GÜNCEL

Ahmet Hakan : Tunç Soyer nasıl biri?

Tarih
05 Kasım 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

İzmir’e gidip de kendisini tanımadan önce...

Ben sanıyordum ki...

TUNÇ SOYER, şöyle bir adamdır:

*

Fena halde alafrangadır... İzmir’de “adeta bir İsveçli” edasıyla takılmaktadır... “Bisikletle işe giden başkan” havası basarak işi idare etmektedir... Sürekli “Çav Bella”yı mırıldanmaktadır... Hep “Ah o gemide ben de olsaydım” diye dans etmektedir... Çarşaflı bir hanımefendi görünce yüzünü hafifçe ekşitmektedir... “Selamün aleyküm” dendiğinde yadırgamaktadır... Yoksul mahallelerin kıyısından bile geçmemektedir...

 

Tunç Soyer nasıl biriİzmir’e gidip kendisini tanıdıktan sonra...

Anladım ve fark ettim ki...

TUNÇ SOYER, şöyle bir adammış:

*

Alafrangalığa, jantiliğe falan zerre yüz vermiyormuş... Kahvehanelerin önünden geçerden gürül gürül “Selamün aleyküm” diyormuş... Kıyafetleriyle zerre kadar ilgilenmeden çarşaflı, başörtülü hanımların dertleriyle dertleniyormuş... Kadifekale ve Gültepe gibi İzmir’in nispeten yoksul mahallelerinde acayip mutlu oluyormuş... Sorun çözmeye odaklıymış... “Halk adamı” nitelemesini sonsuz hak ediyormuş... Çok sıcakkanlıymış, fena halde alçakgönüllüymüş...

*

Gelin, hep birlikte haykıralım: KAHROLSUN ÖNYARGI!

HEYECANLANDIRAN İKİ PROJE

KEMERALTI ÇARŞISI: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in ünlü Kemeraltı Çarşısı için “Dünyanın en eski ve en büyük açık hava çarşısı” diyor. İşte bu çarşıyı baştan sona güzelleştirecek, tarihi dokuya uygun büyük bir restorasyon planlıyor Tunç Soyer... En önem verdiği projelerin başında bu geliyor.

*

ANTİK TİYATRO: Kadifekale’de “Smyrna Antik Tiyatrosu” adıyla bilinen bir Roma tiyatrosu var. Kazıları sürüyor. 20 bin kişilik bir tiyatro bu... Efes Antik Tiyatrosu ayarında... İzmir Körfezi’ne bakan bu tiyatronun ortaya çıkarılmasını hedefliyor Soyer... Somut bir tarih de belirlemiş: 29 Ekim 2023’te Tarkan konseriyle bu muhteşem tiyatroyu İzmir’e kazandırmak istiyor.

Tunç Soyer nasıl biriSOYER’İN BU SÖZLERİNDE NE VAR ALLAH AŞKINA?

TUNÇ Soyer şöyle demiş:

*

 “Alevilerin cemevi talebini, Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini, Romanların kültürlerini yaşatacağı alanları, Suriyeli sığınmacılar meselesini, engellilerin sosyal yaşamda yaşadığı zorlukları, kadın özgürlüğünü, işsizliği, yoksulluğu, barışı ve onlarca farklı toplumsal sorunun çözümünü sadece Ankara’nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik”.

*

Sanki bu sözleri söylemek kriminal bir iş yapmakmış gibi Soyer’in üzerine gidiyorlar. Özellikle de “Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteği” vurgusu üzerinden... AK Parti hükümeti, Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet taleplerine karşılık vermiş bir hükümettir. Çıkar, “Biz o işi çoktan halletmiştik” dersin... Bir suçla karşılaşmış gibi tavır koymak da neyin nesi?

NEPTÜN SOYER

UZAKTAN olumsuz bir imajı var Tunç Soyer’in eşi Neptün Hanım’ın... Niye var? Vallahi bilmiyorum. Tanıyınca fark ettim ki... Dobra bir hanımefendi kendisi... Düşündüğünü söylüyor. Yaman bir Karadeniz kadını... Eşinden, eşinin belediye başkanlığından güç almadan sosyal işler yapmış, onları yapmayı sürdürüyor. Kendisiyle dalga geçebilen, yanında rahatça konuşulan, burnu asla havada olmayan, eşini hep överek değil de eşini eleştirerek yanında duran biri... İmaj mimaj hikâye yani... İşin aslı bu!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Aslında Ne Diyor 3

    06 Kasım 2019 17:34
    11 1
    Düşünen herkes şunu rahatça söyler. CHP bu ülkede ana muhalefet partisi olsa da hiç bir zaman olumlu, yapıcı, milletin hayrına olacak bir muhalefet yapmadı. Önceki dönemlerde hükumet ortağı olduğunda da bu durum aynıydı. Partiye hakim ideoloji gözlüğü ile bakıp hareket ettiler. Şimdi ettikleri süslü beyanların da aslında içi bu yüzden boş.
  • Aslında Ne Diyor 2

    06 Kasım 2019 17:26
    2 0
    Bunu İzmir' in yeni belediye başkanı da biliyor elbette. Ama özellikle ittifak ettiği kesimlerin gönlünü alma ihtiyacı duyuyor şu sıralar. Malum Barış Pınarları harekatına "içi kan ağlayarak" hükumete destek verdiler ya CHP olarak. Bu da HDP yi iyice kızdırdı. Şimdi bol siyaset soslu beyanlarla ortamı düzeltme telaşı var. CHP' nin şimdiye kadar bu saydığı özgürlüklere kavuşmada en ufak bir çabası olmuş mudur bir düşünelim.
  • Aslında Ne Diyor 1

    06 Kasım 2019 17:16
    3 0
    Sadece Kürtçe için değil, Çerkez, Laz, Boşnak ve Arap dilleri için ana dilde yazılı-görsel yayın ve kurslar, Romanların kültürel talepleri, Alevilerin cemevleri açmasına destek, Suriyeli sığınmacılara dünya standartlarının üstünde barındırma, engelli vatandaşlar için hukuki düzenlemeler, kadına pozitif ayrımcılık bu hükumetin zamanında zaten atılmış adımlar.
  • hhcyrl

    05 Kasım 2019 22:22
    4 0
    Bir zamanlar Selahattin Demirtaş'ı ekrana çıkarıp saz çaldırıp parlatmıştın, şimdi sıra Tunç denen adamı parlatmaya mı geldi? Yazıklar olsun sizlere.
  • Mustafa

    05 Kasım 2019 14:38
    9 0
    Bundan yıllar önceydi. Kalabalık bir eğitimci topluluğuna bir psikolog danışmanı, Konusu sabır olan bir konuşma yapıyordu. Ne aksilik ses sisteminde bir problem oluştu ve giderilmesi kısa bir zaman aldı. Sabır konusunda konferans veren bu konuşmacı işte o sabır dediği konudan nasibini almadığını gösterdi. Misafir bir gazeteci iseniz karşı tarafın farklı görünmesi yargılarınızı değiştirmemeli ve yerine temkinli olmanızı gerektirir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;