GÜNCEL

Fuat Uğur : Belli ki görülmemiş bir hesap kaldı geriye

Tarih
24 Kasım 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Fuat Uğur

Fetullah Gülen’in mektup ulağı, yazılarım üzerine değerlendirme yaparken adımı zikretmeden beni “15 Temmuz darbesini önceden bilen” diye tanımlıyor. 

Bir vakitler 12 Eylül’ün fırtına gibi estiği dönemde yasaklı olan Süleyman Demirel de gazeteciler tarafından “Bir bilen” diye tarif edilirdi yazılarda. 

Onu hatırladım. 

Kasabın bıçağını yalayan inekler gibi” başlıklı yazımda(*) birtakım Kemalist emekli subayların ve kimi isimlerin sosyal medyada darbe imalı yorumlar yaptığından söz etmekteydim. Fetullah’ın mektup ulağı da 15 Temmuz öncesi FETÖ’cülerin darbe hazırlığı yaptığına dair yazdıklarımı ciddiye almamaktan pişmanlığını dile getirerek, bu yazımın kendisini ürperttiğini ifade etmiş.

Buraya kadar sorun yok. Ama kendisinin 15 Temmuz öncesi darbe olacağına ve bu yönde hazırlıklar yapıldığına dair bir bilgisinin ya da en azından hissiyatının olmadığı bana hiç inandırıcı gelmiyor. Müstear adla yazdığı makalelerde her olayı bilen ve önceden “tahmin” eden bir isim olduğundan, böylesine safça ve dehşete düşmüş gibi “15 Temmuz darbesini önceden bilenin bu yazısı beni ürpertti” mealinde ettiği kelamı üzülerek söylemeliyim ki amaçlı buldum. Gazeteciler “Koku” alır, olayları birleştirip edindiği bilgilerle donatarak değerlendirmelerini yazarlar. Yazık ki Türkiye’de daima devletin ve istihbarat örgütlerinin verdiği belgelerle kitap “yazan”lar bunu anlamakta zorlanıyorlar. 

pensilvanya ile ilgili görsel sonucuBakın, yalnızca bir vatandaş; eski İBB ve THY yöneticilerinden Cem Sahir İslam, 15 Temmuz’dan bir hafta öncesinde aşırı cüretkârlıklara dikkat çekmiş bir isim ve benden bağımsız olarak  son günlerdeki tuhaflıklara işaret eden de yine o. 

Haşmet Babaoğlu gibi pek çok yazar da kelimeleri sosyal sahneye bir silah gibi soktuklarından, sermaye oligarşisinin yeni issizler oluşturma hevesinden ve kirli planlardan söz ediyor.

Bir yanda başörtülülere Meclis'te ve sokakta hadleri bildirenler, diğer yanda nevzuhur “dindar rüküşler” üzerinden “İşte bunlar böyledir” algısını pompalayanlar aynı kaynaktan besleniyor. Sınır ötemizde patlayan bombalar, ABD’li ve Rus subayların YPG’li teröristlerle al takke ver külah muhabbeti, Irak, Lübnan ve İran’daki iç karışıklıklar, üzerine tüy dikiyor.

Ve bizler de tüm bu tuhaflıkları, çeşitli sosyal medya paylaşımlarını bir araya getirip birleştirince ortaya böyle bir tablo çıkıyor.

Nitekim “Kasabın bıçağını yalayan inekler gibi” başlıklı yazım yayınlanınca sözünü ettiğim sosyal medya hesapları, yazdıklarını ya sildiler ya da değiştirdiler. Kimi emekli subaylar da “Biz nasıl FETÖ’ye karşı çıktıysak onlara da karşı çıkarız. Kimse onlar açıkla” diye ünlediler.

Zaten üzerine alınan alındı ve yazdıklarını sildi. Kendinden eminsen “Kim o” diye bağırmana gerek yok. 

fuat uğur ile ilgili görsel sonucuŞunu bilin.

Küresel Çete ünlü deyimde olduğu gibi aynı suda iki kez ellerini yıkamayacaktır.

Yani kimsenin bilmediği isimlerle karşımıza çıkacaktır. Hazırlıklar da bu yöndedir.

O yazımda da belirttim. Sosyal sorunları kanat, kelimelerle kirli bir siyaset üret, Suriyeli mülteciler üzerinden ırkçı kaşımalar yap, EYT gibi 20 yıl sonra akla düşen bir yapay meselenin üstünde tepin, milyonlarla oynayıp iflas edince kendiyle birlikte eşini ve çocuklarını ölüme götüren katillerden mağdur üret ve sonra da küçük bir fırsatı, provokasyonla Gezi benzeri kalkışmaya dönüştür.

Eh o vakit ortadaki kaosu kim düzeltip devlete ve ülkeye sahip çıkacak?

Değil mi ama? Vardır elbet bir zinde kuvvet. 

Kimi alçakların kürsülerden Türkiye’nin belki on yılına ve on milyarlarca dolar gelirine mal olan Gezi Vandalizmini hatırlatıp “Gezi’yi mumla arayacaksınız” diye tehdit etmesi boşuna değil. Söyleyen şahsiyetsizin önemi yok. O provokatör, kullanışlı bir aparat.

Mühim olan onu böyle konuşturanlar.

Bence iyilik ediyorlar.

En azından o zamanki gibi aval aval izlemeyip hazırlanmanın gereğini hatırlatıyor bu hezeyanlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;