GÜNCEL

Ali Turhan : TCDD FETÖ 2.0

Tarih
01 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan
 FETÖ Terör örgütü, devleti sarıp sarmalarken elinde büyük bir güç oluşturma çabasındaydı. Bu güç, zengini-fakiri, güçlüyü-güçsüzü arka planda bırakabilecek bir güç olmalıydı. İnsanlara bu gücün kendisinde olduğunu hissettirdiğinde, insanları çok kolay yanında tutabileceği, insanlara emirler yağdırabilecek pozisyona gelebileceği bir güçten bahsediyoruz.

FETÖ’nün güçlü yanları neydi? Akla ilk gelenler insanların “sömürdükleri” manevi değerler ve para gücü. Devletin kurumlarına sızma gücü, ellerindeki para gücü, fakir veya orta seviye insanlara çok rahat hitap etmelerini sağlıyordu, fakat üst düzey iş adamlarına bu şekilde de nüfuz edememe sorunu yaşıyorlardı. O zaman, her alana, her kesime çok rahat hitap edebilmeleri, hatta emir verebilmeleri için daha büyük bir güç gerekliydi.

Gelelim terör örgütünün cirit attığı kurumlardan biri olan TCDD

Her kurum gibi Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne de ‘’cimer’’ ve ‘’bimer’’ üzerinden FETÖ’cüler ile ilgili şikayet ve ihbarlar gelmektedir. Bu ihbarlar Genel Müdürlük yöneticileri ve Teftiş Kurulu tarafından sümen altı edildiği iddialar arasındadır. ‘’Şimdi biz böyle dedik diye hemen ben FETÖ’cü değilim diye bağırmayın. Siz FETÖ ile mücadele etmezseniz en büyük FETÖ’cüsünüz.’’ Bir başka iddia ise üst düzey yöneticiler hakkında işlem yapılmadığıdır. Sadece alt kademelerdeki FETÖ’cüler hakkında işlemler göstermelik yapıldığı söylenmektedir. Ayrıca çalışanlar FETÖ’cüleri bimer’e şikayet etmekten çekiniyorlar. Sebep ise bu kurumda yapılan gizli yazışmalar gerçekten gizli olmuyormuş.

Örneğin bir kurum çalışanı, Teftiş Kurulu Başkanlığına cimer üzerinden FETÖ’cüleri ihbar ettikten sonra bu çalışan personelin başına gelmeyen kalmadığı söylenmektedir. Çok enteresandır kurum yetkilileri şikayet eden personelin ailesine kadar telefon açıp şikayetlerin geri çekilmesini istemektedir. Düşünebiliyor musunuz? Siz cesaret gösterip terörist olabilir diye şikayet etmişsiniz, kurumun müdürü babanızı arayıp oğlun şikayetini geri alsın diyecek kadar kifayetsizleşmiş. Öyleki FETÖ’cüleri araştırmak ve ihraç etmek yerine şikayet eden personele zulüm etmekten ve soruşturma açmaktan geri durmamışlardır.

Bir diğer iddia ise,

Genel Müdürlükte kripto FETÖ’cüler üst yönetim kademelerinde yıllardır çok iyi kadrolaşmışlar ve birbirlerine sahip çıkmaktadırlar. Teftiş Kurulu kuruma gelen şikayetleri, ihbarları ismi anılanla hemen paylaşmakta ve tedbirler almaktadır. Kurum yönetimi açıkça FETÖ’cülere sahip çıkmakta.

Tüm kurum çalışanlarının FETÖ’cü olduğundan şüphelendiği bir bürokrat, maalesef 15 temmuz darbe girişiminden sonra daire başkanı olarak atanmıştır. Hala atamalarda teftiş kuruluna ismi verilen FETÖ’cüler görevlere getirilmektedir. Mit ve emniyet üzerinden gelen FETÖ listeleri ve istihbarat raporları kim tarafından inceleniyor, kim tarafından sorgulanıyor, kim tarafından uygulanıyor. TCDD yönetimi  tarafından dikkate alınmadığı iddiaları doğru mudur?

İki hafta önce kurumun Teftiş Kurulu Başkanlığında başkan yardımcısı olan Başmüfettiş Bylock’tan tutuklanmış mıdır?

Bu şahsın atamasını mevcut genel müdür mü yapmıştır?

İstihbarat bilgisi veya sorgusu yapılmadan mı görev tebliğ edilmiştir?

FETÖ’nün sızdığı kurumların dışında bu kurum terör örgütüne teslim mi edilmiştir?

FETÖ ile mücadele eden kurum personeline mobbing uygulandığı ve personelin devamlı görev yeri değiştirildiği doğru mudur?

FETÖ ile mücadele eden personel hakkında asılsız dedikodular çıkartılarak personel itibarsızlaştırılmakta mıdır?

Genel Müdürlükte Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde FETÖ ile mücadele Komisyonu kurulmuştur fakat bu komisyonda FETÖ’cüleri tespit etmede yetersiz kalmış mıdır?

Adam kayırmacılık ve kriptoların birbirlerine sahip çıkması sebebiyle Genel Müdürlükte hala zanlılar ihraç edilmemiş ve FETÖ ile mücadele eden kişilere karşı da tavır alınmış mıdır?

Özellikle 16 Nisan referandumu sonrasında FETÖ’cüler kamu kurumlarında daha da kendilerine güvenmeye ve FETÖ ile mücadele eden memurlara saldırmaya başlamışlar mıdır?

Burada biraz duralım;

Genel Müdürlüğe yönelik geniş kapsamlı bir operasyonunun yapılacağı sanırım planlamaların içindedir. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ yapılanması hakkında soruşturma yürütüldüğü ve kısa süre içerisinde müdahale yapılacağı söylenmektedir. İddianame henüz hazırlanma aşamasındadır.

Şimdi buradan yetkililerimize bir dipnot;

İstinaf mahkemeleri gibi harici bir üst mahkeme kurmazsan, şehirleri bombaladığı ve vatandaşımızı şehit ettiği sabit olan bu hainlere 9 aydır ceza vermezsen, hepsini bir araya toplayıp beslemeye devam edersen, tabiatı gereği ihanet içerisinde olmaya devam edeceklerdir.

Kripto tanımının FETÖ 2.0 yeni nesil hainleri göz önünde besleyerek yetiştirmeye devam ederiz. Yurt dışına kaçanlar şehir kurar. Yakaladıklarımız yaptıkları karşısında ceza almayacaklarına ikna olurlarsa, bugüne kadar beklenen çözülme asla ve asla olmayacaktır. Referandum sonrası arada ki makasın yeterince açık olmaması gizli ve açık tüm düşmanlarımızı harekete geçirmiştir. Kullanışlı maşa olan FETÖ 2.0 yenilenmiş, yeniden dizayn edilmiş tamamlanmış versiyonlarıyla göğüs göğse müdahale etmeden kaçınıp gizli hamlelerini yapmak için start vermişlerdir. Çevremizde olup bitenlere daha da dikkat edelim.

Saygılarımla.

seslimakale.com
1 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • tcdd34

    25 Ocak 2018 13:25
    5 0
    TCDD Genel Müdürlüğünde ve Ulaştırma bakanlığında fetöcüler hala ihraç edilmediler. Her yeri fetöcüler sarmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız fetöcüleri ihbar edin dedi, fakat fetocuları ihbar edenlere zulümler ediliyor. Kamu kurumlarında bürokratlara kapsamlı bir feto operasyonu şarttır.
  • ankara006

    10 Ağustos 2017 17:00
    6 0
    fetöcüler hala demiryollarında görevdeler. TCDD Genel Müdürü ve teftiş kurulu başkanı,daire başkanlarının çoğu fetöcüdür. fetöcüler hiç alınmayacakmış gibi etrafta geziyorlar. Devletimiz artık gereğini yapmalıdır.
  • tcdd001

    30 Mayıs 2017 12:39
    7 0
    Fetö ile mücadele eden memurlara soruşturmalar açılmaya başlanmıştır ve fetöcüler fetö soruşturmalarını sulandırmaya başladılar. Fetö ile mücadele eden memurlar işten atılmaktadır. fetö ulaştırma bakanlığında çok güçlüdür ve hala kapsamlı temizlik yapılmadı.
  • tcdd0606

    15 Mayıs 2017 14:44
    12 0
    Yaptığınız haber için çok teşekkür ederim. Demiryollarında yönetim kademelerinde fetöcüler vardır ve hala ihraç edilmediler.Ulaştırma Bakanlığının tamamına kapsamlı bir FETÖ operasyonu şart olmuştur.
  • ankara81

    12 Mayıs 2017 16:28
    15 0
    Yaptığınız haberde bahsettiğiniz tcdd teftiş kurulu başkan yardımcısı dün kurumdan fetodan dolayı ilişiği kesildi ve bir müfettiş yardımcısı daha ilişiği kesildi. TCDD'den tüm fetocular ihraç edilir umarım.Haber için öok teşekkürler
  • ankara81

    12 Mayıs 2017 11:40
    12 0
    Sadece devlet demiryolları değil tüm kurumlarda fetöcüler cirit atmaktadır. Özellikle Ulaştırma Bakanlığındaki fetöcüler korunuyor.Çünkü birçok yatırım yapıldığı ve paranın döndüğü kurum ulaştırmadır.Fetöcüler ihraç edilsin artık.
  • natiya

    08 Mayıs 2017 21:38
    13 1
    Tüm 4. Bölgeye selamlar
  • Makinist

    08 Mayıs 2017 21:20
    13 0
    4 bölgeye ne zaman uzanacak soruşturma?
  • tcdd06

    08 Mayıs 2017 10:13
    15 0
    Devlet Demiryollarında fetöcüler her yerde var. Bu hain fetöcülerin bir an önce Devletimiz tarafından ihraç edilmelerini istiyoruz. Fetö ile mücadele eden memura mobbing uygulandığı ve zulüm edildiği doğrudur. Yaptığınız haber için çok teşekkür ederiz. Demiryolcuların sesini duydunuz. Fetöcüler ijraç edilsin...
  • ankara06

    03 Mayıs 2017 22:21
    21 1
    TCDD Genel Müdürlüğünde üst kademelerde bir çok daire başkanı genel müdür yardımcısı unvanlarında birçok fetöcü vardır. FETÖ'den referans almadan makamlara atamalar yapılmadı. TCDD'ye çok geniş kapsamlı bir FETÖ operasyonu şart olmuştur.Fetö ile mücadele ettiği için zulme uğrayan ve haberde belirttiğiniz kişiyi yakınen tanıyorum Kendisi çok başarılı bir personeldir. Fakat, fetö ile mücadele ettiği için TCDD yönetimi tarafından istenmeyen adam ilan edilmiştir.
  • Adalet

    02 Mayıs 2017 15:25
    4 0
    21072016 açığa alındım.10102016 tarihinde iade edildimAncak eski görevim yerine Başuzman olarak.Açığa alınma sebebimBaşarısız Darbe girişiminden yaklaşık bir ay önce HAZİRAN 2016 BİMER aracılığı ile yapılmış iftira. Asılsız suçlama müsebbinin tesbiti için yaptığım müracatımı da red etti. ( IMEI ve IP tesbiti yapılabiliyorken) takipsizlik ve bu karara karşı itirazım da red edildi.Bu nedenle bilesiniz ki BİMER şikayetleri sümen altı edilmiyor benden biliyorum!!
  • İnsaf ya hu

    02 Mayıs 2017 12:45
    0 15
    Bu haber çok abartılı. Haber kaynağı ya bu ülkede yaşamıyor, ya menfaatleri karşılanmamış ya da hasta. Buradan fetö genellemesi yapmak insafa sığmaz.
  • vatandaş ankara

    01 Mayıs 2017 22:57
    15 1
    Tcdd devlet demiryollari yönetim kademesi fetocular ile dolu. Diğer kurumlarda öyle. Hala üst kademe burokratlara dokunulmadi. Referandum sonrasi kamuda üst düzey bürokratlar ihraç edilmelidir. Çok doğru bir haber. Teşekkür ederiz
  • Tuncay

    01 Mayıs 2017 18:58
    1 0
    Kamu personel kanunu değişirken kamu görevlileri için mahkeme yolunun açılması yolu daha şade ve objektif olmalı. Bugün bütün büyük değişiklikler ve ilerlemelere rağmen bürokratik oligarşinin beli kırılmadı. Hala değişimin ve ilerlemenin önünde ciddi bir takoz olma vazifesi görmektedir.
  • Vicdan ve Adalet

    01 Mayıs 2017 18:44
    2 17
    Doğru yanlış hepsi birbirine karışmış. Haber kaynağın seni fena trollemiş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı tutuklanMAdı. Tutuklama yan hâkimi araştırma istersen! Itibar cellatlığı yapmayın:((
  • Vatandaş

    01 Mayıs 2017 13:34
    18 0
    Daha trt deki fetöcülere dokunmadılar tcdd ye kadar neler var
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;