GÜNCEL

Hacı Yakışıklı : “Kadına özgürlük diye diye…”

Tarih
27 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hacı Yakışıklı

Sosyal medyada yazdığım mesaj şuydu: “Özür dileyerek paylaşıyorum: Dijital-görsel bataklığa gidiyoruz. Lise talebesi kızları ‘özel gün’ reklamlarında oynatıyorlar. Kadın koltuk altını kaldırıp jiletle temizlik yapıyor (Dove reklamı)! TRT dâhil pek çok kanal bunları gösteriyor. Diziler ayrı rezalet! Bu gidiş nereye”

Mesaja bine yakın yorum geldi ve bunların çoğu eleştiri yahut hakaretti. Hakaretin daha çok kadınlardan gelmesi dikkat çekici! Belli ki örgütlenme var ve bu hayra alamet değil!  “Özgürlük” maskesiyle Doğu’da PKK’nınkadınlara yaptığını Batı’da feminist kuruluşlar yapıyor.

28 Şubat’ta başörtüsünü yasaklayarak kadınları okullardan uzaklaştıranlar ile bugün kadını reklamlarda ve televizyonlarda malzeme yapanlar aynı zihniyetin ürünleridirler!

“Kadına özgürlük” derken hayâ perdesi yer ile yeksan olmuş, mahremiyet alanı kalmamış, tüketime hazır bir “kullan-at” malzemesine dönüşmüş insanlar yığını oluşturuldu. Çoğu yorumda “utanmaz ol” mesajı var. Elbette “namus” sadece “bedensel” bir durum değil; ancak kavramın bu boyutunu görmezsek toplumun nasıl kaosa girdiğini tarih bize göstermiştir! 

Kadının kültürlü, aydın ve mücahide olmadığı toplum gelişemez; ülkemizde televizyon dizileri ve reklamlar yoluyla kadınlar cinsel meta olarak sahneye sürülüyor ve karanlık bir süreç işliyor.  

Aslında “kadın” üzerine tartışmayı hiç sevmem, bu konuda durmadan konuşanı da sevmem; lakin işin boyutları kapılara dayandı. İki şeyin şakası olmaz: İslami değerler ve kadının namusu! 

Bu konuyu ileride daha geniş yazarım. Bu “reklamlar ve tv dizileri” mevzusunu halledemezsek uçurumun kenarına gelindiği vakit bizi kurtaracak kimseyi bulamayız! Burada iş önce bize, topluma; daha sonra RTÜK’e ve konudan sorumlu devlet yetkililerine düşüyor. Allah sonumuzu hayreylesin! 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hacı Güven Stockholm

    30 Kasım 2018 20:47
    0 0
    Ellerindeki yazılara bakarsan bunlar ya keranede gönüllü -serbest çalışan veya İran dan gönderilmiş provokatör kaldırım otu dediğimiz ajanlar !😘 Ulan şeytan diyor ki git Türkiye ye topla bunları bir ahıra Ve bir daha ver bunlara ..... ağacı !
  • ARS

    28 Kasım 2018 10:01
    0 0
    Konu çok hassas. toplumun değerleri süratle eriyor. Yıkmak kolay ama yapmak çok zordur. Konuyu ele alan yazılarınızın devamını bekliyoruz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;