GÜNCEL

Ali Turhan : PUTİN’İN ‘’TURAN’’ ORDUSU

Tarih
16 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan
 Şimdi aşağıda vereceğimiz bilgiler Suriye coğrafyasında kullanılan istihbarat bilgilerinden bir tanesi. Yazının metni İngilizceden çeviridir. İçeriğini okudukça daha iyi anlayacaksınız.

Yakın zamanda Suriye'de ortaya çıktığı bilinen, kontrgerilla özel kuvvetlerinin müfrezeleri, "pin-pin" takıntı taktiklerini kullanan küçük eşkıya gruplarına karşı durmaya başladı. Savaşçılarının kollarında onbaşı nişanı vardır. TURAN adında bir organizasyona ait yapılanmadır. Bu oluşumun sayısı 800 kişiden 1200 kişiye kadar değişmektedir. Şuan da Hama'nın kuzeyinde, Cihat savaşçılarının saldırılarına başarıyla direndikleri yerde görünmektedirler.

Bu savaşçılarla iletişim kuran görgü tanıkları, bu oluşuma bağlı bir kişinin Kuzey Kafkasya, Transkafkasya, Azerbaycan'da işe alındığını söylüyorlar. Çok farklı kıyafet ve silahlara sahiptirler. Rus AK-74M'ler, Amerikan M4 ve M16A3 ile yan yana olmak üzere Eski bir "Afgan" ve modern ‘’NATO’’ kamuflajları vardır. Bütün bunlar, büyük olasılıkla ‘’TURAN’’ın hizmetlerinin Suriye hükümeti tarafından desteklenen özel askeri şirketlerden (PMC) biri olduğuna işaret ediyor.

Bu oluşumun 400 kadar savaşçısının bir kısmı yakında Halep-Es-Saura otoyolunun kontrolünü eline alacak ve cihatçılar tarafından gerçekleştirilecek saldırılara karşı korunacak olan Halep şehrine gönderileceklerdir. Sonuç olarak, R2 yönünde ilerleyen Silahlı Kuvvetler grubunda güçlü bir arka plan oluşturulacaktır.

Suriye'de yasal hükümetin yanında yer alan bu müfrezeler, SSCB cumhuriyetlerinin çoğunluğunun temsilcilerinin kendilerine karşı silah aldığını militanlara açıkça ifade etmelidir. Böylece Suriye ordusunun liderliği İki sorunu çözmektedir; önemli haberleşmelerde garnizon hizmeti taşıyan birimleri serbest bırakmakta ve iyi eğitimli anti-gerilla özel kuvvetleri emrinde olurlar.

Devam edelim,

Şimdi buradan itibaren yazacaklarımda bölgede komutanlık yapan bir arkadaşımızın bize attığı notlar. Anlattıklarına göre bölgede ki paralı askerler konusunda hem Rusya hem de ABD yoğun bir şekilde yığınak yapıyor. Çünkü yabancı savaşçılar, Suriye meselesinin önemli bir konumundadır. DAEŞ başta olmak üzere birçok grubun ciddi bir kısmını oluştururlar. Balkanlaşan Orta doğu coğrafyasında örgütlerde "El Kaideleşme" sürecine girmektedir. Bu süreç tehlikeli uzun vadede kanın durmayacağı anlamına gelmektedir.

 

Suriye iç savaşında vekaletler arasındaki savaşın önemli aktörlerinden biriside yabancı savaşçılardır. Nitekim "El Kaideleşen" DAEŞ en büyük insan gücünü de yabancı savaşçılardan (başka ülkelerden savaşa katılan militanlardan) alıyor. Sadece DAEŞ 'te mi yabancı savaşçılar? Elbette hayır.

Peki, kimler bunlar?

PYD saflarında savaşan, Alman, Sırp Danimarka, Hollanda, İsveç, Amerika vs. vatandaşı teröristler.

Esad rejiminin safında savaşan İran-Şii milisleri ve yabancı Hristiyan Arap savaşçılar DAEŞ safında savaşan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Türkistanlılar, çeçenler, Arabistan ve Afrika’dan gelen teröristler.

Rusya safında oluşturulan daha daha önce bahsettiğimiz, Türkistanlılar, Çeçenler...

Suriye muhalefetinde özgür Suriye ordusunda savaşan Çeçenler, muhacir Araplar ve yine Türkistanlılar.

Savaş devam ediyor peki İDLİPTE sıkışan yabancı savaşçılar akıbetleri ne olacak? Bu soruyu sormamızın asıl sebebi Türkiye son çıkış noktaları. Canlarını kurtaracak pozisyona düştüklerinde bize sığınacaklar. İstihbaratın sorgulamasına da yani siz kimsiniz diye sorulduğunda biz TURAN ordusuyuz diyecekler. Gördüğünüz üzere TURAN ordusunda ki personel Türkiye’ye ait personeller değil. Yani Ordu var ama bizim değil. TURAN ordusu RUSYA-PUTİN’in planı.

Devam edelim,

Şimdi sonuç ihtimallerini birlikte sıralayalım;

* Yasadışı yollarla Türkiye’ye geçecekler?

* Beklentisini karşılanamayanlar başka terör örgütlerine katılacak?

* Kendini başka ülkelerin topraklarında örgütlenecekler? Bunlara daha fazla ekleme yapabiliriz...

Türkiye’nin olası İDLİP müdahalesi ile karşılaşacağı en büyük sorun farklı kontrol merkezleridir. Bu mevzu güç dağınıklığı da düşünüldüğünde büyük riskler içermektedir. Kısacası burada herkesin herkesi kullandığı vahim bir tablo ortaya çıkıyor.

Şimdi dikkatinizi Suriye’de ki en büyük yabancı gruplardan Türkistanlılara dikkatinizi çekmek istiyorum. Türkistanlılar kimdir? Bilmeyen yoktur umarım Kazak, Kırgız, Özbek, Doğu Türkistanlı vs. yani kısaca  bizim öz kardeşlerimiz.

Devam ediyorum,

Çin’de baskı zulüm ve şiddetin tavan yaptığı doğu Türkistan meselesi ülkemizde yeteri kadar gündeme gelmiyor. Bu uygulanan toplumsal baskı elbette farklı tepkiler açığa çıkaracaktır. İş de bu tepkiyi farklı profesyonel ve bir şekilde kanalize eden devletler Türkistanlı kardeşlerimizin üstün savaş yeteneklerini sahada kullanmayı başarıyor.

 

Sahadakilere  Türkistanlılar nasıl diye sorulduğunda? Size bir kişi olumsuz kelime söylemez.

Sonuç olarak,

Çeşitli baskı ve zulümlerle savaşmaya zorlanan bu kardeşlerimiz gururlu, inançlı, güçlü, mütevazı yapıları ardında saklanmış inanılmaz savaş yetenekleri tüm gruplar tarafından saygı ile karşılanmaktadır. Büyük gruplar içerisinde özel operasyon birlikleri gibi çalışmaktadırlar. En aktif ve muharip gücü oluştururlar.

Pekâlâ,

Başta RUSYA olmak üzere devletlerin ve DAEŞ, EL kaide, gibi örgütlerinde bunu bildiğini ve kendi saflarına çekmeye çalıştıklarını da varsayarsak bu karşımıza bir sorun olarak çıkmaktadır.

Doğru hamleler ile buradaki kardeşlerimizi sahiplenmemiz ve daha aktif politikada olmamız  gerekmektedir. Bu adımlar ile diğer bölgelerden farklı terörist gruplara katılımı engelleyerek Rusya’nın bile kendi çıkarları için  kullandığı kardeşlerimizi doğru adrese yani Türkiye Cumhuriyetinin çelik kanatları altına altına alınmalıdır. 

Şunu bir kez daha hatırlamakta fayda var "Stratejiniz yanlışsa taktik doğrularla başarı sağlayamazsınız."

Saygılarımla,

Seslimakale
16 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;