itibaren Ortadoğu Coğrafyasında istediği gibi at koşturan Amerika ve İsrail, kısa gelecekte, Türkiye’yi engel olarak görüyor. Çünkü cin şişeden çıktı! Türkiye, yürümeye başladı. Silahlarını, uçaklarını üretmeye başladı. Kısa bir gelecekte nükleer silahlara da sahip olması muhtemel. Kendi savaş gemisini yapıyor. Mühimmat konusunda nerdeyse tamamen bağımsız. F-35 gibi 5. nesil savaş uçağını üretiyor. Sağlam bir ordusu var. Şehit olmaya hazır milyonları da bunlara ekleyince, ürküyorlar, korkuyorlar.

Şimdi ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planları bitmediğine göre;

En büyük engel Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan.

ERDOĞAN, YALOVA'YA GELİYOR - Yalova HaberleriAma Türkiye’de cin şişeden çıktı. Bir daha girmez. Hele hele Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece, Türkiye’nin artık ABD-İsrail çıkarlarına hizmet etmesi mümkün değil. Ya Erdoğan’ı gönderecekler, ya geri adım attıracaklar.

Erdoğan’ı göndermeyi defalarca denediler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;