GÜNCEL

Fuat Uğur : İkiz plakalardan korkun, sizin de başınıza gelebilir

Tarih
24 Şubat 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Ben dinleyince dehşete düştüm.

Sözcü taifesinin açtığı abuk subuk iddialarla dolu davalar nedeniyle jandarmaya gide gele komutanlarla ahbap olduk.

Sohbet ederken laf lafı açtı, bizim oralarda yaşanan bir hırsızlık olayına geldi. Onu sordum sonuç ne oldu diye. Üç hırsız, güvenlikli ve kameralı siteye yakındaki piknik yapılan yerden, aradaki dereyi de geçerek girmiş. Tel örgülerin üzerinden atlamış, hedef seçtikleri evden ziynet ve paranın dışında koskoca televizyonu da alıp götürmüşler. Görüntüleri izledim, şaşırıp kaldım. Bölge genellikle tarla ve boş arazilerle dolu. Ama karakol yetkilileri tesadüfen buldukları iki kamera kaydındaki (Biri hayli kötü) 700 küsur görüntüyü tek tek tarayıp arabanın plakasını tespit etmişler. Oradan hareket ederek hırsızların evini bulmuşlar. Üstelik bu iş iki gün içinde bitmiş. Adamlar ziynet eşyalarını ve televizyonu bile elden çıkarmaya fırsat bulamamışlar. Hepsi mağdur aileye teslim edilmiş.

 

ikiz plaka ile ilgili görsel sonucuÇok başarılı bir iş

 

Anlattılar. Geçtiğimiz aylarda yine aynı bölgeye çok lüks bir araba markasıyla yine hırsız dadanmış. Asya yakasından başlayarak Avrupa yakasına geçmişler ve altı yer soymuşlar. Onları da kıskıvrak yakalamışlar ama aracın bagajında 5-6 adet plaka bulmuşlar.

Sahte plaka tabii. Bunlara İKİZ PLAKALAR deniyor emniyet literatüründe.

Yani şöyle düşünün:

Her an sizin aracınızın plakasını takmış bir araçla soygun yapılabilir, köprülerden, oto yollardan kaçak geçilebilir ve aklınıza gelmeyecek bin türlü yasa dışı iş gerçekleştirilebilir. Sonunda polis ya da jandarma o plakadan hareketle gelir yasaların önünde tertemiz olan sizi “ziyaret” edebilir. Bu durumda yapmanız gereken şey, o araçla kendi aracınızın arasındaki farklılıkları tespit ettirmek olmalı. Ama çekeceğiniz eziyet ve sıkıntıyı da yabana atmayın bu arada.

 

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere

 

Siz araç satın alırken plakayı genellikle bayi çıkarır. Ya da emniyetten aldığınız EK 45 belgesi ile Şoförler Odasına başvurur, onlar sizin için çıkarır.

Peki, bu İKİZ PLAKALAR nasıl çıkarılabiliyor?

Hemen cevap vereyim:

Çok kolay!

Arayın internetten araç plakası basan yerleri ki bol miktarda mevcut, sipariş ettiğiniz plakayı size göndersinler. Ederi ise 110-150 lira arasında değişiyor.

Bunu yaptıranlar Ek 45 belgesi vermiyorlar o hâlde…

Hayır veriyorlar. Ama sahtesini.

Şimdi yine şu lüks araçta bulunan ikiz plakalara dönelim. Bunlardan birinin üzerindeki parmak izleri araştırıldığında devletten bu konuda yasal yetki almış bir plaka basımevine ulaşılıyor. Adam bile bile basmış. Üstelik SAHTE EK 45 EVRAKLARI ile basmış.

Jandarma yetkilileri inanır mısınız tam 2313 adet sahte ikiz plaka ve sahte Ek 45 evrakı tespit etmişler. Şoförler Odası’na gidip hepsini iptal ettirmişler

Sorunu ve durumu anlattık. Şimdi de ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ sunalım:

Çözüm ÇİPLİ PLAKA yaptırmakta. Böylece sizin adınıza ikiz plaka çıkarılmış olsa bile çipli plakanız sizin nereye gittiğiniz ya da gitmediğinizin bilgisini sunacaktır. Emniyet ve jandarma için de büyük bir kolaylık sağlayacaktır kuşkusuz.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;