GÜNCEL

Fuat Uğur : Ece Sevim Öztürk’ün gözaltına alınması

Tarih
09 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın şikâyeti üzerine önceki gece sabaha karşı gözaltına alındı.

Ece Sevim Öztürk Kemalist bir CHP’li. Eşi Reşat Şahin Öztürk de CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin en yakınında olan isimlerden biri.

Bunlar işin sadece bir yanı. Ece Sevim Öztürk çok iyi bir araştırmacı gazeteci. Çağdaş Ses adlı bir internet sitesi var. Defalarca yazılarından alıntı yaptık ama pek çok konuda kıyasıya da tartıştık. Tartışma adabını da bilen bir insan.

En son Marmaris’te sumen edilen ve gizlenen üç helikopterle ilgili konunun açığa çıkarılmasında çok önemli rolü olan bir isim Ece Sevim Öztürk aynı zamanda.

Ece Sevim’in Balyoz soruşturması kapsamında 4 yıl hapis yatmış Kurmay Albay Mustafa Önsel hakkında bir FETÖ’cü “Gizli tanık”ın ifadesi olduğu ve ifade tutanaklarına geçtiği ileri sürülen sözleri içeren yazılarını okudum, Mustafa Önsel’in Öztürk’e verdiği cevapları da. Gizli tanık güya Mustafa Önsel’in kendisini “Darbe başladı, başarılar dilerim” diyerek aradığını söylemişti.

Mustafa Önsel, Ece Sevim Öztürk’ün doğru yazmadığını, çarpıtılmış bilgileri paylaştığını, gerçeği saklayıp bir yalanı gerçeklik gibi takdim ettiğini belirten bir yazı kaleme alıp yayınladı. Açık söylemek gerekirse Mustafa Önsel, Ece Sevim’in tüm yanlışlarını, doğru olmayan bilgilere yazısında yer verdiğini, bundan dolayı özür dilediğini, ifade tutanaklarında kendi yazdığı iftiraların tam tersinin yazılı olduğunu tek tek kanıtlıyor.

Yazar Nihat Genç de Mustafa Önsel’in verdiği bilgilerle Ece Sevim’e çok ağır sözlerle yüklenen bir yazı kaleme aldı. Yukarıda belirttiğim gibi Ece sevim iyi bir araştırmacı ama bu ilginç araştırmalarının arasında cezaevindeki FETÖ’cülerin Mustafa Önsel’e yönelik savurduğu tehditleri yayınlayacak denli de tuhaf işler yaptığını kabul etmek gerek.

Sonuçta Nihat Genç ve Yeni Şafak gazetesi, FETÖ’cüler tarafından hazırlandığı ileri sürülen ve 15 Temmuz darbe girişiminin “Hükûmet tarafından tezgâhlandığı” iddiasına yer veren bir “belgesel” i You Tube’a koyan Ece Sevim Öztürk ile ilgili yazılar yayınladı. 

Ece Sevim Öztürk dahası Deni Kuvvetleri Komutanlığı’ndan FETÖ’cüleri temizlemek için FETÖMETRE adlı sistemi hayata geçiren ve çok başarılı sonuçlar alan komutanlık Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’yı hedef alan yazılar yayınladı. Sonuçta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da şikâyet edince gözaltına alındı.

Ece Sevim Öztürk’ün yaptığı kuşkusuz acayip bir itibarsızlaştırma operasyonu gibi görünüyor.  Ancak onun yaptığını baştan beri başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere FETÖ tarafından kulak memesi kıvamına getirilen oynak piyon CHP yönetimi de yaptı, yapmaya devam ediyor.

İyi Parti’nin durumu ise evlere şenlik. İşler biraz “Rahatlasa” ve OHAL kaldırılsa İP’nin başına neredeyse Fetullah Gülen getirilecek Meral Akşener’e “Sen biraz kenarda dur, hizmetlerin için teşekkürler” denilerek.

Dolayısıyla Ece Sevim Öztürk’ün gözaltına alınması tabii ki şikâyet üzerine ama yine de bunu doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Umarım hakkında tutuklama kararı çıkmaz.

Gerçi işin içine FETÖ girince yoğurdu üfleyerek yiyoruz ama hukuktan ayrılmamanın bizi FETÖ’ye karşı daha güçlü kıldığını unutmadan hareket etmekte de fayda var.

 

Okuma için:

1-MUSTAFA ÖNSEL

https://siyasettenteyyare.blogspot.com/2018/06/fetullahci-kurgular-ece-sevim-ozturk.html?spref=tw&m=1

 

2-https://odatv.com/fetocu-generallerin-kiralik-kalemi-06061821.html

 

3-NİHAT GENÇ

https://odatv.com/sayin-savcilar-bu-gozaltilarla-yazarligimizi-yok-ediyorsunuz-08061854.html

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    11 Haziran 2018 18:38
    0 0
    bakmayın siz ,fuat ugur arada bir böyle kıyamamazlık eder. h0ş görun.ne de 0lsa karşı mahalleden bize geldi. ama yazıları ve TGRTdeki pr0gramı da cem kucukle beraber iyi gidiy0r. iyi ki cem kuçuk 0rda var. başkası 0lsaydı, uzulduğumuz pr0gramlar seyrederdik yani..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;