SİYASET

Hakan Albayrak : Devlet işleri, aile işleri

Tarih
01 Temmuz 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak

Yapılabilecek bütün yanlışları eksiksiz yaparak AK Parti tabanından başka partilere kitlesel geçişlere yol açacaksınız, ondan sonra ‘Ahmet Davutoğlu partiyi bölüyor’ diyeceksiniz… Yağma yok!

Eski Başbakan / Eski AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu’nun yüzde 49 küsurda bıraktığı parti bugün MHP ile beraber yüzde 44 civarında seyrediyorsa, AK Parti’nin kendi oyu belki yüzde 34-36 bandına gerilemişse ve gerileme trendi devam ediyorsa, AK Parti’den artık CHP’ye bile oy gidiyorsa, İstanbul’da üç ay arayla yapılan iki seçimde AK Parti aleyhindeki oy farkı 13 binden 800 bine çıkmışsa, çatır çatır bölünüyorsa AK Parti tabanı, bunun sorumlusu, Davutoğlu’nun dün Elazığ’da yaptığı konuşmada yerden göğe kadar haklı olarak söylediği  gibi, “büyük bir meclis çoğunluğuyla görevi devretmiş bir başbakan değil, o günden bugüne söylemde, eylemde, ahlakta, siyasi hayatta ciddi savrulmalara sebep olanlardır.”

O savrulmalardan örnekler de verdi Davutoğlu:

davutoğlu ntv ile ilgili görsel sonucu

AK Parti’yi bir şahsın yahut ailenin partisine dönüştürmek…

Devlet makamlarını trol çetelerine mahkûm etmek…

Ekonomiyi beceriksiz ellere ve vizyonsuz kafalara teslim etmek…

En önemlisi, adaleti örselemek…

“AK Parti bir kişinin, ben de dahil bir faninin, bir ailenin, bir grubun, bir kişinin, bir bölgenin, bir etnik ya da mezhebi grubun partisi değildir” dedi Davutoğlu.

“Devlet işleriyle aile yapısı kesinlikle ayrılmalıdır” dedi.

“Siyasette şeffaflık yasası derhal çıkarılmalıdır. Görev değişikli değil bir hal değişimi lazım” dedi.

“Her şeyi kendisinin bildiğini düşünen, yukarıdan bakan, ekipleşmeyi sadece kendisine yakın olanların bir araya gelmesi olarak gören bir anlayışla bu ekonomik krizin içinden çıkamayız” dedi.

Şunu da dedi: “FETÖ suçlamalarıyla sıradan bir memurun dayısının oğlunun, amcasının oğlunun tutuklandığı bir Türkiye’de, FETÖ darbesinin baş sorumlusu olanların kardeşlerinin, akrabalarının en yüksek makamları işgal ettiği görülürse orada adalete güven kalmaz.”

Doğru söze ne denir?

“Başım gözüm üstüne” denir.

Böyle dememenin tek yolu, doğru sözden kaçıp çamura yatmaktır:

“Reis ile beraber mi değil mi? Değilse, ne dese boş!”

İyi, doğru sözü boşlaya boşlaya düşüş trendinin tadını çıkarın o zaman!

Partinin ve memleketin menfaatlerini üstün tutuyor musunuz, tutmuyor musunuz? Tutmuyorsanız, ne deseniz boş.

***

hakan albayrak ile ilgili görsel sonucu

Bir de, AK Parti’ye en iyi olduğu zamanlarda bile buğzeden ve Davutoğlu’na o zamanlardan kalma bir kin besleyen çevrelerin klasik ‘O da oradaydı! Gelinen noktada onun da payı var! Başbakanken yanlışlara karşı çıkmadı, görevden alınırken sesini çıkarmadı ve o zamandan beri de sustu’ tezviratı var.

1.Evet, Davutoğlu da oradaydı ve yanlışları düzeltmeye çalıştığı -mesela şeffaflık yasası çıkarmaya teşebbüs ettiği- için oradan uzaklaştırıldı.

2.Yurt dışı gezisindeyken parti içi bir darbeye maruz kalması üzerine genel başkanlık ve başbakanlıktan ayrılırken “Önce refik, sonra tarik”  -yani ‘Siz dost değilsiniz, sizinle yol yürünmez!’- dedi. Daha ne diyecekti?

3.Davutoğlu’nun kendisi de -herhalde söz konusu tezviratın etkisinde kalarak- üç senedir sustuğunu söylüyor, ama aslında hiç öyle değil. Ocak 2017’de TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni Araştırma Komisyonu’nun sorularına verdiği 71 sayfalık cevaplarda “Bireysel Alanda Hürriyet”, “Sivil Toplum ve Ekonomide Aleniyet (Şeffaflık)”, “Eğitimde Keyfiyet (Kalite)”, “Hukuk Alanında Adalet”, “Devlette Daimiyet”, “Yönetimde Meşruiyet”, “Bürokraside Ehliyet” ve “Aidiyet Bilincini Tahkim Etmek” gibi başlıklar altında hükümetin yanlışlarına lisan-ı münasiple dikkat çekip bunların nasıl düzeltilebileceğini uzun uzun anlatmamış mıydı Davutoğlu?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • nazan

    02 Temmuz 2019 09:26
    5 2
    kendini gazeteci sana zavallı şey ! senin ahmetcik hiçbir oyu yok ! biz RECEP TAYYİP ERDOĞAN hatiri için ona oy verdik ! kapiş zavallı şey
  • Asım

    02 Temmuz 2019 00:01
    7 2
    Davutoğlu %49 değil % 1 bile alamaz. Bu nasıl bir nankörlük. Tayyip Erdoğan elinden tutuyor Başbakan yapıyor, o gidiyor Reis'e el altından darbe yapmaya kalkıyor. Hakan Albayrak gibi gazeteci görnümlü tetikçileri alıyor. 1000 tane oyum olsa 1'ini bile vermem Davut'a ve Gülo'ya. %49'u biz Reis'e verdik ona değil
  • Gaba

    01 Temmuz 2019 21:12
    3 2
    Iki kişinin okumadığı yazarlığı ile yalakalik yapanlar Yalamaya başlarlar Devletten haberleri yok Milletten haberleri yok biraz istanbul restoranlarından birazda haberleri kalbur üstü maaşlarından olan kalemler Kendi karanliklarını görmeden Kim kimle iş tutar bilmeden eleştirmiş Agzin da dil kuruyana kadar konuş kalem tükenene kadar yaz klavye eskiyene kadar tıkla Bu kafayla bu eleştiri ile bi boo olmaz
  • Hanife

    01 Temmuz 2019 20:53
    9 2
    Ne yapmaya çalışıyorsunuz?28 Şubatları hortlatmaktan başka bir işe yaramaz bu tavrınız.Allah aşkına aklı selim olunuz.
  • ibrahim can

    01 Temmuz 2019 20:17
    10 3
    Eger Davutoglu guvenilen iyi bir siyasetci olsaydi Basbakanligi birakip gitmezdi. Kendileri pek zora gelemiyorlar. Birde Davutoglu %49 oy almadi onu Erdogan ve AK parti aldi.
  • Fatih

    01 Temmuz 2019 19:18
    8 2
    He he 49 u davut aldı. Erdoğan o koltuğa seni koysa yine 49 alırdı. Şimdi sen de git parti kur, hadi anam... Gemi batmadı, batma ihtimali de yok inşallah. Ama kimler fareymiş belli oluyor. Allah ın ayıklama yöntemlerinden bir diğeri, Elhamdulillah.
  • Eko

    01 Temmuz 2019 16:55
    9 2
    He yavrum hee heeeee. Davutoğlu na umut bağlayan kadar İmamoğlu nu parlatın 😂😂😂😂
  • Mustafa

    01 Temmuz 2019 15:37
    8 2
    Reis tutmasa CHP/LGBT/CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRME/ÜLKEYİ PUT/HEYKELLERLE DONATMA/EZANI/KUR'AN'I YASAKLAMA CEMİYETİYLE AK PARTİYİ KOALİSYON YAPACAKTI DAVUTGİLLER..
  • akd

    01 Temmuz 2019 14:52
    9 2
    yani davutoglu mu ayakta tutuyor akp yi. ciksin da alsin boyunun olcusunu. oyle laflar ediyon ki ya safsin ya da art niyetli.
  • ali

    01 Temmuz 2019 14:25
    11 2
    cidden partiyi 49 lara davutoğlunun mu çıkardığını düşünüyorsunuz davutoğlu vitrin süsüydü bunu herkes biliyor o zaman sizin mantığınıza göre 14 ağustos da 52 alan ak partiyi 9 ay sonra 40 lara çekende davutoğlunun ta kendisi
  • Vatandaş olamayan halk

    01 Temmuz 2019 13:48
    7 2
    Akif bekiciğim (istikbalde hocanın basın danışmanı olacak badehu aydınlanıp muhalif cepheye geçecek Saaadık) Oluşundan sevmedim veli nimetini, 49 a çıkarmış oyları şimdiye kadar ne bekledi ki
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;