SİYASET

Hacı Yakışıklı : Siyasi tuzaklar ve erken seçim mevzuu

Tarih
02 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı
 Son zamanlarda yeni tabirler ve kavramlar üretmeye çalışıyorlar, bu kavramlara dikkat etmezsek kendimizi farkına bile varmadan “üst akıl” denen şer cephesine kullandırmış oluruz.

“Erdoğanizm” diye bir kavramın kıvılcımları görüldü. Dikkat edin! “Erdoğanizm” diyenler topluma yeni bir tuzak kurmaya hazırlanıyor. Erdoğan sevgisini önce fanatizme, sonra nefrete dönüştürecekler. Bunu dışarıdan değil direkt olarak AK Parti içinden yapabilirler.

Bunlar birer “paronoya” değil… Suriye neredeyse yeniden bizim hâkimiyet sınırlarımıza girmenin sinyallerini verdi. Tarihi bir eşikteyiz, çünkü ilk defa geçen sene “Ege Adaları” yeniden bir mevzu olarak güçlü bir şekilde gündemimize girdi.

İzmir’in dibinde bir Yunan Adası var ama Yunanistan’ın dibinde Türkiye’ye ait bir ada yok! Bu nasıl bir haksızlık böyle, nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça!

“ERKEN SEÇİM OLMALI”

“İstikrar” kesinlikle önemli, hükümetin en önemli söylemi ve vatandaşın en büyük temennisi buydu!

Hükümet birçok alanda istikrarı sağladı, belirli standartlar yerine oturdu. Terör gibi bazı konularda “istikrar” gecikti ama vatandaş bunun hangi sebeplerden kaynaklandığını çok iyi anladı.

Son süreçte neler olacak peki?

“Erken seçim yok” ifadesi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getiriliyor. Bu elbette “istikrarın” da bir göstergesi; lakin şartlar farklı ve istikrar “yenilik” isteyebilir.

Vatandaşın bir erken seçim talebi ve beklentisi var. Evet, bir beklenti var!

Madem yeni bir sisteme “Evet” denildi, bu sistemin çok da gecikmeden hayata geçmesi isteniyor. Erken veya normal seçim fark etmez, bu süreçte kurulacak oyunlara dikkat etmek gerek.

Siyaset arenası bu aralar kirlendi. Tüm bu kirin içinde en çok güvenilen isim Recep Tayyip Erdoğan! 

“Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler” diyor Özdemir Asaf!

Kim daha beyaz yahut kim daha az kirlenmiş ve kirletilmiş. Üzerimizde 3-5 plan yapanlar mı yoksa bu planlar karşısında acziyete düşen bizler mi? Diri ve dik durmak, mevzu budur!  

YeniAkit
2 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;