GÜNCEL

Hakan Albayrak : ‘Bu Suriyeli gençler niye savaşmıyor?’

Tarih
26 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hakan Albayrak
 Suriyeli gençlerin Hatay’da, Mersin’de, İstanbul’da ne işi varmış, niye Suriye cephelerinde savaşmıyorlarmış…

Aman ne zekice bir eleştiri!

***

Senelerdir Esed rejimine, İran’a, Rusya’ya karşı bilfiil savaşan binlerce Suriyeli genç var.

Bunlar, ellerindeki sınırlı imkânlara rağmen büyük zaferler kazandılar, ülke topraklarının hatırı sayılır bir kısmını ele geçirdiler, Halep’in merkezine bile devrim bayrağını diktiler.

Bu toprakları ellerinde tutabilselerdi, her şeyden evvel Esed ve müttefiklerinin hava kuvvetleriyle baş edebilselerdi, ayaklarını yere sağlam basacakları güvenli bir ortama kavuşabilselerdi, o ortamda doğru dürüst bir düzen kurar, Türkiye’deki muhacirleri kurtarılmış bölgelere davet eder ve askerlik şubeleri açıp yeni gençleri silah altına alırlardı.

Ne var ki sınırlı imkânları buna el vermedi.

Uçak düşüren füzeleri bir türlü elde edemedikleri için hava bombardımanlarına dayanamadılar, kurtarılmış bölgelerini bir bir kaybettiler, daracık bir alana sıkışıp kaldılar.

Yeni gençleri silah altına almak için gereken ilave silahlara da sahip değillerdi zaten.

Onların barınma ve beslenme ihtiyaçları da cabasıydı…

Altı senedir ‘Devrimcilerin her türlü ihtiyacını bir an evvel karşılamalıyız’ diyen benim gibi kimseleri savaş kışkırtıcılığı ile suçlaya gelenler şimdi ‘Bu Suriyeli gençlerin ülkemizde ne işi var? Burada yan gelip yatacaklarına kendi ülkeleri için savaşsalar ya!’ diye vıdı vıdı ediyorlar.

O gençlerin Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşabilmelerine el verecek bir altyapının kurulmasına karşı çıkanlar kendileri değilmiş gibi!

***

Fırat Kalkanı Harekâtının başarıyla neticelenmesi sayesinde durum değişmeye başladı.

Suriyeli devrim savaşçıları, Türkiye’nin kontrolündeki güvenli bölgelerde ve Türkiye’nin sunduğu geniş imkânlarla derlenip toparlanma ve muhacir gençlerin de katılımıyla saflarını genişletme fırsatını yakaladılar.

Türkiye’deki muhacir gençlerin birçoğu, Özgür Suriye Ordusu veya Özgür Suriye Polisi’ne katılmak için o topraklara döndü, dönüyor.

Zeytin Dalı Harekâtı da başarıyla neticelendiğinde bu süreç yeni bir ivme kazanacaktır.

Şu da var ama:

Milyonlarca insandan bahsediyoruz; ne kadar muhkem bir alt yapı kurulursa kurulsun, eli silah tutmaya elverişli olan her Suriyeli rejim muhalifini silah altına almayı mümkün kılacak kapasiteye ulaşılamayabilir.

Buna ihtiyaç da duyulmayabilir.

Suriyeli gençlerin birçoğu, kapasite yetersizliği yüzünden veya ihtiyaç fazlası oldukları için yan gelip yatmaya (!) devam etmek durumunda kalabilir.

Onlara Twitter’da vıdı vıdı edenler de o tweetleri Afrin’deki TSK mevzilerinden atmıyorlar.

Karar
26 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    06 Mart 2018 16:21
    1 0
    hakan , sen de mi unuttun. yahu bu CHP mebusları, suriyeliler ilk geldiğinde ÇADİRLARI BASARAK, BUNLAR SİLAH EĞİTİMİ ALIYORMUŞ, NERDE BAKAYIM DİYE KAMPLARI DOLAŞMADILAR MI.bunu benden başka da kimse dert etmedi kendine. son 1 aydır kaç kere yazdım. tabi kimin umurunda.SURİYELİLER SAVAŞA GİTSİN DİYEN CHPLİYE SEN KAMPLARI BASTIN SİLAH EGİTİMİNE MANİ OLDUN DİYECEK BENİM GİBİ KAÇIK YOK MU BE.AKP mebusları da uykuda ya da bana ne tribinde demek.
  • Bir Kürd

    27 Şubat 2018 10:34
    1 0
    Bulanık suda balık avına çıkanların ne dediğinin çokta önemi yok. Bu adamlar Türkiye'ye piknik yapmaya gelmediler. Üç beş papağanı mutlu etmek uğruna kaos oluşturmaya da asla gerek yok. Devletimiz gerekeni yaptığından en ufak bir şüphemiz yok. Kendim dahi muhalif olduğum bir durum olsa bilirim ki aceleciliğimdendir ve bilirim ki sonunda daha büyük akıl sahibi devletim haklıdır.
  • hursit dilaver

    26 Şubat 2018 18:54
    3 0
    bir kısım hain dangalakça bunu konu ediyor. bizim mahallede de aynı dingillik var.ifade özürlüler işte ne edelim. ULAN BUNLARA SİLAH EĞİTİMİ VERİLİYOR DİYE ÇADIRLARI BASAN CHP, MEBUSLARINI UNUTTUNUZ MU.bu ne aymazlık.bu CHPlilere selam mı edersiniz, yoksa korkar mısınız. ulan kaç aydan beri kimse SİZ BUNLARA EGİTİME MANİ OLDUNUZ,ŞİMDİ NİYE ZIPLIYORSUNUZ demiyor.yok işte bütün haber kanallarında bakıyorum bir tanesi bile bunu diyemiyıor. yuh emi.korkak urkekler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;