TARİH

Ahmet Hakan : ‘Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin gönderdi’ tezini deviren dört fiske

Tarih
17 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

TÜRK Tarih Kurumu, bir belgesel hazırlamış.

Bu belgesele göre Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin göndermiş!

*

Yeni tarih tezimiz galiba bu!

Hayırlı uğurlu olsun!

*

Fakat bu yeni tarih tezimizin temeli öyle çürük ki...

Sadece şu dört fiskecikle bile anında devriliveriyor:

*

- BİRİNCİ FİSKE: Eğer Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin gönderdiyse... Vahdettin’in Sadrazamı Damat Ferit, neden İngiliz Yüksek Komiseri Robeck’e giderek Atatürk’e karşı İngilizlerden yardım istedi.

*

- İKİNCİ FİSKE: Eğer Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin gönderdiyse... Vahdettin, neden Nisan 1920’de Milli Mücadele karşıtı bir ferman yayınladı? Böyle davranarak ne yapmak, nereye varmak istemekteydi?

*

- ÜÇÜNCÜ FİSKE: Eğer Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin gönderdiyse... Şeyhülislam Dürrizade Abdullah, Milli Mücadele’ye katılanların öldürülmeleri gerektiğine dair fetvayı nasıl yayınlayabildi?

*

- DÖRDÜNCÜ FİSKE: Eğer Atatürk’ü Anadolu’ya Vahdettin gönderdiyse... Aynı Vahdettin, Atatürk ve bazı silah arkadaşları hakkında 11 Mayıs 1920’de Divan-ı Harp tarafından verilen idam kararını neden onayladı?

*

Aslında fiske sayısını 444’e kadar çıkarmak mümkün ama gerek yok!

 

YAVAŞ’IN ŞARKISI DA SLOGANI DA ÇOK KÖTÜ



- SLOGANI KÖTÜ: Türk siyasi tarihinin en kötü sloganının “Ekmek için Ekmeleddin” olduğunu düşünüyorsanız, durun bir dakika! Daha kötüsü çıktı ortaya... Mansur Yavaş’ın sloganına bakın: “İzan, nizam, irfan”. Şaka gibi değil mi? Memlekette “En kötü sloganı ben bulurum” diye bir yarışma tertiplenmiş sanki.

- ŞARKISI KÖTÜ: Rakibinin Ankaralı olmamasının üzerine gidiyorsun ama rakibin şahane bir Ankara türküsüyle yola çıkmışken sen tutmuş Ankara’ya elektro bağlamayla bile gönderme yapmayan tuhaf bir şarkıyla yola çıkıyorsun... Erik yok, dal yok, fidayda yok, tren yolu yok, bağlar yok...

 

VE İZMİR EN SONUNDA AZİZ BEY’E KALACAK GİBİ

İŞİTTİĞİME göre Aziz Kocaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmüş ve şunları söylemiş:

- Tunç Soyer’e karşıyım. O aday yapılmasın.

- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila İzmir’e aday yapılsın.

- Eğer Olgun Atila’yı yapmazsanız ben aday olurum.

*

Selin Sayek Böke, İlhan Kesici, Abdül Batur, Tuncay Özkan, Murat Balkan, Tunç Soyer falan denirken...

Galiba İzmir işi, dönüp dolaşıp Aziz Kocaoğlu’na kalacak.

ONU DA SEN YAP

GAMZE Özçelik, kendisini Afrika’ya adamış. Su kuyuları açarak oradaki insanlara yardım ediyormuş.

*

Bu duruma bozulanlar var.

Mesela Selda Alkor, televizyona çıkıp “Keşke Afrika’yı bıraksa da kendi ülkesinde yaşayanlara yardım etse” demiş...

*

Selda Hanım!

Elinizden tutan mı var? Onu da siz yapın bir zahmet!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Yener

    18 Ocak 2019 10:05
    1 0
    Vahdettinin gönderdiği belgeyle sabit olmuş. Neyin kafası bu böyle. Sonradan Atatürkle vahdettinin arası açıldı. Daha doğrusu Atatürk önceden yalakalandığı Vahdettine ihanet ederek işgal güçleriyle anlaştı. Artık mızrak çuvala sığmıyor uğraşmayın boşuna.
  • Ali Hacıhaliloğku

    18 Ocak 2019 08:40
    0 0
    Vahdettin öyle davranmasaydi ingilizler Atatürk un üzerine çok farkli giderdi.Tazihi azaltmiştir.Atatürke çalişma alanı Açmiştir.
  • İsmail ekinci

    17 Ocak 2019 22:56
    0 0
    Ahmet hakana söyleyin murat bardakçının yazısını bizahmet okusun
  • hursit dilaver

    17 Ocak 2019 22:01
    0 0
    ahmet hakan daha yeni. paşanın istanbuldan köhne, dibi delik, pusulasız,kuregi bile 0lmadan sahilden sahilden, karaya çarpmadan, gizlice ,karadenizin çılgın dalgaları ile b0ğuşarak, samsuna gittiğini biliy0ruz. öyle 0kuduk.öyle gemi buyukmuş, 65 subay ve murettebat varmış, ingilizler b0ğazdan çıkış izini vermiş. padişah fermanı ile,anad0ludaki askeri, idari mulkı butun amırlere padişah adına tam yetkili imiş. falan. inanmayın bunlara. benim ilk dediğim d*0
  • hursit dilaver

    17 Ocak 2019 21:55
    1 0
    selda alk0r. buyuk bir kampanya açıp su kuyuları yanında 1955de ABDlilerin petr0l arayıp ta y0k dedikleri, ama BU KUYULARI 25 SENE AÇMAYACAKSINZI dedigi ,VE BİZİMDE 25 SENE S0NRA AÇMAYI HAYAL EDERKEN 12 EYLULLE TEKRAR UZATILMASI NEDENİ İLE bu kuyuları açarak suyun yanında petr0l de arayacak. çizmelerini giyecek ve vatana millete faydalı 0lacajk. aferin selda alk0r. seni gamze de,deniz çakır da kıskanacak şimdi.
  • mehmetm

    17 Ocak 2019 21:20
    0 0
    Başkasına 4 fiske yerine kendisine bir fiske vursa, aklı başına gelecek . Tabii oda varsa. Dalaksızda ahmakta sınır yok.
  • zeki

    17 Ocak 2019 17:19
    0 0
    ulan tankalak madem atatürk anadoluya kendi gitti iyide yanidaki para ve aldin lari kimden aldi ha diyorsan hazineden caldi ozaman kabul ama caldiysa bu sefer hirsiz olmuyormu
  • Fehmi Yasin 2

    17 Ocak 2019 15:12
    4 0
    Ama işin komik tarafı bu tezleri kesin doğrular olarak kabul etmeyi başkalarından da beklemesi.Şimdi tarih konusunda yeterliliğe sahip ve resmî tarih tezlerinden farklı düşünen biri çıkıp bu fiske dediğin soruları farklı bir izahla açıklığa kavuştursa( ki eminim çıkar) sen bu tezlerden vazgeçip doğruyu kabul etme cesaretini gösterir misin Sn.Hakan.
  • Fehmi Yasin 1

    17 Ocak 2019 15:06
    0 0
    Sn.Ahmet Hakan bildiğim kadarıyla tarihçi değil. Tarihi konuları ve adına “fiske”dediği soruları da belli ki resmî tarih tezleri hazır kalıplar olarak birilerinden devşirmiş.Soruları kritik edecek bir tarih altyapısı olmayınca bunları hap yapıp yutmaktan başka bir şansı yok sonuçta.
  • Tespit

    17 Ocak 2019 14:40
    1 0
    "Bu geniş yetkinin, beni İstanbul'dan sürmek ve uzaklaştırmak maksadıyla Anadolu'ya GÖNDERENLER tarafından..." (Nutuk: "MÜFETTİŞLİK GÖREVİMİN GENİŞ YETKİLERİ" başlığı) Sıkıyorsa Nutuk'a da "yalan" desene... Tarihi bilgi seviyesi çukur soytarı
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;