GÜNCEL

Engin Ardıç : Hızır para topluyor

Tarih
13 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç

Çocuk Boğaziçi öğrencisi.
Hem de matematik bölümü öğrencisi.
Üstüne üstlük, satranç şampiyonuymuş.
Gerisini kendisi anlatsın.

***

24 Kasım 2018 günü İstanbul Kozyatağı'nda yürürken, karşımdan gelen sanık H.D. "selamın aleyküm" diye selam verdi ve elini uzattı. Ben de kabalık olmasın diye tokalaştım. "Dindostum" diye konuşmaya başlayıp "yoksullar için soba kuruyorum, bir soba 180 lira" dedi. O gün cebimdeki 80 lirayı kendisine verdim. Bu paranın yetmeyeceğini söyledi. Evde biraz para olduğunu söyleyince benimle birlikte evimize geldi. Sokakta bekledi. Yukarıya çıkıp 300 lira alıp aşağı indim ve kendisine verdim. Telefon numaramı isteyince telefon numaramı da verdim. Aradan birkaç gün geçince beni gizli numaradan aradı.
İLK TANIŞTIĞIMIZ GÜN H.'NİN HIZIR ALEYHİSSELAM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM. Konuşması ve sohbeti beni çok etkilemişti ve içten gelmişti. Bana yine soba kurmak istediğini söyleyerek "annenin ziynetleri var, onları bana getirebilir misin" dedi.
Benim olmayan bir şeyi getirmemin doğru olmayacağını söyleyince "Cenab-ı Hak buyuruyor dost, Allah yerine koyacak" deyip telefonu kapattı.
Üç gün sonra aradı ve ne yaptığımı sordu. Bulamadığımı söyleyince beni Erenköy'e çağırdı. Bir süre yürüdük. Bana "telefonunu sat, bir soba daha yakalım" dedi. Oradaki bir dükkana telefonumu 300 liraya sattım. Yine benden ziynet eşyası bulmamı istedi ve üç gün süre verdi. İki gün sonra kendisini aradım ve iki çift küpe ile bir altın kolyeyi kendisine verdim.
Birkaç gün sonra tekrar beni aradı ve "12 parça ziyneti daha tamamlayamadın" dedi. Ben de satranç turnuvasından kazandığım ve bankada duran 4 bin 700 lirayı çektim, ayrıca annemin 11 küpesi ile bir altın zincirini alıp ona verdim.
Birkaç gün sonra gene aradı ve "kurban kesilecek, 12 bin lira lazım, bulabilir misin" dedi. "Tamam" dedim ve hemen polisi aradım.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • şükrü öz

    20 Mayıs 2019 17:31
    0 0
    tahsil ayrı kültür ayrı akıl ayrı fikir ayrı biz Yaradan akıl fikir versin diye dua ederiz. bu arkadaş sadece akıl icin dua etmiş heralde
  • HAK DAVA

    13 Mayıs 2019 13:25
    4 0
    YAA KARDEŞİM BEN 17 YILDIR HER ZAMAN DİYORUM SİZ DAHA YENİ Mİ ANLADINIZ BUNLARIN ANASININ KICINA YAŞ DEĞSE TAYİP ERDOĞAN BECERDİ DERLER BAKIN PALAVRA FELAN DEĞİL YEMİNLE
  • Kulo

    13 Mayıs 2019 11:16
    3 0
    niye şaşırıyorsunuz abe mübarekler. bu gözler, bu kulaklar benzer dolandırıcılara yüzbinlerini kaptıran prof'lar öğretim görevlilerini gördü,duydu (tabi gerçek haberse, biz yalancıların yalancısıyız). bu hocalardan bi kaç tane böyle öğrenci yetişmiş çok mu gördünüz. ama bu arkadaş yine hocalarından iyiymiş, erken uyanmış yine. ne diyelim boynuz kulağı geçecek elbet. sorumlusu da elbet tayyip kim olacak. fizan'da beygir pırt yapsa onun da sebebi o. değil mi ya?
  • TEK

    13 Mayıs 2019 10:41
    2 0
    Vahhh Vahhhh Vahhhh. Üniversitelerin halini varın siz düşünün . Boğaziçi öğrencisi böyleyse diğer üniversitedeki öğrenciler kim bilir nasıldır ?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;