SİYASET

İsmet Berkan : Yaz saatinin kalıcı olması yanlış bir karar

Tarih
09 Eylül 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
İsmet Berkan

ÖNCE bir yanlışı düzeltelim: Dün sabahtan beri neredeyse bütün medya organlarında ve internet haber sitelerinde 'kış saati uygulamasına son verildiği' söyleniyor.

Oysa ‘kış saati’ dediğimiz şey, ‘normal’ ve ‘doğal’a en yakın saat.

 

Anormal olan, biz gün ışığından daha fazla yararlanalım ve daha az elektrik harcayalım diye yapılan şey ‘yaz saati’.

Yazının devamını okumak için tıklayın

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Engin

    11 Eylül 2016 14:35
    1 0
    Ben yıllardır kış saatini eleştirirdim. Gençliğimde okul çıkışı top oynayacak zaman kalmadığı için üzülürdüm, yaşlılığımda ise ilk okul çocuklarının karanlıkta okuldan çıkmalarının yanlış ve tehlikeli olacağını düşünür, kış saatine hep karşı olurdum. İsmet Berkan tam tersini yazınca yıllardır düşündüğün yanlış mıydı acaba ? dedim. Kelli felli adam yazmış, doğru olması gerekir. Elime kağıdı kalemi aldım , saati geri aldım, ileri aldım, ters çevirdim v.s. ama hep benim dediğim gibi çıkıyordu. Hala ben mi yanlış yapıyorum yoksa kelli felli adamlar bile muhalif olmanın onlara kazandırdığı perde yüzünden bilimsel konuları bile yanlış mı görüyor ? Kararsızım.
  • mustafa

    10 Eylül 2016 02:03
    4 0
    muhalif olacağım diye saçmalamış aşırı batı hayranlığı aklını durdurmuş kış saatin de havanın daha geç kararacağını sanarak kış saatinde kalınsaydı en azından bazılarımızın mesaisi bittikten sonra hava kararırdı diyor oysaki en kısa günlerde kış saatinde doğuda hava saat 15 de kararır batıda 16:30 da oysaki şu anki saatle doğuda 16 da batıda ise 17:30 da bu durumda şu anki saatle devam edildiğinde 00:08 - 17:00 çalışanlar ülkenin yaklaşık yarısında hava karmadan mesaisini bitirecek bu kadarını hesap edememiş olması nedeni ezik batı hayranı olmasından
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;