SİYASET

Ali Turhan : Erken seçimden devlete

Tarih
22 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Kendime şu soruyu hep sormuşumdur. Devlet dediğimiz, ama kimlerden oluştuğunu asla belirleyemediğimiz bu mükemmel yapıda en üst bürokrat Devlet Bahçeli’midir diye.  Yedi Hazirandan beri kararlı duruşu, ülkeyi seçime götürmesi ve ulusal düşmana karşı hükümetle birlikte devlet refleksi göstermesi Bahçelinin hayran sayısını daha da arttırıyor.

 Asıl pik yaptığı mevzu ise bunların da dışında.

 Erdoğan sonrasın da AK PARTİ içerisinde bulunamayan iki numaralı adayın MHP içerisinden bulunmuş olması ve iktidar partisinin mensuplarının da bunu giderek kabullenmesi ve sahiplenmesi siyasetteki en değerli etkileşim olsa gerek.

 Bu dengeler doğrultusun da iki lider sadece otuz dakikalık bir görüşmeyle erken seçim kararı alarak, içten yapılan kuşatmaya beklenmedik bir şekilde mesaj verdiler.

  Oluşan bu seçim atmosferi en çok liderlerin işine yarayacak çünkü tüm ülke onlara kilitlenecek. Hedefler bile değişti şimdiden. Zira Erdoğan tek başımayım, kuşatıldım, troller var, çalışmaya bürokrat gitsin diye bağırmasına karşın hiçbir bürokrat üstüne alınmıyordu.

 Günlerce mecliste feto var dediler, sayı hatta isim verdiler, yine de istifa olmadı. YÖK fotocu rektör atadı dediler hiçbir rektör görevden alınmadı. Velhasıl kelam herkesin arkasın da üst düzey bir Ak Partili olduğu için kimseye dokunulmadı. Dile getirilip söylenmeyen asıl mevzu ise artık kadrolara ehliyetli ve liyakatli atamalar yapılmıyordu. Makama gelenler berberini, bakıcısının ağabeyini yâda ilkokul öğretmenin bir yakınını işe alma da referans kullanıyordu.

Bu kadar olumsuzluğa sebep olan o isimler aradan sıyrılacak mı?

Ekonomik gerekçeler dolar artışına bağlı olan akaryakıt artışı, üniversiteli gençlerin gelecek kaygısıyla birleşince kullanılmaya hazır alev topuna dönüyordu. Suriye ilerlemesi hariç hiçbir şey düzgün anlatılmıyordu. Bu olumlu hava da 2019’a kadar gitmezdi.

 Yani karanlık eller ve içerdeki karanlık yüzler yine anlaşmış ve hamleler başlıyordu

Bahçeliye gelince Cem Uzan döneminde yaşadığı sıkıntıyla yine yüzleşiyordu. Devleti tavsiye etmek isteyen eski Türkiyeliler, Bahçelinin partinin kontrolünü kaybettiğini, yönetemediğini seslendirirken, yenilenmenin de şart olduğunu söylüyorlardı.

  Çünkü bahçeli parti içinde ki birçok sorunlu unsuru temizlemiş göze hoş gelmeyen köşeleri rendelemişti. Yeni devletin kurucu unsurlarından olan ve TÜRKÇÜLÜK fikrinin temsilcisi olan bu ekip iyice kodlarına dönüyordu. Fabrika ayarları olan Yusuf AKCURA, Ağaoğlu AHMET, Ziya GÖKALP gibi aydınların anlattığı arı düşünceler kimi neden rahatsız ediyordu ki.

Kılıçtaroğluna gelince, erken seçimi en çok o arzuluyordu. Yüzde altmış garanti, teşkilatlar hazır, listeler belli idi. Rezidansların inşaatçısı, kalıpçısı, duvarcısı, arsa sahibi bilgilendirilmiş, zafer konuşması için balkon temizlenmiş, hatta genişletilmiş kapasitesi de arttırılmıştı.

Hesaplanmamış tek konu var o da cumhurbaşkanı adayı; hemen gazetelere ilan verdiler. Ama yandaş olanlara değil. Şimdi birçoğunuz HÜRRİYETTE bulamadım falan der diye uyarıyorum. Onun ekip değişti.  İşte adı belli olanlara ilan verildi

Ne tür bir ilan arayacağız

 CHP de konuşlandırılmak üzere, çatı işlerinden anlayan, istiklal marşını başka marşlarla karıştırmayan, başkan olmazsa diğer partiler de siyaset yapmayacağına yemin edebilecek üs düzey ülke yönetici si arıyoruz yazacak.

 Ya hu bunlar halka inmeyi mi yanlış anladılar yine ama olsun.

Gelelim bu çekici ilana kim başvuru yapar kısmına…

Tecrübeli diye ibare konmadığı için, eski başkanlardan ne GÜL ne de SEZER olamaz.

Askeriye ve Yargıtay her zaman revaçta olduğu için emekli Paşa veya Baro kayıtlılar aday olabiliyor.

 Daha bir sürü sayarım ama ben sizi çok yormayayım

Ben sizin bayan kontenjanınızı kullanmak suretiyle adayınızı söyleyeyim.

Sürekli kaosa fısıldayan kadın Meral teyze!

Nasıl aday ama?

 Prezantabıl, modern, laik, devleti tanıyan, DYP, MHP, İYİ partiyi bilen, Refahyol ekibiyle de vaktinde iş yapmışlığını da ilave dince on parmağında on marifet. Süper aday olur valla.

 Hem ekmekçi Ekmelettin bile benim adayım da Erdoğan demiş baksanıza on dan da hayır gelmeyecek yani.

 Meral teyze olur hem süper olur hem mükemmel ötesi olur.

 Şimdi partisi seçime giremedi mağduriyeti de var hem şöyle bir düşündüm sizde ona LAİK ’siniz. Benden söylemesi, işleriniz yoğun zaten şura da seçime iki ay kalmış. Kamudan istifalarımı kontrol edeceksiniz, egale edeceğiniz isimleri belirliyeceksiniz, kurmaylarınızdaki potansiyel bakanları vekil yapamayacağınız için en iyi adamlarınızı belki de kendi elinizle yemiş olacaksınız.

 

Ya hu bu seçimi erken mi, baskın mı ne diyorsanız artık kim geriye çektiyse, ki bu devlet tir zaten. Fevkaladenin fevkin de olmuş

 Yani her hâlükârda devlet bir taşla üç beş kuş birden vurmuş olmuyor mu size göre de?

Hadi hayırlı olsun.

 Av mevsimi başladı bu arada bilginiz olsun…

Saygılarımla

Seslimakale
22 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;