GÜNCEL

Aslan Değirmenci : HDP’li Aydoğan ve Aslı Aydıntaşbaş şimdi ne yapacak?

Tarih
26 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Aslan Değirmenci

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, basın özgürlüğünün engellenmesiyle toplumsal alanda ortaya çıkardığı sorunların araştırılması ve Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik engellerin kaldırılması için alınacak önlemlerin belirlenmesi adına Meclis araştırması açılmasını talep etmişti. Çok değil yaklaşık 40 gün önce Nursel Aydoğan bu talebini Meclis’e sunmuştu. Ama ne var ki; önceki gün bağlı olduğu parti basın özgürlüğünü hiçe sayarak, olağan genel kurul için basına “akreditasyon” uygulaması getirerek kendi talebini boşa çıkarttı.   
 

Basın özgürlüğüne set çekerek, milletin haber alma özgürlüğünü partisi HDP kısıtladı.   
 

Kongreyi takip etmek için gelen birçok gazeteci salona alınmadı, çok seslilik hiçe sayıldı, özgür basın ilkesi çiğnendi, milletin öğrenme hakkı engellendi.   
 

Hendek vesayetine, terör ve ırkçılığa karşı çıkan; kardeşlik, hak ve adaleti önceleyen medya kuruluşları ve yüz binlerce takipçisi yok sayıldı.   
 

Nursel Aydoğan o vakit şimdi de partisine bir araştırma önergesi sunacak, bu ayıp için HDP’li yöneticilerden özeleştiri isteyecektir!   
 

Yok bunu yapmayacaksa, TBMM’ye sunduğu teklifini geri çekecek, milletten de özür dileyecektir!   
 

Her ikisini de yapmayacaksa bir daha asla basın ve ifade özgürlüğünden söz etmeyecek, çoğulculuk ve insan haklarından bahsetmeyecektir!   
 

Karar kendisinin…   
 

Bu arada gözümüzden kaçmadı…  
 

Türkiye ziyaretindeki temasları çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, yalnızca dört gazeteci ile görüştü. Onlarla selfie yaptı, basın özgürlüğünden söz etti. Aynı Nursel Aydoğan gibi, basın ilkelerinden söz ederken, aynı görüşe ve anlayışa sahip gazetecilerle bir araya gelerek farklı fikirlerin ifade edilmesine engel oldu. Türkiye’ye karşı yürütülen psikolojik savaşla toplumun ruh ve beynini etki altına almaya çalışan malum medyaya operasyon sahası açtı, hile ve aldatma yöntemleriyle algı operasyonu yapanlara destek çıktı.   
 

Buna aracılık yapan isimlerden biri de Aslı Aydıntaşbaş’tı. “Özgür Basın Engellemez” yürüyüşlerinin organizatörü Aydıntaşbaş, Joe Biden ile buluşmasını sosyal medyadan ‘zafer’ edasıyla duyurdu, tek seslilikten rahatsız olmadı, Türkiye’yi rahatça şikâyet etme fırsatı bulmasını onur olarak gördü.

Meslektaşlarının hakkını gasp eden Joe Biden’ı protesto etmek yerine, PR çalışması yaptı. Joe Biden’ın ikiyüzlü tavrından rahatsız olmayarak, özgür olmadığını ilan etti.   
 

Kim özgür biliyor musunuz: Joe Biden’ın toplantısına davet edilmeyen ve ayrımcılığa tepki gösteren gazeteciler özgür.   
 

Medya ve diğer iletişim organlarını kullanarak oluşturulan sahte tehdit ortamına direnen gazeteciler özgür.   

Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek tehdit ve tedirgin edici bir zemin hazırlayanların karşısında dimdik duran gazeteciler özgür…

Bugün
26 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;