GÜNCEL

Hikmet Genç : Not defteri, kalem ve uzay yürüyüşü şart!..

Tarih
04 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hikmet Genç

Ellerini ovuşturuyorlardı.

G 20 zirvesinde “S-400, F35” konularında Erdoğan ile Trump kavga etselerdi tartışma büyüseydi. Dolar fırlasa, borsa düşseydi ne iyi olurdu. Muhalefet olarak krizi ranta çevireceklerdi… Ama olmadı!..

“O kadar da değil” demeyin… O kadar!..

Gittikleri her yabancı ülkede Türkiye’yi şikayet etmiyorlar mı?.. (Onlarca örneğiyle CHP’nin Türkiye’yi eloğluna şikâyet kronolojisini yazdık.)

Erdoğan’dan kurtulmak için Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanması yönünde Avrupa’ya çağrıda bulunan CHP’li vekil gördük. Daha ne olsun!..

***

Evet, hayal kırıklığı yaşadılar.

kılıçdaroğlu komik ile ilgili görsel sonucu

Trump; “Obama’nın kabahati. Türkiye’ye adil davranılmadı. Türkiye savunması için Rusya’ya gidip S-400 aldı. Bu gerilimde Erdoğan’ın hatası yok. Erdoğan bana göre çok çetin biri. Ama iyi ilişkilerimiz var” dedi…

Ha, başkan lütfetmiş?!.. Tabii ki haklıyız. Aynı zamanda ihtiyatlıyız da. Memleketine döndükten sonra Pentagon sıkıştırırsa ne der bilmem…

Lakin Trump, dünya kamuoyu önünde Erdoğan’ın haklılığını teyit etti. Meşruiyeti zaten yoktu, bu saatten sonra da baskı ya da yaptırım tartışılmamalı. Mesele artık sadece savunma sistemi değil, mesele, Türkiye’nin bağımsızlık meselesidir…

***

Peki muhalefet G 20’yi nasıl gördü?..

Erdoğan- Trump görüşmesini şöyle yorumlamış Kılıçdaroğlu;

“ABD heyeti var, önünde not defterleri. Bizim ekibin önünde hiçbir şey yok!..”

Tabii ya, defter önemli?!.. Özellikle not defteri!.. (S 400, F 35 meseleleri falan ne ki, nasıl olsa çözülür!.. Ama defter ve kalemin yoksa n’apacaksın?..)

Hoş, sonraki fotoğraf karesinde gördük. Meğer bizim heyetin de not defterleri ve kalemleri varmış!.. (Hatta kalemtıraş ve silgi bile getirmişler…)

Ha, bir de şöyle demiş dünkü gurup konuşmasında;

“Adaleti herkes için istiyoruz, ‘kainat’ için istiyoruz…”

İşte vizyon bu!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;