GÜNCEL

Ahmet Hakan : Yerlerinde olsam

Tarih
16 Temmuz 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

CANAN KAFTANCIOĞLU: 15 Temmuz gecesi attığı demokrasi yanlısı bir tweet’ini paylaşıp, “Bakın ben böyle cici tweet’ler de attım” mesajı vermiş. YERİNDE OLSAM... Eski tweet’ler defterini unutmaya ve unutturmaya çalışırdım.

- ACUN ILICALI: Parayı bastırıp Hollanda’nın Fortuna Sittard adlı futbol takımını satın almış. YERİNDE OLSAM... Paramı böyle boş işlere harcamaz, zor günler için yastık altında saklardım.

- CEMAL ENGİNYURT: En son çıktığı tartışma programında acayip iyi bir polemikçi, kendini izleten bir tartışmacı, gerginliği belli dozda yükselten ekran yüzü olmayı başarmış. YERİNDE OLSAM... Tartışma programlarına daha çok çıkardım.

- ESER YENENLER: Fazla kilolarından kurtulmak istiyormuş. Bu sefer çok kararlıymış. Ödünsüz bir diyete başlamış. YERİNDE OLSAM... “En sevimli, en sempatik tarafım bu” diyerek vazgeçerdim.

- NUMAN KURTULMUŞ: Muhafazakâr kesimin bir bölümünün tepkisini çeken “İstanbul Sözleşmesi” için itiraz etmişti. YERİNDE OLSAM... “Bu sözleşme ortadan kalkarsa kadına şiddet meselesi ne olacak” sorusuna etkili bir cevap geliştirirdim.

- BEREN SAAT: Yine entel dantel açıklamalar yapmış konuk olduğu bir canlı yayında... YERİNDE OLSAM... Bu kadar kasmaz, “Olacağına varır” der, pek içselleştirmediğim konulara dalmazdım.

- EKREM İMAMOĞLU: Dönüp dolaşıyor, Kanal İstanbul meselesini köpürtüyor. Dönüp dolaşıyor, çekişme çıkaracak mevzulara sarılıyor. YERİNDE OLSAM... “Adam İstanbul’a amma hizmet etti ha!” dedirtmek için çırpınırdım.

- OZAN GÜVEN: Hâlâ üste çıkmaya çalışıyor, hâlâ burnundan kıl aldırmıyor. YERİNDE OLSAM... “Bağışlanamaz bir hata yaptım. Alkolü fazla kaçırınca öfkeme hâkim olamıyorum. Derhal tedaviye başlıyorum” diye bir açıklama yapardım.

- MANSUR YAVAŞ: İyi gidiyor. İşine bakıyor. Fakat arada dayanamayıp Melih Gökçek’e laf etmeden de duramıyor. En son yine böyle yaptı. YERİNDE OLSAM... Melih Gökçek’i “unutma bahçesi”ne atardım.

- CANAN KARATAY: Pandemiden önce reytingi acayip yüksekti. Her söylediği TT oluyordu. Pandemiyle birlikte bilimselliği acayip darbe yedi. YERİNDE OLSAM... Yeni bir huruç harekâtı planlamayı aklımdan bile geçirmezdim.

- FAHRETTİN KOCA: Pandemi meselesinden millet acayip sıkıldı, bıktı. Uyarı falan duymak istemiyor. Ancak o, ısrarla uyarılarına devam ediyor. YERİNDE OLSAM... Bıkkınlığı düşman beller ve buna karşı yepyeni bir strateji geliştirirdim.

- BURHAN KUZU: Bir ara her konuda tweet atıyor, en tartışmalı konulara dalıyor, lüzumsuz gerilimlerin güm diye ortasında kalıyordu. Ama artık kesti. YERİNDE OLSAM... Twitter orucunu sürdürürdüm.


ABDULLAH GÜL’ÜN AYASOFYA TELEFONU

Abdullah Gül'den Erdoğan'a Ayasofya telefonuİŞİTTİĞİME göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayıp Ayasofya kararından dolayı tebrik etmiş Abdullah Gül...

*

Benimse kafamda tek bir soru var:

*

Bu telefon...

Abdullah Gül’ün ‘millet ittifakı’ adayı olması işini...

Daha da zorlaştırır mı, yoksa kolaylaştırır mı?


BUZ GİBİ SOĞUYORUM

- 15 Temmuz’a “tiyatro” dendiğinde...

- “FETÖ’cüsün/Asıl sen FETÖ’cüsün” tartışması başladığında...

- 15 Temmuz’da yapılan muazzam direniş küçümsendiğinde...

- 15 Temmuz bağlamında bir milli birlik sağlanamadığında...

*

BUZ GİBİ SOĞUYORUM.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;