SİYASET

Dilek Güngör : Edip Uğur için hesap zamanı!

Tarih
11 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Dilek Güngör

Hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti teşkilatlarına "metal yorgunluğu" çıkışını yaptıktan sonra partide değişime start verildi. Belediyeler, il ve ilçe teşkilatlarında dönüşüm başladı. Değişimin yaşandığı illerden biri de Balıkesir'di. Balıkesir'in belediye başkanı Edip Uğur istifa etti, yerine Zekai Kafaoğlu geldi.
Geçen hafta SABAH'ın Yazarlar Kulübü buluşmaları kapsamında gittiğimBalıkesir'de yerel seçimler öncesinde ön değerlendirme yapma fırsatı buldum.
Öğrendiğime göre, Edip Uğur dönemine ilişkin defterler incelemeye alınmışdurumda... O dönemde şişirilen belediye kadroları, açılan AVM'ler, desteklenen medya kuruluşları...
Her türlü hesaba bakılıyor. Edip Uğur AK Parti aleyhine kim varsa onunla ittifak kurmaya çalışıyormuş. İşe yarar mı derseniz...
Pek sanmıyorum. Çünkü, Balıkesir seyahatinde AK Parti'nin son anketlerinden haberdar oldum. Balıkesirliler'e "Kimi belediye başkanı görmek istersiniz" diye sorulmuş.
AK Parti Genel Merkezi'nin anketlerinde Edip Uğur'a destek yüzde 1'lercivarında çıkmış. Belediye ve il teşkilatının yaptığı anketlerde ise bu oran yüzde 0.86'lar düzeyinde... Aynı anketlerde Zekai Kafaoğlu'na destek yüzde 64. Biliyorsunuz, 2017'deki anayasa referandumunda Balıkesir'de yüzde 54.5 'hayır', yüzde 45.5 'evet' çıkmıştı. Belli ki, 1 yılda Kafaoğlu önemli bir başarı sağlamış.
Balıkesir'in sosyolojik yapısı oldukça farklı.
5 ilçe CHP'li, 1 MHP'li, 14 AK Parti'li.
Kafaoğlu herkesi kucaklayan ve ötekileştirmeyen bir siyaset güdüyor. Belediyenin kapılarını vatandaşa açıyor. Bu yüzden anketlerde MHP'lisi de CHP'lisi de onun adını veriyor.
Öyleyse, vatandaştan kopmayan, hizmet üretmeye devam eden, Harun gibi gelip Karunlaşmayan, bir davanın çıkarcısı değil sevdalısı olan adaylarla AK Parti başkanlığın provası olacak yerel seçimleri rahatlıkla alır.

Sabah
11 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hayati

    11 Nisan 2018 09:49
    1 0
    Yalanın kuyruklusu böyle oluyormuş öğrendik edip in ne mal olduğunu zaten bilyoruz, zekai yinin %64 lük potansiyeli mi varmış mış ayıptır kardeşim yalan dolan la olmaz bu işler zekainin de ne mal olduğu halk tarafından biliniyor. REİS in danışmanlarıda atnı senin gibi zarta attı zekai yi getrdi şimdi gör bal ne halde şehir yeter burda yaşamıyorsun burası hakkında 3 5 satılmiş itten bilgi alıp bizi yanlış lanse ediyorsun..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;