GÜNCEL

Ahmet Hakan : Üç maddede… İmamoğlu’nun dini vakıflarla ilgili kararı

Tarih
30 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

ÜÇ MADDEDE... İMAMOĞLU’NUN DİNİ VAKIFLARLA İLGİLİ KARARI

MADDE BİR: 25 sene önce İstanbul Belediyesi, dini vakıfları, dernekleri kapısından bile geçirmezdi. Zırnık koklatılmazdı bu yapılara... 25 senedir ise dini vakıfların, derneklerin büyük çoğu, sırtlarını İstanbul Belediyesi’ne dayamış durumdalar. Ekrem İmamoğlu, “Bundan sonra size kaynak yok” diyerek... Buna bir son vermiş oldu. Artık bu vakıflar, belediye kaynaklarına değil, halkın desteğine yaslanmak zorunda!

MADDE İKİ: 25 sene önce İstanbul Belediyesi, kendi ideolojik yaklaşımlarına uygun olarak laik cemaatleri, seküler vakıfları, dinsel yönü bulunmayan dernekleri beslerdi. Tabii o zaman kimsenin aklına “Sen ne hakla benim vergilerimle oluşan kaynakları, bana sormadan bu vakıflara, bu derneklere veriyorsun” diye sormak gelmezdi. Normalmiş gibi karşılanırdı bu durum. Bugünkü tartışmalarda bunu da unutmamak gerekir!

MADDE ÜÇ: Ekrem İmamoğlu’nun aldığı kararı sonuna kadar destekliyorum. Ama bir şartla! Dini vakıflardan, derneklerden kestiği kaynakları, laik ve seküler vakıflara ve derneklere aktarmaya kalkmayacak. Eğer aktarmaya kalkarsa... Attığı adım ilkesel bir adım olmaktan çıkar. Sadece musluğun yönünü değiştirmiş olur. Bu da her gelenin kendi adamlarını beslediği sistemin devam etmesi anlamına gelir ki hafazanallah!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaveR

    31 Ağustos 2019 16:06
    1 0
    yeni başkandan istanbul müslimlerini memnun edecek bir kara bekliyoruz. yoksa o kadar müslim niye ona oy verdi. dualar etti.binali bey,13bine inen farkı bile durduran güce boyun eğdi. kadının biri GÖREVİNİ YAPTI, ERTESİ GÜN İSTİFA ETTİ, EMEKLİ OLDU. BİZİM MUSLİM TAKIM UYUYOR HALA.başkanın fırsat buy fırsat CAMİLERE TURNİKE KOYUN, GİRECEK OLAN AKBİL ÇEKTİRSİN ÖYLE GİRSİN.ÖYLE BEDAVA GİRMEK OLMASIN.BİZİM MAHALLE YE BU YARAŞIR.
  • mehmetm

    30 Ağustos 2019 23:22
    1 0
    AHC İmamoğlu'nda ilke olduğunu söylüyor. İlke denen varlık AHC de de olmayınca böyle abuk subuk konuşuyor. Adam İstanbul'u % 57 ye bir çırpıda sattı.( Ha gayret 60 a üç kaldı .) Eminim ki Sülün Osman bu manzara karşısında mezarında ters dönmüştür.
  • Dam ustunde Saksagan

    30 Ağustos 2019 15:38
    2 1
    "..dinsel yönü bulunmayan dernekleri beslerdi.." Turkiye bir musluman ulkesi. Millet: asgere mehmetcik kislaya peygamber ocagi" der! Asgerde hayatini kaybedene sehit der iken, hangi sapik Turk/islam vakiflarina Turk sehir/belediyelerinin destegini kesmeye cüret edebiliyor? Kaldi ki, o sozde laik sekuler, dini yonu bulunmayan yapilar dedikleri Turk/islamin kanli katilleri dedil mi?
  • hursit dilaver

    30 Ağustos 2019 15:12
    3 1
    bu ahmet imamhatipli di mi ne güzel bak.şimdinin imam hatiplisi böyle olur işte.hasıl bir evrilme,devrilme,devşirme yaşanıyor gör ey AKP.bak ömür hanım kıçı gözüken şortlarla AVMlerde dolaşılmaz diyor ayıp diyor. derdi ahmette. bir de bizim melih gökçeğin kanalındaki, izmirli kadında.izmir özgürmüş. her şey giyerlermiş. çok iyi ben de izmirde sexparkı istiyorum.özgürce sevişelim
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;