SİYASET

Fehmi Koru : Yerel seçimde başarısızlık endişesi AK Parti’yi etkilemeye (mi) başladı. Sebebini arıyorum…

Tarih
01 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fehmi Koru

AK Parti camiasının itibar ettiği medya organlarında beş ay sonra yapılacak yerel seçime dönük haber ve değerlendirmelerde göze ve kulağa ters gelen bir yaklaşım hemen fark ediliyor. 

İktidar partisinden mi kaynaklanıyor bu yaklaşım, yoksa destekçisi yayıncılara mı ait, bilmek zor.

Bilinen tek şey, yerel seçime dönük koyulaşan bir endişenin o çevrede varlığı…

 

Özellikle de son iki yıla damgasını vurmuş olan MHP ile birlikte hareket etme alışkanlığı Devlet Bahçeli‘nin “Yerel seçimde ittifaka yokuz” demesi ve AK Parti lideri de olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın “Herkes kendi yoluna” açıklamasından sonra…

 

Bir gazete, iki yazar, bir ciddi endişe

Bugün öylesine seçtiğim iktidar yanlısı tek bir gazeteden iki farklı yazarın yazılarına hakim olan ruh hali, işte o endişe…

 

Bir muhalifin TV ekranından yaptığı dengesiz sözlere cevap olsun diye kaleme alınmış ilk yazı, ‘bir intikam planının devamı niteliğinde’ görülen o programın okurlar tarafından arşivlenmesini tavsiye ediyor.

yazıyı dinlemek için tıklayınız Süleyman Özışık : Ä°ntikam yemini!..

Devamı şöyle:

 

“Bu videoları lütfen arşivleyin!

Arşivleyin ve seçim zamanı geldiğinde ‘AK Parti’ye kızgınım, kırgınım, küskünüm’ diyenlere gösterin.

Gösterin ki geçmişte yaşanan acıları unutup, iktidarı muhalefet partisi ağzıyla eleştirenler, kendilerini bekleyen tehlikeyi görsünler.”

 

Ne anladınız?

 

AK Parti tabanının, hiç değilse bir bölümünün, partilerini muhalefet partisi ağzıyla eleştirdiklerini anladım ben.

 

İlginç.

 

AK Parti iktidarının başarılarına ayrılmış diğer yazı ise, MHP ile ittifakın sona ermesi konusunu hayret edilecek bir çeviklikle işleyerek şöyle sona eriyor:

 batuhan yaşar ile ilgili görsel sonucu

“Siyasi tarihe bakın;

 

Hiçbir zaman elma ile armudun toplanması bu neticeyi vermemişti..

Tavandaki ittifak tabanda birebir karşılık bulmuştu..

‘Şöyle olmuş, böyle olmuş..’

‘AK Parti böyle demiş, MHP şunu söylemiş..’

Bunlar bir kenara bırakılmalı..

Daha seçime 5 ay var!

Mahalli seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı alan psikolojik olarak seçimi kazanmış sayılıyor..

Bu unutulmamalı…”

Umutsuzluk hakim bu yazıya da. MHP desteği olmaksızın Ankara ve İstanbul’un kaybedileceği umutsuzluğu…

AK Parti’nin itibar ettiği birkaç yazar, bir süredir ısrarla, “İstanbul kaybedilirse Türkiye de kaybedilir” diye yazdıkları için, yukarıda alıntıladığım tek gazeteden iki değişik yazarın endişeli değerlendirmeleri, o çevrede olumsuz beklentilerin ön planda tutulduğunun işareti sayılabilir.

‘Metal yorgunu’ ilan edilerek görevinden uzaklaştırılmış Ankara’nın kısa süre öncesine kadar belediye başkanı Melih Gökçek‘in MHP’den adaylığının -hem de üstün körü biçimde- söz konusu edilmesinin AK Parti sözcüleri tarafından ele alınış tarzını da bu tabloya ekleyin…

Henüz sandık başına gitmeye beş ay gibi uzunca bir zaman varken, iktidar partisinde veya ona yakın duranlarda, bir erken alarm hali fark ediliyor.

Hayret bir şey.

AK Parti seçmeni partisine bağlı değil miydi?

Normalde, yerel seçimlerde seçmenler kendilerini doğrudan ilgilendiren makamlar için oy kullanırlarken, daha iyi hizmet alabilmek umuduyla, iktidar partisini tercih etme eğilimindedirler. Belediyeler muhalefet partilerinin eline geçince merkezden istedikleri oranda destek göremeyebilirler. Seçmen bu yüzden yerelde iktidarı tercih eder.

Ayrıca, 16 yıllık uzun iktidar, AK Parti seçmen kitlesinin partisine kayıtsız şartsız bağlı olduğunu da gösterdi. Kaybedilebileceği endişesi duyulan İstanbul ve Ankara 1994 yılından bu yana, hiç kesintisiz, AK Parti’de kimliğine kavuşan siyasi çizginin elindeydi.

Ne oldu da, AK Parti veya yakın çevresi, beş ay sonra yapılacak seçimin farklı sonuç verebileceği ihtimalini ciddiye alıyor?

Kamuoyu yoklamaları mı bu endişeyi aşılıyor acaba?

AK Parti’de CHP muhalefetinden ciddi bir tehdit algısı alındığı bugüne kadar görülmemişti; adayları karşısında yer alacakların CHP’li kimliğine sahip olmasının onların kaybetmeleri için yeterli olacağına inanır AK Parti.

CHP dışındaki muhalefet partilerinin ise yerel seçimde sonuçları etkileyebilecek bir varlık göstermeleri hayli zor.

Bu durumda, endişeye mahal olmaması gerekir. Oysa, işte görüyoruz, AK Parti’de ve çevresinde seçimle ilgili ciddi bir endişe daha şimdiden fark ediliyor.

Acaba nedendir bu endişe?

‘Metal yorgunu’ sıfatı görevden alınan yedi başkandan AK Parti’nin bütününe mi sirayet etti yoksa?

‘Dünyanın en büyük havalimanı’ iddiasını taşıyan dev kamu yatırımının âlâ-yı vâlâ ile açılışının hemen ardından duyulan bu endişenin mutlaka bir sebebi olmalı, ama ne?

Zamanla anlarız herhalde.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • coşkun

    01 Kasım 2018 15:04
    4 0
    Fetöden sabıkalı tombalak..senin o koca kafanın içindeki küçük beynin bu işler kavrayamaz fikirlerin de senin gibi pensilvanyalı sümüklü papaza biat eden bit beyinlileri enterase eder...seçim sonunda 1 ay ortalara çıkmaz sonra hiç bir şey olmamış gibi yine yerden bitiverirsin
  • TEK

    01 Kasım 2018 14:34
    3 0
    Bi seni çözemedik Fehmi Koru , ne ayaksın sen .....
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;