GÜNCEL

Ali Karahasanoğlu : “Beyaz Toros” suç ama “Apo posteri” hak, öyle mi?

Tarih
11 Mart 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Karahasanoğlu

Bursaspor ile Amedspor maçında Yeşil lakaplı Mahmut Yıldırım ile “beyaz Toros” çizimlerinin gösterilmesi tartışmalara sebep oldu.

Mahmut Yıldırım kim?

AK Parti iktidarı öncesinde, derin devletin kullandığı, cinayetleri ile ünlü bir kişi..

“Beyaz Toros” ne?

AK Parti iktidarı sorumluymuş gibi, Cumartesi annelerinin “Eşim/oğlum/babam/kardeşim, bir akşam beyaz Toros ile gelen iki kişi tarafından ‘iki dakika gelir misin’ diye çağrıldı. Gidiş o gidiş.. ne kendisini bulabildik, ne cesedini. 30 yıldır haber alamıyoruz” anlatımları ile acılarını dillendirdikleri olayların farklı versiyonlarında değişmez verisi..

Kimisinde akşam vakti gelinmiş. Kimisinde öğlen vakti.

Kimisinde 18 yaşındaki evin oğlu götürülmüş, kimisinde 40 yaşındaki eş.. Kimisinde baba..

Kimisinde “İki dakika” demişler. Kimisinde, “İl merkezine kadar gidip geleceğiz” demişler..

Ama hepsinde, “beyaz Toros” ile gelinmiş..

Yani, derin devletin kullandığı, devletin resmi görevlilerinin, resmi araçları..

Beyaz Toros olayı nedir? Bursaspor Amed maçında neden Beyaz Toros Yeşil pankartı açıldı? - Türkiye GazetesiBursaspor tribünlerinde “beyaz Toros” ile Mahmut Yıldırım’ın çizimlerinin gösterilmesi de..

Kahinlik olduğunu düşünmeyin, mesaj çok açık..

Mesaj ne?

AK Parti iktidarı öncesinde oğullarını/eşlerini/babalarını/kardeşlerini yargısız infazla kaybedenlere “yenilerini yaşatırız” tehdidinden ibaret bir mesaj!..

Böyle bir tehdidi kabul etmek mümkün mü?

Tabii ki hayır.

Bunun bir cezası olmalı mı?

Tabii ki evet.

Nitekim gözaltılar oldu..

Soruşturmalar yürütülüyor..

Irkçı Ümit Özdağ gibi ırkçılar hariç, hiç kimse, “beyaz Toros çizimleri, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım çizimleri, suç değildir. Bir düşünce açıklamasıdır” demedi..

Diyemez..  

HDP’liler bu görüntü üzerinde hemen tepinmeye başladılar..

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve sözümona Anayasa Hukuk Profesörü olduğu söylenilen Mithat Sancar şu açıklamayı yaptılar: 

“Kürt sivillerin kaçırılıp katledilmesiyle bilinen Beyaz Toros aracı ile yine JİTEM tetikçilerinden ‘Yeşil’ kod Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafları açılmıştır. Bu ırkçı, kesif faşizm ve nefret iklimi öyle sıradan bir avuç taraftarın planı değildir.”

Bu cümlelerin devamında, Emniyet’ten başlayıp, valiye kadar daha ilerilere kadar birçok kişişi istifaya da davet ettiler..

Maçta Öcalan posterleriAçıklamalarına şöyle devam ettiler:

“Herkes iyi bilmelidir ki 90’ların JİTEM artıklarına da onların ağa babalarına da boyun eğen bir gelenek olmadık. Bugün kontra yapılara ve Beyaz Toroslara sığınan acziyete karşı da dimdik ayaktayız, mücadeledeyiz, buradayız.”

Pervin Buldan ile Mithat Sancar’a, “Şimdi ittifka arayışı içinde olduğunuz CHP ile İP, 90’ların JİTEM’inden sorumlu partiler değil mi?” diye soracağım ama..

“90’larla kastettiğiniz faili meçhullerin en yoğun yaşandığı yıllarda CHP’li Adalet Bakanları Seyfi Oktay ile Mehmet Moğultay görevde değil miydi? Faili meçhuller işlenirken, savcılaa emir verip, faillerini buldurmayan CHP’li Adalet Bakanları’na gözünüzü yumup, şimdi o CHP ile ittifak kurmaya çalışmak, nasıl bir mücadeledir” diyeceğim ama..

Onu ve ayrıntılarını daha sonra sorarız..

Şimdi Mahmut Yıldırım ve beyaz Toros fotoğrafları üzerinden yürüyelim..

  “Beyaz Toroslara sığınan acziyete karşı dimdik ayaktalar.. Ve beyaz Toros çizimleri sebebi ile emniyet müdüründen valisine, hatta bakanlara kadar hepsi istifa etmeli..

O fotoğrafları gösterenler, gözaltına alındığı halde, ilgililerin istifa etmesi isteniyor..

Peki, bu HDP’lilerde minnacık utanma duyguları varsa..

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu kadın cinayetlerini aklamaya devam ediyorAzıcık bir dürüstlükleri var ise, bana cevap versinler..

“JİTEM mensubu birisinin fotoğrafını göstermek, suçtur” diyorsunuz..

Ki; ben de size katılıyorum..

Yerine göre, muhataplarını tehdit etmektir..

Yerine göre, suçu ve suçluyu övmektir.. 

Yerine göre suça tahriktir, terör örgütünün propagandasıdır.. 

Peki..

“Bu ülkede 50 bin insanın, askeri ile polisi ile kaymakamı ile savcısı ile öğretmeni ile kundaktaki bebeği ile sivili ile memuru ile genci ile yaşlısı ile.. Öldürten teröristbaşı Apo’nun fotoğraflarını, mitinglerde, gösterilerde, toplantı alanlarında taşımak, duvarlara asmak, parti kongrelerine varıncaya kadar her yere sokmak nedir?”

Evet, ben de kabul ediyorum, “Faili meçhullerden sorumlu tutulan bir kişinin fotoğrafının gösterilmesi, ‘Sizi de faili meçhulle ortadan kaldırırız’ tehdidinde bulunmaktır..”

Bunu kabul ediyorum.. 

Peki siz şunu kabul ediyor musunuz: 

“Teröristbaşı Apo’nun fotoğrafının, bir etkinlikte gösterilmesi, duvara asılması, taşınması, aslında şu anlama gelir: Apo kimdir? Apo teröristtir. Apo sivil-asker demeden insanları öldürten bir katildir.. Apo’nun fotoğrafı ile size hatırlatıyoruz.. Sizi bir bomba ile öldürürüz. Sizin karakolunuzu basar, askerlerinizi vururuz. Öğretmeninizi, arabası geçerken yerleştirdiğimiz bomba ile patlatır, ortadan kaldırırız. Kaymakamınızın koltuğunun altına bomba yerleştirir öldürürüz.” 

Buyur cevap verin, anayasa profesörü Mithat Sancar..

JİTEM’cilerin işlediğini söylediğiniz cinayetlere hep birlikte karşı çıkalım. Çıkıyoruz da..

Ama siz de sahtekarlık yapmayın, dürüst olun..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;