SİYASET

Hakan Albayrak : ‘Ne yapacağız bu gençleri?’

Tarih
15 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak
 AK Parti seçmenlerinin yaş ortalaması yükseliyor.

Hiç şüphesiz hâlâ kalabalık bir gençliğe sahip AK Parti; bununla beraber, AK Parti’nin gençler arasındaki popülaritesinin azaldığı da şüphesiz.

AK Parti’li anne babaların çocukları olup da iktidar partisine mesafeli duran veya karşı çıkan gençler de var.

Bazıları, çok sevdikleri ama fikirlerini ve üslubunu eskimiş buldukları babalarına benzetip, ‘idare’ ediyor AK Parti’yi.

Bazıları, ilgi alanlarına hitap etmediği için AK Parti’ye uzak duruyor, genel olarak da siyasetle ilgilenmiyor, kafalarına göre takılıyor.

Bazıları, “Ama evladım, bu ülke nerden nereye geldi, geçmiştekilere kıyasla devede kulak gibi kalan sorunlara takılıp şükürsüzlük etmemelisin, Erdoğan ve AK Parti’nin kıymetini bilmelisin. Allah korusun, bu iktidar düşerse iflahımızı keserler bizim” diyen büyüklerine, “Ben bugünden sorumluyum. Doğru bildiklerimi savunur, yanlış bildiklerime karşı çıkarım. Bedeli neyse de öderim” diye diklenip, AK Parti’ye isyan bayrağını çekiyor.

***

“Ne yapacağız bu gençleri?”, sıkça sorulan bir soru.

Belki de “Bu gençler bizi ne yapacak?” diye sorulmalı.

Parti bünyesinde, parlamentoda, hükümette gençlere daha fazla yer verilerek meselenin halledilebileceği zannediliyor ama belki de asıl mesele ‘mental yaşlılık’tır ve parti çarkına dahil oldukları andan itibaren gençler de hızla yaşlanıyordur.

Ve yaşlanmaya mütemayil olmayan gençler parti çarkından uzak duruyordur belki de.

Ve ‘mental yaşlılığın’ köküne kibrit suyu dökme potansiyeli taşıyan gençler parti çarkından uzak tutuluyordur belki de.

***

Şimdi bunlar bir yana…

Siyasi kaygılar, oy hesapları bir yana…

Bir de şöyle bir sorunumuz var: Kimi AK Parti’li ailelerin çocukları da dahil olmak üzere birçok genç, İslamî söylemlere sıkça müracaat eden iktidara ve iktidar taraftarı çevrelere -medyaya da- şu veya bu sebeple duyduğu tepkiyi İslamî söylemlerden uzaklaşmaya kadar vardırabiliyor. (Daha dramatik bir ifadeye kalemim varmadı.)

***

Erdoğan ve AK Parti çok güzel şeyler yaptı, gene yapıyor.

Güzel olmayan şeyler de yapıyor.

Bunları enine boyuna konuşalım, tartışalım.

Ama biz bunları konuşup tartışırken hiç oralı olmayan gençlerimizin -belki kendi evladımızın- olduğunu unutmayalım.

Onlarla doğru dürüst diyalog kurmanın yollarını bulmalıyız.

Nasihat etmek için mi?

Belki.

Ama evvela nasihat almak için.

AYSEL TUĞLUK’A

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun, anneniz Hatun Tuğluk’un vefatını öğrenmekten müteessir oldum. Cenazesinin maruz kaldığı vahşeti öğrendiğimde hissettiğimi ifade edecek kelime ise bulamıyorum. “Dile kolay” diyeceksiniz, yerden göğe kadar hakkınız var; sabır diliyorum.

Karar
15 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HARUN DURGUN

    19 Eylül 2017 11:30
    0 0
    Ben sizde fikir açısından bir savrulma görüyorum. Bahsettiğiniz gençliğin sorunu AK PARTİ değil, hayatın anlamı ilgili olduğunu düşünüyorum. Sizin öfkeniz, aklınızın önüne geçmiş gibi görünüyor. Her sorunu nasıl oluyorda AK Parti'ye bağlıyorsunuz merak ediyorum. Bir müslüman kardeşiniz olarak sizin bu illetten kurtulmanızı dilerim. Marjinal olma yolunda ilerliyorsunuz...TABİİ Kİ bu sizin tercihiniz.
  • Halit

    17 Eylül 2017 00:19
    3 0
    Makalelerden hissedildiği üzere bir yara var derinde.tam fitnesiniz
  • mehmet ali

    16 Eylül 2017 13:13
    5 0
    madem bu kadar akıllısınız başkasının emegine topragına göz dikeceginize bence sizde emek verin bir fidan dikin ve deyinki bu fidan ve toprak bu ülkeye bu vatana buyuk hayrı vardır buyrun anladtın mıllete senmıydın buyuksehırde tayyıple senmıydın akp de tayyıple sen onların ekmegını yedın ıctın sımdı tu kaka sen kımsin kimin adamısın adam olan adam cıkar meydane kurar partısını benım der sen müslüman mahallesınde salyangoz satma bence igrencliğin bu kadarınada pes dogrusu
  • Ali ulu

    16 Eylül 2017 11:32
    5 0
    Kaç tane gençle muhatap oldun da .sallıyor kendince mübarek .
  • mechul

    16 Eylül 2017 10:03
    6 0
    kardeşim Hakan zanla şartla gibi görüşler ortaya atarak bugünkü sorunlarla ilgilenmeyip ALAKASIZ KONULARLA insanların içini ve gündemini kaybetmesini yolunu şaşırmasını istiyorsunuz hangi çalışmaya göre bu yazıyı kaleme aldın kendi algılarına göre mi suriye de ırakta yer yerinden oynuyor sen hala çelik çomaktasın kaldır kafanı bak safını seç harman zamanı kılçık atıp harmandan kaçma sırtlan sıkıntıları yüreğin varsa sağa sola salça olma
  • Okuyucu

    16 Eylül 2017 07:05
    6 0
    Sn. Hakan Albayrak' ın yazılarında özellikle belli bir döneme kadar bu dozda keskin muhalefet yoktu. Ama özellikle Star grubundan kopuşla başlayan süreç keskin muhalifliğin miladı olmuş gibi. Yönetimin aksayan yönlerine odaklanması elbette ki güzel ama sonuçta varış noktası yapıcı olmaktan uzak bir üsluba sahip. Yani sanki maksat üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek gibi bir hisse kapılıyorum yazılarını okuyunca. Ataların dediği gibi Hakan Bey "Keskin sirke küpüne zarar verirmiş"
  • ZÜHTÜ

    16 Eylül 2017 00:40
    7 0
    100 yıllık CHP, 60 yıllık MHP, 40 yıllık hdp hala güncelliğini koruyor ama AK PARTİ tu kaka. Yersen...
  • ibrahim can

    15 Eylül 2017 19:15
    7 1
    PKK lilara bile bas agligi diliyorsunya yuh sana. Aysel tuglugun annesi iyi biri olabilir ama Aysel Tugluk bir PKK lidir.
  • OSMAN

    15 Eylül 2017 19:13
    5 0
    Şehit cenazelerinde de hissedebildin mi
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;