GÜNCEL

Ali Turhan : Mavi Balina

Tarih
09 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan
Konu gençler olduğunda hassaslaşıyorum. Onlardan çok şey bekliyoruz bu ülke ve ümmet için. Gözyaşlarıyla sulanan tohumların hasadını bugünün gençleri yapacak inşaallah. Muazzam iyi yetişen şuurlu gençlerimiz çok hamdolsun. Ancak genele bakıldığında gençliğin gidişatı konusunda bazı endişelerimiz de yok değil.

 

Bugün gençliğimizi tehdit eden; ahlak dışılık, zararlı alışkanlıklar, inançsızlık ve psikolojik sorunlar olarak sayabileceğimiz sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıların ülkemizin geleceğine kasteden bazı malum düşmanlarımız tarafından desteklendiği de artık sır değil. Devletimiz bunların tabi ki farkında , gereken mücadele de yapılmakta. Ancak sadece devletin mücadelesinin yetmediği bir durumla karşı karşıyayız. Ailelere düşen görev bu noktada devletten çok daha fazla. Aile derken sadece ana-babalar değil büyük kardeşlerin de küçükleri üzerinde sorumlulukları mevcut.

 

“Devletin mücadelesi neden yetmiyormuş, devletimiz yetersiz mi yani?” diye bir soru sorulduğunu duyar gibiyim. Vereceğimiz örneği okuduğunuzda bize hak vereceğinizi biliyoruz. Örneğimiz nedir derseniz , Mavi Balina adlı bir oyun! Gençleri intihara kadar sürükleyen bu oyun öyle uygulama marketlerinden indirilen , bir merkezi olan bildiğimiz türden bir oyun değil.. Sosyal medya üzerinden yayılan ve birebir iletişim yolu ile kurbanlarına iletilen 50 adet emir içeriyor. Gençler başta zararsız gibi görünen bu emirlere uyarak kontrollerini yavaş yavaş bu oyunun yöneticilerine kaptırıyorlar. Aileleri sorunu farketmezlerse son emire kadar ilerleyen genç intihar ediyor, zira 50. emir intihar! Dünyada bilinen 130 adet Mavi Balina intihar vakası var içlerinde müslüman gençler de var ve biri de Türk! Son emire kadar ilerlemeyen ama vucudlarına kalıcı hasarlar veren genç sayısı ise onbinlerle ifade ediliyor. Örneğin en masumu koluna jiletle balina resmi çizmek ile başlayan bir dizi emir en sonunda vucudda ve yüzde kalıcı izler bırakacak hale geliyor gençler. Sürekli psikolojik telkinlerle de genç intihara sürükleniyor.

 

Rusya'da bu oyunu ilk çıkarak kişi tutuklandı... Oyunu “dünyadan beyinsizleri temizlemek”için çıkardığını da itiraf etti. Ancak oyun durmadı , sosyal medya üzerinde hızla yayıldı. Emirler sosyal medya mesajları üzerinden yayıldığı için engellenemedi. Devletimiz , ilk refleks olarak Rus sosyal medya sitesi VK'ya erişimi kapattı ancak çözüm olmadığı anlaşılınca tekrar açıldı.. Zira sosyal medya sitelerinin çok sayıda normal kullanıcısı da var. Terör her zamanki gibi normal insanların arasına saklanarak yayılıyor. Bakınız, ulaştırma bakanımız Sn. Ahmet Arslan Mavi Balina sapıklığı hakkında ne demiş : Bu oyun kullanıcılar arasında özel linklerle oynanan bir oyun. Oyunu oyun yöneticisi adı verilen korsanlar yönetiyor. Bu en tehlikeli kısım. Diğer zararlı içerikleri engellediğimiz gibi bunu engelleme şansımız yok. Bunun da cezai müeyyideleri var. Kullanıcılar bu tip yanlış eylemlerle, bildirimlerle karşılaştıklarında bize bildirsinler. BTK ve İçişleri Bakanlığımız buna karşı alınacak tedbirlere çalışıyorlar. Başlangıçta masum görünen ve günün sonunda gençlerimize zarar veren oyunları kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Zararlı içerikli yayınları BTK olarak durdurabiliyoruz ama böyle özel linklerle çalışan oyunlara bir şey yapamıyoruz. Üzerinde çalışıyoruz. BTK ve emniyet uzmanları çalışma yapıyor."

 

Yani sorun sadece bizim devletimizin değil tüm devletlerin sorunu. Başta zikrettiğimiz gibi en büyük sorumluluk da ailelere düşüyor. Çocuklarımızı dinine, ümmetine , milletine , devletine bağlı yetiştirirken uyanık olmak ve çocukları sürekli gözlemlememiz elzemdir. Ani bedensel ve ruhsal değişiklikler halinde e alarm durumuna geçmeliyiz. Çocuklarımızın aklını kimseye ipotek ettirmemeliyiz, akıllarını ipotek ettiren apoletli robotların 15Temmuz gecesinde yaptıkları hain katliamları unutmayalım. Akıl en büyük nimettir, akıl olmazsa iman dahi olmaz. Lütfen çocuklarımızın zihinlerinin istikamet üzre olmalarını sağlayalım ve bu konuda hep diken üstünde duralım. Gençlerde inanç boşluğunun sonuçları facialara dönüşebilmektedir. Çocuklarımızın maddi eğitimini önemsediğimiz kadar manevi eğitimlerini de önemsemeli, bu konuda üzerlerine titremeliyiz.

 

Saygılarımızla.

Seslimakale.com
9 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;