SİYASET

Fuat Uğur : Tuncay Özkan’ın iki amacı ve İnce’nin kaderi

Tarih
05 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Önce Muharrem İnce’nin “Sıradan ve kaba” olduğunu söyleyerek fitili ateşledi. İnce ise 24 Haziran gecesi “İnsan içine çıkamayacak durumda olduğu” bilgisinin Tuncay Özkan tarafından verildiğini (Bu yalan çünkü o bilgiyi Özkan’dan almadığımı açıkladım) ileri sürdü. Özkan da “Namusun ve şerefin varsa ispatlarsın” diye cevap verdi.

Bu kadarla kalmadı.

Üç gün önce de CHP’yi yöneten GİZLİ MERKEZ tartışmalarının odağına oturdu Tuncay Özkan.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç’in iddiasına göre Tuncay Özkan kendisine “Kararlar CHP’nin dışındaki bir GİZLİ MERKEZ tarafından alınıyor” demişti.

Sonrasını biliyorsunuz. Küfür kıyamet ve yine “İspat etmezsen şerefsizsin” muhabbetleri.

Biz zaten CHP’nin GİZLİ BİR MERKEZ tarafından yönetildiğini biliyorduk da mesele zihnimizde daha da berraklaştı, hepsi bu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir FETÖ kumpasıyla CHP’nin başına getirilmesinden sonra alınan kararlarda bu KONSEY’in izlerini görmemek mümkün mü?

Ama burada asıl konuşmamız gereken isim Tuncay Özkan.

Soru şu:

Tuncay Özkan geçmişten gelen “ulusalcı kimliğiyle” tanındığı hâlde neden Muharrem İnce değil de Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında?

Gerçekleri konuşalım.

Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu sayesinde hak etmediği bir yerde oturduğunun farkında.

Onu tanıyanlar Tuncay Özkan’ın hayatta İKİ AMACININ olduğunu söylüyor:

1-PARA

Tuncay Özkan parayı aşırı derecede sever. Paranın kokusunu da aldı. Zira Kemal bey ona bir televizyon alacak. KRT televizyonunu satın almak için yapılan girişimleri basından öğrendik. Sebebi, Halk TV’nin parti içi muhalefetin sesi olması. Yeni televizyonun başına da kendisi gelecek doğal olarak. Şaban Sevinç ile kavgalarından sonra bu kesin. 

2-İKTİDAR

İktidar da bu televizyonla birlikte gelecek. Özkan son tahlilde Kemal Bey'in yaştan ve yıpranmışlıktan dolayı partiyi bırakmak zorunda kalacağını, ondan sonra genel başkanlığa en yakın ismin de kendisi olduğunu düşlüyor. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer misali. İşte tam da bu amaca ulaşmak için birinci şık, yani televizyonun başında olmak ona bu yolu açacak.

Kısaca Tuncay Özkan budur.

Ondan öyle ülke için derinlikli hamleler beklemeyin. En iyi bildiği şey darbedir. Kanaltürk’ün sahibi olduğu sırada da Deniz Baykal’dan CHP Genel Sekreterliğini istemişti ama Deniz Bey onun kalibresinin farkındaydı ve reddetti.

Şimdi CHP’li muhalifler imzaları verdi. Dediklerine göre 630 imzaları varmış. CHP Genel Merkezi’nden Muharrem Erkek ise gerekli sayıya ulaşılamadığını söylüyor.

Aslında bu kadar imzadan sonra Kurultay şart. Taşlar yerinden oynamış artık. Ama bu tamamen GİZLİ MERKEZ’e bağlı. GİZLİ MERKEZ ne karar alırsa Kemal Kılıçdaroğlu da onu deklare edecek.

Şayet Kurultay yapılırsa Muharrem İnce muhtemelen CHP Genel Başkanı olacak.

İnce olursa da Tuncay Özkan olmayacak.

Özkan’ın sıkıntısı da bu işte.

 

Muharrem İnce’ye dostça tavsiyeler

 

Eğer kurultay olursa dedik.

Muharrem İnce ile karşılıklı davalarımız var: Çok sert giriştik birbirimize çünkü bana edepsizce hakaret etti. Hakkında dava açtım, hesabını verecek.

O ayrı, bir kenara koyuyorum.

Buradan itibarı kendi taraftarları nezdinde de bir hayli örselenen Muharrem İnce’ye önemli tavsiyelerim var. Çünkü başarının sırrı bu tavsiyeleri hayata geçirmekte.

Dediklerimi dikkatle okusa iyi eder.

1-Küfür-hakaret etmeyeceksin

2-Alkolden uzak duracaksın

3-Öfkeni kontrol altında tutacaksın ve toleranslı olacaksın, dolduruşa gelmeyeceksin

4-Kadınlar konusunda akıllanmışsındır ama yine de dikkatli olacaksın

5-Yalan söylemeyeceksin

6-Söylediğinin arkasında duracak, bir süre sonra tersini söylemeyecek, sözlerini inkâr etmeyeceksin

7- FETÖ ve PKK karşıtlığının muğlak kalmaması için net konuşacaksın. Bak Kemal Bey tehlikeyi anladı ve 15 Temmuz darbesini yaptıran kişinin Pensilvanya’da oturduğunu söyledi. Düşün, düne kadar FETÖ iblisinin propagandası olan “kontrollü darbe” yalanını sallıyordu. İşte bu utanmazlığı yapmayacaksın.

 

VE EN KRİTİK NOKTA

 

Kurultay esnasında provoke edilebilirsin. Sakın ama sakın bu özelliklerin nedeniyle galeyana gelme. Daha önce Deniz Baykal’ın karşısına çıkan Mustafa Sarıgül’ün tribünlerdeki hâlini gözlerinin önüne getir. Eğer bilmiyorsan da sana birileri göstersin videosunu. Sarıgül neden kaybetti anlarsın.

Bu önerilerim tamamen samimi, içten düşüncelerim.

Vatanını seven bir CHP için senden daha iyisi yok Muharrem Bey. Bu partiyi halka dokunan, onu anlayan, daha mütevazı kimliğe büründürebilecek tek kişi olduğun ortada.

Unutma ve stratejini buna göre belirle. İstikbalin kendi ellerinde.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    06 Ağustos 2018 23:42
    0 0
    fuat ugurun CHP sevgisine,hasretine hayranım.CHPnin ne 0lduğunu hala bilmiy0r demek.ya da muharrem geldiğinde bazı fedakarlıklar yapılır mı demek istiy0r.bize, zeybek 0ynayan,t0paç çeviren,bisiklet kullanan başkan değil, helsinki de, brukselde masaya yumruk vuracak adam lazım.NE DEDİ AMERİKALI. TAYYİP BİZE YALTAKLANMIY0R.0NUN İÇİN SEVMİY0RUZ.buyrun burdan yakın fuat bey.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;