SİYASET

Hüseyin Likoğlu : ‘Uzun Adam’ın uzun iktidarı

Tarih
23 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Likoğlu

Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun iktidar döneminde çok büyük başarılara imza attı, çok büyük dönüşümler gerçekleştirdi. Bu başarılar şüphesiz Erdoğan’ın liderliğinin eseridir. Türkiye, Erdoğan’ın yönetimi döneminde birikmiş birçok sorunu kökten çözme fırsatı buldu.

Erdoğan’ın iktidarlarında Türkiye en önemli sorunu olan vesayeti kaldırmasıyla birlikte ondan kaynaklanan diğer sorunlar da tek tek çözüm yoluna girdi.

Bütün bunlar şüphesiz Erdoğan liderliğinin eseridir. Ancak devrimlerin hayata geçmesinin en önemli nedeni Erdoğan’ın iktidarının uzun sürmesidir. Eğer Recep Tayyip Erdoğan iktidarı 2011’de kesintiye uğrasaydı bugün konuştuğumuz ve geride bıraktığımız birçok sorunu konuşmaya devam edecektik.

Recep Tayyip Erdoğan iktidarı bu kadar uzun sürmeseydi Türkiye FETÖ gibi bir tehditle karşı karşıya olduğunu belki de çok geç fark edecekti. Ama o zaman da iş işten çoktan geçmiş olacaktı.

Recep Tayyip Erdoğan iktidarı bu kadar uzun sürmeseydi bugün terörle mücadelede terörün lider kadrosuna sıra hiçbir zaman gelmeyecekti.

Recep Tayyip Erdoğan iktidarı bu kadar uzun sürmeseydi Türkiye’nin içinde bulunduğu yapısal sorunların çözümü için hiçbir zaman bu cesur adımlar atılamayacaktı.

Bu söylediklerimi sadece bir örnekle anlatmak istiyorum. Türkiye’nin hep yerli ve milli sanayi için gayretler içerisinde olduğunu biliyoruz. Bütün iktidarlar başarılı olmak için çalışır ve geride eser bırakmak ister. Ancak iktidarların ömürleri kısa sürdüğü için genelde projeler yarım kalır. Bir sonraki iktidar döneminde sil baştan gerçekleşir.

Savunma sanayiine uzun yıllar hizmet etmiş çok önemli bir bürokratın anlattığı bir örnek gerçekten Türkiye’nin içler acısı halini gözler önüne serer. Türkiye’nin uzun yıllar Atak helikopterini üretmek için büyük gayretler sarf ettiğini biliyoruz. Ancak, üretim esnasında sürekli aksaklıklar yaşanması üzerine bu aksaklıkların giderilmesi için Erdoğan sürekli talimat verir. Yine de helikopterin üretimi zamanında yapılamaz.

Söz konusu bürokratın ifadesiyle eğer Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı 2011 yılında kesintiye uğrasaydı bugün iftiharla bahsettiğimiz Atak helikopterlerimiz olmayacaktı. Bürokratların ya da işte işin içerisinde hangi unsurlar varsa onların ısrarla engellemelerine rağmen bu üretim gerçekleşti ve bugün Türkiye’nin en önemli ihracat kalemlerinden biri haline geldi Atak helikopterleri. Dolayısıyla sadece iktidar olmak yetmiyor. Uzun süreli iktidara ihtiyacımız var.

Gidişatın farkında olanlar 2011 yılından sonra Türkiye’ye yönelik saldırıların düğmesine bastılar. Önce 7 Şubat MİT krizi, ardından Gezi olayları, sonrasında 17-25 Aralık yargı ve emniyet darbe girişimi, ardından 15 Temmuz işgal kalkışması. Bu saldırıları temel hedefi Recep Tayyip Erdoğan’dı. 2012 yılında Fetullahçılar kendi aralarında yaptıkları toplantılarda Recep Tayyip Erdoğan’sız, AK Parti dönemine hazırlık yapıyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki, Erdoğan’sız AK Parti’den kurtulmak kolaydı.

Diyeceksiniz ki, bu satırlar ne anlama geliyor? Türkiye tarihinin en zor sürecinden geçiyor. Etrafımızda olup bitenlere baktığımız zaman 100 yıllık bir rövanşın arefesindeyiz. 100 yıl önce bizi Anadolu’dan söküp atmak isteyenler, bu sefer yeni bir hesapla karşımızdalar. Bu hesabı da ancak Erdoğan’ın uzun iktidarı ile tersyüz edebiliriz.

Birileri Erdoğan sonrası hesap yapıyor. Böyle bir hesap içerisinde olanlar varsa, sadece kendilerine zarar verir. Zira bu millet Allah’ın izniyle bütün hesapları tersyüz etti, tersyüz etmeye devam edecek...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • As1

    24 Ekim 2018 09:05
    0 0
    Evet Eyvallah ...Erdogan Büyük Lider Türkün ve Türkiye nin Tarihini geri Verdi Bize zaten Türke bu yeter biz calisiriz ve Dünyada birdaha Ismimizi 17 ci Imparatorlugumuzu ilan edicez Lagalibe ILLALAH
  • TEK

    23 Ekim 2018 10:41
    5 0
    Yazdıklarınız çok güzel , fakat bir de şu Ak Partiliyim deyip te Ak Partiye en büyük ihaneti yapan çakma ak partili hain , şerefsizler de olmasa
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;