GÜNCEL

Ahmet Hakan : Kadın cinayetlerini önlemenin 10 şartı

Tarih
06 Aralık 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

BİR: “O saatte orada ne işi varmış” şeklinde özetleyebileceğimiz, katillere gerekçe üreten her türlü kepazelikle ölümüne mücadele ŞART.

İKİ: Israrlı takip olmadığında paçayı kurtaracak olan kadın katillerinin üzerinde her türlü medya baskısı uygulamak ŞART...

*

ÜÇ: Katilleri savunan avukatların “Maktul de aranmış ama...” türü aşağılık savunmalarına karşı topyekûn seferberlik ŞART.

*

DÖRT: Ölümle tehdit edilen kadınları katilleriyle uzlaşmaya gönderen resmi makamlara “hop” demek ŞART.

*

BEŞ: Kadınlar can verirken “Aile ölüyor aile! Biz asıl aileye sahip çıkalım” diyen bazı muhafazakârlara “dur” demek ŞART.

*

ALTI: “Ya benimsin ya kara toprağın” adı verilen yeryüzünün en şerefsiz felsefesini darmadağın etmek ŞART.

*

YEDİ: Psikopat katillerin kolayca firar edip avlanmaya çıkabildikleri açık cezaevleri meselesine esaslı bir neşter atmak ŞART.

*

SEKİZ: Kadınların kendi güvenliklerini kendilerinin sağlamaları için ne gerekiyorsa yapılması ŞART.

*

DOKUZ: Efelenmelere, kontrolsüz öfkelere, psikopatça heveslere dayalı olan erkeklik anlayışını yıkmak ŞART.

*

ON: Öldürülen kadınların ardından sosyal medyada “Oh olsun, şunun kıyafetine bak” falan diye yazanlara katil adayı muamelesi yapmak ŞART.

 İDAM

ARADA bir “İdam isteriz” diye ortaya atılanları görünce hep yadırgardım. Gencecik kızların canlarına kıyan psikopat katilleri görünce ben de galeyana gelip “idam” falan demeye başlayınca... Bir anda o yadırgadığım şahıslara dönüştüğümü fark ettim. İnsan gerçekten çığırından çıkıyor ve “İdam da idam” deme noktasına gelebiliyor. Fakat biz yine de sağduyuyu elden kaçırmayalım. İdamın ilkel bir cezalandırma yöntemi olduğunu unutmayalım ve bir çözüm getirmediğini de bilelim.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali m

    11 Aralık 2019 14:58
    0 0
    Öldüren öldürüyor da öldüreni öldürmek neden çağdışı? Ne diyeyim dediğine gelesin!
  • '' Kısasta sizin için hayat vardır. ey akıl sahipleri umulur ki sakınırsınız '' Bakara 179. Allah akıl sahiplerine hitap ediyor. .

    07 Aralık 2019 23:38
    0 0
    mehmetm
  • Halis

    07 Aralık 2019 13:36
    1 0
    Allah şaşırtmaya görsün bir defa. Savrulduğun yeri gözün görmez. Nereden nereye dedirtir insana. Kişi inandığı gibi yaşamayınca, yaşadığı gibi inanır olurmuş. İdam ilkel bir ceza öyle mi? Abd ilkel bir devlet olduğu için o yüzden bu ceza uygulanıyormuş demek. Biz bilmiyorduk.
  • Geresiz

    07 Aralık 2019 09:58
    0 0
    Allahın kitabında emrettiği kısası çözümsüzlük olarak mı görüyorsunuz
  • Mehmet

    06 Aralık 2019 15:59
    5 1
    Bi de kendine Müslüman diyor Dinde yeri olan bir şeye çağdışı demek apaçık küfür dür Hem mesele niye sadece kadın cinayetlerini durdurmak olsun öldürülen erkeklerin canı can değil mi Öyle bir hale getirdiniz ki erkeğin biri vurulsa bıçaklansa suç işleyen serbest gezebiliyor Biri Kadına bırak tokadı, bağırsa şiddet suçundan içeri Böyle adalet olur mu?????? O beğenmediğin yazarlar bunu nazara alıyor Hain yalaka
  • Molla Kasım

    06 Aralık 2019 15:37
    2 1
    ,Ahmet ne zaöan denin idam yöntemini de çözüm getirmediğini iddia ediyorsun? Diyelim İdam çağdışı peki kadın cinayewtleri çok mu çağdaş? Değil değil mi? MAdem öyle çağ dışı cinayete çağdışı yöntem uygulayalım olmaz mı ????
  • hhcyrl

    06 Aralık 2019 14:41
    2 0
    Ahmet Hakan eften püften çözümler önereceğine Allah'ın hukukuna dönelim diyemiyorsun. Çözüm basit Allah'ın koyduğu hükümlerle hüküm verilir olay biter. Yok idam ilkel yok şu yok bu deyip durma!! Kısas de, şeriat de korkma korkma... Korkacaksan Allah'tan kork.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;