TEKNOLOJİ

Xiaomi'nin İstanbul'da ürettiği telefonlar önümüzdeki ay Türkiye'de satışa çıkıyor

Tarih
11 Mart 2021
İzlenme
Kişi

Global teknoloji devlerinin Türkiye’ye yatırımları sürüyor. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeli firma Xiaomi, artık telefonlarını Türkiye’de üretmeye başlıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, dünyanın en büyük şarj ve akıllı telefon aksesuarı üreticisi Finlandiya menşeli Salcomp ile Türkiye’de yapacağı üretim için İstanbul Avcılar’ı seçti.

15 BİN METREKARELİK ALAN

Türkiye akıllı telefon anlamında 10 milyonun üzerinde telefonun satıldığı bir pazar. Burada 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrika binası baştan aşağı yenilendi. 15 bin metrekarelik kapalı alanı, 7500 metrekarelik temiz odası bulunan üretim tesisinde Salcomp’un teknoloji çözüm ortaklığını ise Kontrolmatik firması üstlendi.

TÜRKİYE'DE SATILACAK

Burada Xiaomi telefonlarının üretim testleri yapılmaya başlandı. Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar Türkiye’de satılmaya başlayacak. Bu senenin sonuna kadar da firma, CKD yatırımlarını tamamlayacak.

2 BİN VATANDAŞA İSTİHDAM

Tesisler yıllık 5 milyon telefon üretme kapasitesine ulaşılacak. Tam kapasiteyle üretime geçildiğinde yani yıllık 5 milyon telefon kapasitesine ulaşıldığında da 2 bin vatandaş istihdam imkanı bulacak. (Yenişafak)


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;