GÜNCEL

Ahmet Hakan : Didim’deki tecavüz iddiası yenilir yutulur iddia değil

Tarih
11 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile ilgili bir iddia yayınlandı dünkü Sabah gazetesinde.

Başkan Atabay’ın beş yıl önce bir kadına tecavüz ettiği öne sürülüyor.

*

İddia sahibi bir kadın...

“Başkan Atabay’dan iş istemeye gittim” diyor. “Atabay bana ‘Daha rahat bir ortamda konuşalım’ dedi” diyor. Kendisini bir çiftliğe götürdüklerini söylüyor. “İşin içinde belediye meclis üyeleri de var” diyor. “Bana alkol içirdiler, uyuşturucu verdiler” diyor.

*

Sonrası?

Korkunç!

“Tecavüz ettiler bana” diyor kadın.

*

Son dakika haberi: Tecavüz iddiası sonrası flaş gelişme! Didim Belediye Başkanı tutuklandı - Son Dakika HaberlerTürkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir kurumsal yapının başındaki isim, böyle bir iddianın muhatabı olmaz, olamaz, olmamalı.

Bu nedenle...

Kadının beyanının, kadının iddiasının üzerine gidilmeli.

Olay bütün yönleriyle araştırılmalı ve aydınlatılmalı.

*

Belediye başkanının partisiyle zerre kadar ilgilenilmeden yapılmalı bu.

Hakikati ortaya çıkarmak dışında hiçbir motivasyon söz konusu olmamalı.

*

Polise, savcılığa büyük iş düşüyor kısacası...

CÜBBELİ AHMET NOTLARI

CÜBBELİ Ahmet, Tarafsız Bölge’ye katıldı. Konumuz: Din, iman gibi konular değildi. Yani “Aman hocam, bize anlatın hele cennet nasıl bir yer” falan yapmadık. Amacımız netti: Küçücük kız çocuklarını taciz eden sapıkların, tarikat yapılarının içinden nasıl çıktığını anlamaya çalışmak. Cübbeli Ahmet, kendi bakış açısıyla olaylara açıklık getirmeye çalıştı. Ben de program boyunca çaktırmadan kendisini gözlemledim. İzlenimlerimi aktarıyorum:

*

Cübbeli Ahmet: "HDP'nin 10 tarikatla bağlantısı var" - HabermottoHerkesin sandığından daha geveze Cübbeli... Konuşmayı çok seviyor. Zavallı konular, onun elinde resmen detaylara boğuluyor.

Eşiyle geldi programa. Eşi, en büyük yardımcısı ve destekçisi... Kılık kıyafetini eşi belirliyormuş. Telefonlarına eşi cevap veriyor. Stüdyoda reklam aralarında en büyük taktiği eşinden alıyor.

*

Bazıları askerlik hatırası anlatmayı sever ya... Cübbeli de cezaevi hatıraları anlatmaya bayılıyor. Uzun uzun, tadını çıkara çıkara cezaevi hatırası anlatıyor.

*

Bir yastıklama üstadı Cübbeli... Sorularla sıkıştırılamıyor. Sert soruyu önce bir güzel yastıklıyor, ardından sorunun sabun gibi elden kaymasını sağlıyor.

*

Bir anlatısı var Cübbeli’nin... O anlatıyı, kendi çizdiği bir mantığın sistematiğine oturtmuş. O sistematikten milim sapmıyor. Zor bir iştir bunu başarmak. Cübbeli, bunu başaracak denli zeki.

*

Bir sağduyusu da var. En kabul edilemez bulunabilecek görüşlerini bile inceden ballandırarak ve kabul edilebilir sınırlar içine çekerek dile getirmesini başarıyor.

*

İnsani ilişkilerde on numara... Karşısındakinin kendisine yönelik tüm önyargılarını kıracak sofistike hamleler yapmasını iyi başarıyor. Bir süre sonra “Yahu kıyılmaz bu adama” demeye başlıyorsun.

*

“Ben bir garibim, ben tek başımayım, benim arkamda kimse yok” yaklaşımını hiç elden bırakmıyor. Öyle ustalıkla yediriyor ki konuşmalarının arasına bunu, ilk bakışta pek çakamıyorsun.

*

Bir humor duygusu var. Bıraksan gülecek ve güldürecek. Polemikçi bir yapısı da var. “Reddiye” adı altında yığınla polemik yapmış.

*

Aşırı geleneksel, aşırı tutucu, aşırı rivayetçi olmasına rağmen taktikleri, stratejileri, üslubu pek modern ve yenilikçi. Bu yönüyle kafa karıştırıyor.

TELEFON

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan CHP'li Faik Öztrak'a geçmiş olsun telefonuCHP Sözcüsü Faik Öztrak, her fırsatta Berat Albayrak’ı eleştiriyordu. Her fırsatta ama...

“Sosyete bakan” sözünün patenti de ona ait.

*

Faik Öztrak, korona olduğunu açıkladı.

Berat Albayrak da hemen aradı Faik Öztrak’ı...

Geçmiş olsun demek için...

*

Bu geçmiş olsun telefonu, şahane bir insanlık örneği.

Şunca siyasi gerginliğin arasında ilaç gibi geldi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Sahipkıran

    12 Eylül 2020 01:19
    0 0
    Ahmet Hakan yapmış olduğum gözlem sonucunda sende hin oğlu hin, yanar döner, ne yapacağını bilmeyen, yani dindar mı olsam yoksa dine uzak mı olsam diye kararsız, hatta dindar kesimden bir kuyruk acısı olan kendini beğenmiş ukala, kendinin zeki olmadığını bilen ve millete zeki olduğunu ufak ufak yedirmeye çalışan birisin... Sayın Hakan nasıl tespit ama...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;