SİYASET

Engin Ardıç : Osmanoğlu parti kurdu

Tarih
25 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan parti kuruyormuş. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal hiç olmazsa televizyon kurmuş, parti kurmaya yeltenmemişti.

"Baba mesleğini" sürdürmek isteyenler ikiye ayrılıyorlar: Başka işyerlerinde çalışmayı kabul edenler ve ille "kendi işinin sahibi" olmak isteyenler.

Bu partinin adı, savcılık onaylarsa Refah, olmazsa "hile-i şeriye" yapılarak Yeni Refah olacakmış. Hayırlı olsun. Korkacakları bir şey yok, çünkü Türkiye'de artık belediyenin işkembeci kapatması gibi parti kapatılamıyor.

Da, bu parti ne işe yarayacak? Bir "boşluğu" mu dolduracak? Kemal Tahir merhum, genç yazarlara "Türk edebiyatında hangi boşluğu gördün de bu işe soyundun?" diye sorardı. Bunların gözüne şimdi ne göründü de parti kuruyorlar?

"Tayyip Erdoğan'la papaz olan eski Refahçıları" kendine çekecek desek, onların partisi var zaten: Saadet… Kaldı ki bunlar da SP ile papaz oldular, binalarından çıkarıyorlar, icraya vermişler.

Acaba, kuaför Vili'den ayrılan manikürcü Perihan misali, "SP'den ayrılan RP" olayı yalnızca bundan mı kaynaklanıyor?

Öte yanda "Davutoğlu fraksiyonu"… Gazetesi bile var: Karar. (Okuyanı pek yok ama sağlık olsun.)

Bunlarla mı işbirliği yapacak?

Dincilik mi yapacak, sağcılık mı?

Öyle ya, sol politikaları bizzat AK Parti uyguladığına göre, bir sağcı parti elzemdir.

Hiç olmazsa "gizli sağcı" CHP'ye mahkûm olmaz vatandaşlar.

Fakat bunu Abdüllatif Şener denedi, yürütemedi.

AK Parti'ye tekmeyi vurmuş, adı Ayışığı mıdır, Sarıkız mıdır her ne karın ağrısıysa o darbeyi beklemeye koyulmuştu…

15 Temmuz'u değil, ondan sekiz yıl önceki "muhtemel" Kemalist darbeyi… Hesapça AKP kapatılacak, Erdoğan tasfiye edilecek, eh, darbeciler nasıl olsa birkaç yıl sonra hep yapageldikleri gibi demokrasiye dönünce, bir Süleyman Demirel ya da hiç olmazsa bir Ekrem Alican misali, yeni bir yıldız gibi parlayacaktı…

Olmadı. Tutmadı. Şener de sonunda gitti CHP'ye girdi, bunun ayıbı da ona yetti.

***

Bu memlekette bir Saadet Partisi var.

Bunun başkanı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran öncesinde AKP'ye ve Erdoğan'a zarar vermeye çalışan muhalif basın tarafından "çok önemli bir adam gibi" pazarlanmıştı. (Şimdi gene piyasaya çıktı, muhalif basın gene bu adam için, sanki bir anlamı ve önemi varmış gibi, "CHP'yle ittifak" havaları estiriyor.)

Sonuç görüldü: Temel Reis'in aldığı oy yüzde 0.9 (yüzde 1 bile değil), Saadet Partisi'nin oyu yüzde 1.3…

Yeni Refah Partisi bu oyun yüzde sıfır nokta kaçına taliptir?

***

Yeni Refah Partisi'nin ikinci kurucusu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Efendi… Nilhan Sultan'ı da kadın kolları başkanı mı yapacaklar?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    26 Kasım 2018 16:57
    0 0
    öyle bunları küşük görmeyin 24 hazıran başkanlık seçiminde adullah gül, faktörü, İNGİLTERE DEVLET-İ FEHİMANESİ faktörü, CHE TEMELMOLLAnın özel faktörü var. hesap ettiniz mi.bunlar anlaşamadıysa VE MUHARREM O ADAY OLUYRSA OYUM ERDOĞAN DEDİĞİNDE, DEVLET-İ FEHİMANENIN OYUNU BOZULDU. AMA ONLAR DA MUHARREMDEN KÖTÜ İNTİKAM ALDILAR.şimdi umut almanya wermachtında. hele kemal bey almanyaya gitsin de dönsün muharremin adaylığını göreceğiz.
  • Mustafa

    26 Kasım 2018 00:21
    1 0
    İyi de bu parti ne işe yarayacak? Bir "boşluğu" mu dolduracak? Kemal Tahir merhum, genç yazarlara "Türk edebiyatında hangi boşluğu gördün de bu işe soyundun?" diye sorardı. Bunların gözüne şimdi ne göründü de parti kuruyorlar? Bu makalenin en alıcı ve kalıcı satırları..Yazık.yazık çok yazık.Hem zamana ve hemi de umutlara yazık.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;